Skocz do zawartości
Uneek Eth

NVIDIA System Utility

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Posiadam ver. 1.0 oraz najnowszą 1.08.5 programu nvsystemutility i...

obie wersje nie pokazują mi zakładek: "Voltages, Temperatures oraz Voltages and speeds". Mam tylko dwie zakładki: "Bus speeds i Memory controller timing".

Pytanie - dlaczego nie wyświetla mi wszystkich zakładek :?: Jak to wygląda u Was :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Co do tych zakladek to potrzebny jest najnowszy bios (przynajmniej w przypadku Abita NF7-S).

Co do innych plyt to gdzies byla lista plyt, ktore poprawnie wspolpracuja z nvutility (i podane byly biosy wymagane do uruchomienia softu). Nie wszystkie mobo na nForce2 poprawnie obsluguja sofcik (chyba, ze w najnowszej wersji poprawili i wymagany jest tylko odpowiedni bios).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Co do tych zakladek to potrzebny jest najnowszy bios (przynajmniej w przypadku Abita NF7-S). 

Co do innych plyt to gdzies byla lista plyt, ktore poprawnie wspolpracuja z nvutility (i podane byly biosy wymagane do uruchomienia softu). Nie wszystkie mobo na nForce2 poprawnie obsluguja sofcik (chyba, ze w najnowszej wersji poprawili i wymagany jest tylko odpowiedni bios).

Mam Abita NF7-S rev 2.0 bios d23 i nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do zakladek to trzeba zrobic konfiga, np.:

[K7N2 DELTA-L] agp_min = 1.5 agp_max = 1.7 agp_increment_step=0.1 core_min = 1.65 core_max = 1.85 core_increment_step=0.1 cpu_min = 1.65 cpu_max = 1.85cpu_increment_step=0.025 mem_min = 2.5 mem_max = 2.8 mem_increment_step=0.1 AdvanceView=1 [VoltageSettings]CPUVOLTAGE=1NFORCEVOLTAGE=1MEMVOLTAGE=1AGPVOLATGE=1AUXVOLTAGE=1[FsbMHz]FsbMHZ=210[AgpMHz]AgpMHZ=66[MemControllerSettings]TRAS=10TRCD=2TRP=2[FanSpeed]CPUFAN=-1AUXFAN=-1[ChipsetPerformanceSettings]SystemPerformance=1CPUInterface=1MemoryTiming=1TRAS=1TRCD=1TRP=1CASLatency=1CPUMultiplier=0[OverVoltageSettings]nForce=1Memory=1AGP=1Auxiliary=-1CPU=31[MiscPerformanceSettings]CPUInternalCache=-1CPUExternalCache=-1AGPApertureSize=-1SSE/SSE2Instructions=-1AGP8X=-1AGP2.0=-1AGP3.0=-1LDTSpeed=-1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do zakladek to trzeba zrobic konfiga, np.:

[K7N2 DELTA-L] agp_min = 1.5 agp_max = 1.7 agp_increment_step=0.1 core_min = 1.65 core_max = 1.85 core_increment_step=0.1 cpu_min = 1.65 cpu_max = 1.85cpu_increment_step=0.025 mem_min = 2.5 mem_max = 2.8 mem_increment_step=0.1 AdvanceView=1 [VoltageSettings]CPUVOLTAGE=1NFORCEVOLTAGE=1MEMVOLTAGE=1AGPVOLATGE=1AUXVOLTAGE=1[FsbMHz]FsbMHZ=210[AgpMHz]AgpMHZ=66[MemControllerSettings]TRAS=10TRCD=2TRP=2[FanSpeed]CPUFAN=-1AUXFAN=-1[ChipsetPerformanceSettings]SystemPerformance=1CPUInterface=1MemoryTiming=1TRAS=1TRCD=1TRP=1CASLatency=1CPUMultiplier=0[OverVoltageSettings]nForce=1Memory=1AGP=1Auxiliary=-1CPU=31[MiscPerformanceSettings]CPUInternalCache=-1CPUExternalCache=-1AGPApertureSize=-1SSE/SSE2Instructions=-1AGP8X=-1AGP2.0=-1AGP3.0=-1LDTSpeed=-1

OK - mam kod (dzięki) i co dalej, bo nie bardzo wiem co z nim zrobić :?: :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz znaleźć plik NVSUOEM, a znajduje się on pewnie w "C:Program FilesNVIDIA CorporationNVIDIA System Utility"

otworzyć go i skasować całą zawartość jaka tam była, następnie należy :D wkleić właśnie ten kod co dostałeś od kolegów :) i gitara gra :gitara:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz znaleźć plik NVSUOEM, a znajduje się on pewnie w "C:Program FilesNVIDIA CorporationNVIDIA System Utility"

otworzyć go i skasować całą zawartość jaka tam była, następnie należy :D  wkleić właśnie ten kod co dostałeś od kolegów :) i gitara gra  :gitara:

Tak zrobiłem i nic :?: :!: Może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje :?:

Pozdro....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi