Michnik Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Otóż trojan jest taki w systemie: Sockets de Troje. Nie moge go wywalić antywirusami i antytrojanami. Siedzi na porcie 5000. Jest jakis programik do blokowania portów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Otóż trojan jest taki w systemie: Sockets de Troje. Nie moge go wywalić antywirusami i antytrojanami. Siedzi na porcie 5000. Jest jakis programik do blokowania portów? AtGuard - prosty i dobry firewall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Otóż trojan jest taki w systemie: Sockets de Troje. Nie moge go wywalić antywirusami i antytrojanami. Siedzi na porcie 5000. Jest jakis programik do blokowania portów? AtGuard - prosty i dobry firewall. Tylko, że teoretycznie jestem za Firewallem(zone alarm). Mam dwa kompy w domu i jeden dzieli mi łaczen adrugi i ten drui własnie ma probelny z trojanem. Ten dzielący łącze ma Zone Alarma i on nie ma problemów. Myślałem, że wystrczy na jednym kompie firewall. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Wiem, że za pomocą jego można blokować porty, sam mam otwarty ten 5000 i pisze identycznie co u Ciebie, nie znam się ogólnie na takich rzeczach, zatem trzeba czekać na kogoś władnego wyjaśnić tą kwestię :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Wiem, że za pomocą jego można blokować porty, sam mam otwarty ten 5000 i pisze identycznie co u Ciebie, nie znam się ogólnie na takich rzeczach, zatem trzeba czekać na kogoś władnego wyjaśnić tą kwestię :wink: Wiesz, bo nie za fajnie jest gdy sobie siedziesz a Ci ktoś rusza myszką i otwiera programy, zamyka kasuje itp....No nic poczekamy może się jeszcze ktoś wypowie ;) A ten ATGuard nawet mi sie podoba, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 zaden trojan... uruchomiony przez SSDPSRV z tego co pamietam jeden ze skladnikow RPC (dokladniej Universal Plug & Play) naslu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e na nim... mozesz smialo wylaczyc ta usluge... sluzy ona glownie do wykrywania i raportowania sprzetu w sieci. A ze dosc dawno temu byl taki trojan pracujacy defaultowo na tym porcie... tak zostal na listach skanerow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Siedzi na porcie 5000. Jest jakis programik do blokowania portów?Porty od 5000 do 5020 sa potrzebna to OnetChat'u więc jeśli nie używasz tego chatu to możesz je śmiało wyciąć . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Siedzi na porcie 5000. Jest jakis programik do blokowania portów?Porty od 5000 do 5020 sa potrzebna to OnetChat'u więc jeśli nie używasz tego chatu to możesz je śmiało wyciąć . Tylko jak to się robi? ;) np w tym ATGuard? BO zainstalowałem tego firewalla i nic nie pomogło. Nadal ktoś się bawi moją mychą ;;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...