Uneek Eth Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Witam... Posiadam ver. 1.0 oraz najnowszą 1.08.5 programu nvsystemutility i... obie wersje nie pokazują mi zakładek: "Voltages, Temperatures oraz Voltages and speeds". Mam tylko dwie zakładki: "Bus speeds i Memory controller timing". Pytanie - dlaczego nie wyświetla mi wszystkich zakładek :?: Jak to wygląda u Was :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 ja tez tak mam - Asus A7N8X :( stery najnowsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Witam! Co do tych zakladek to potrzebny jest najnowszy bios (przynajmniej w przypadku Abita NF7-S). Co do innych plyt to gdzies byla lista plyt, ktore poprawnie wspolpracuja z nvutility (i podane byly biosy wymagane do uruchomienia softu). Nie wszystkie mobo na nForce2 poprawnie obsluguja sofcik (chyba, ze w najnowszej wersji poprawili i wymagany jest tylko odpowiedni bios). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 znajac to ze asusowi dobrze wychodzi tylko co drugi bios to wogole lemon :? --edit-- wgralem najnowszy bios i dalej lipa :wisielec: :baranek: :wisielec: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Witam! Co do tych zakladek to potrzebny jest najnowszy bios (przynajmniej w przypadku Abita NF7-S). Co do innych plyt to gdzies byla lista plyt, ktore poprawnie wspolpracuja z nvutility (i podane byly biosy wymagane do uruchomienia softu). Nie wszystkie mobo na nForce2 poprawnie obsluguja sofcik (chyba, ze w najnowszej wersji poprawili i wymagany jest tylko odpowiedni bios). Mam Abita NF7-S rev 2.0 bios d23 i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 co do zakladek to trzeba zrobic konfiga, np.: [K7N2 DELTA-L] agp_min = 1.5 agp_max = 1.7 agp_increment_step=0.1 core_min = 1.65 core_max = 1.85 core_increment_step=0.1 cpu_min = 1.65 cpu_max = 1.85cpu_increment_step=0.025 mem_min = 2.5 mem_max = 2.8 mem_increment_step=0.1 AdvanceView=1 [VoltageSettings]CPUVOLTAGE=1NFORCEVOLTAGE=1MEMVOLTAGE=1AGPVOLATGE=1AUXVOLTAGE=1[FsbMHz]FsbMHZ=210[AgpMHz]AgpMHZ=66[MemControllerSettings]TRAS=10TRCD=2TRP=2[FanSpeed]CPUFAN=-1AUXFAN=-1[ChipsetPerformanceSettings]SystemPerformance=1CPUInterface=1MemoryTiming=1TRAS=1TRCD=1TRP=1CASLatency=1CPUMultiplier=0[OverVoltageSettings]nForce=1Memory=1AGP=1Auxiliary=-1CPU=31[MiscPerformanceSettings]CPUInternalCache=-1CPUExternalCache=-1AGPApertureSize=-1SSE/SSE2Instructions=-1AGP8X=-1AGP2.0=-1AGP3.0=-1LDTSpeed=-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Grimlock z tego co pamietam, to nvutility dzialal przy biosie 19, ale wersja 1.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Grimlock z tego co pamietam, to nvutility dzialal przy biosie 19, ale wersja 1.0. W sumie najbardziej lubię podkręcać w Softmenu III. A NV Utility traktuje jako ciekawostkę. Dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 co do zakladek to trzeba zrobic konfiga, np.: [K7N2 DELTA-L] agp_min = 1.5 agp_max = 1.7 agp_increment_step=0.1 core_min = 1.65 core_max = 1.85 core_increment_step=0.1 cpu_min = 1.65 cpu_max = 1.85cpu_increment_step=0.025 mem_min = 2.5 mem_max = 2.8 mem_increment_step=0.1 AdvanceView=1 [VoltageSettings]CPUVOLTAGE=1NFORCEVOLTAGE=1MEMVOLTAGE=1AGPVOLATGE=1AUXVOLTAGE=1[FsbMHz]FsbMHZ=210[AgpMHz]AgpMHZ=66[MemControllerSettings]TRAS=10TRCD=2TRP=2[FanSpeed]CPUFAN=-1AUXFAN=-1[ChipsetPerformanceSettings]SystemPerformance=1CPUInterface=1MemoryTiming=1TRAS=1TRCD=1TRP=1CASLatency=1CPUMultiplier=0[OverVoltageSettings]nForce=1Memory=1AGP=1Auxiliary=-1CPU=31[MiscPerformanceSettings]CPUInternalCache=-1CPUExternalCache=-1AGPApertureSize=-1SSE/SSE2Instructions=-1AGP8X=-1AGP2.0=-1AGP3.0=-1LDTSpeed=-1 OK - mam kod (dzięki) i co dalej, bo nie bardzo wiem co z nim zrobić :?: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Musisz znaleźć plik NVSUOEM, a znajduje się on pewnie w "C:Program FilesNVIDIA CorporationNVIDIA System Utility" otworzyć go i skasować całą zawartość jaka tam była, następnie należy :D wkleić właśnie ten kod co dostałeś od kolegów :) i gitara gra :gitara: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 OKi. DZięki. Sprawdzę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Musisz znaleźć plik NVSUOEM, a znajduje się on pewnie w "C:Program FilesNVIDIA CorporationNVIDIA System Utility" otworzyć go i skasować całą zawartość jaka tam była, następnie należy :D wkleić właśnie ten kod co dostałeś od kolegów :) i gitara gra :gitara: Tak zrobiłem i nic :?: :!: Może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje :?: Pozdro.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...