Skocz do zawartości
ObiwaN

Zasiłka , ale jaka ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Panowie polecta jakis dobry markowy zasilacz , ktory jest cichy , trzyma napiecia (cena do 200-300zl) .

Powiem sczerze ze sie naciolem - nabylem zasilke Huntkey 300W to cus podobno montuja w obudowach modecom, podzialal moze z 1,5 miesiaca i zaczol wydawac dziwne dzwieki o wysokiej czestotliwosci (czytaj - skwiercenie) strasznie denerwujace :x .

Mysle zeby wstawic cos lepszego np. jakiegos Enlight'a - widzial ktos moze te zasilacze do kupienia osobno a nie z buda :?: .

Czekam na wasze opinie i propozycje.

Tylko prosze nie wspominajcie o Codegenie ( spalil mi sie jeden :evil: )

Pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antec albo Enermax nie pamietam modeli .

Osobiscie mam obudowe Modecoma ,wczesniej opisywana przez ciebie ;) i jak narazie odpukac dziala idealnie , napiecia trzyma bardzo dobrze.

Co ciekawe u kumpla ten sam dysk lekko halasuje a u mnie jest kompletna cisza . Wiem czemu tak zalezy tobie na dobrej zasilce bo mi juz dwie padly z czego jedna razem z dyskiem :( i wiem jakie to niemile uczucie jak sie pali zasilacz .

Ale powiem jedno najwazniejsze zeby nie miec otwartej obudowy ,zeby sie kurz nie zbieral w srodku zasilacza , mysle ze ma on najgorszy wplyw na jego dzialanie i na awaryjnosc .Oczywiscie porzadny zasilacz jest najwazniejszy .

Pozdrawiam .

Mysle ze to pod twojego P4 bedzie oka :)

http://www.antec-inc.com/p_pp352x.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

ktos pisał na forum ze Sirtech robi zasilacze do Enlightów i Chiefteców

...

ja to pisalem i podtrzymuje nadal :) (o ile Sirtec i Sirtech to ta sama firma)

a jak ktos chce sprawdzic niech walnie np w googlach "chieftec+sirtec"

http://www.sirtec.com.tw/

moj Enlight 300W odpowiada modelowi HPC-300-202

PS jak mnie sluchy dochodza niedlugo maja byc w Polsce obudowy ANTEC razem z zasilaczami TruePower, wiec moze same zasilacze tez beda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...