Skocz do zawartości
szpak

Quake 3 arena..jak nagrac...

Rekomendowane odpowiedzi

Więc, jeśli chodzi ci o to jak się w Quake'u nagrywa demka (zgadza się??)

to sposób jest prosty. W konsoli ~ wpisujemy:

/g_synchronousclients 1 -może źle napisałem najlepiej wstukać /g_syn i [TAB] to sam uzupełni.

/record mojedemo

Od tej pory wszystko się nagrywa, więc fraguj ładnie. Możesz je potem zobaczyć w opcji DEMO w menu. Istnieje jeszcze opcja zgrywania wszystkich klatek do plików tga, ale zapomniełem komendy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

g_synchronousclients 1 -może źle napisałem najlepiej wstukać /g_syn i [TAB] to sam uzupełni

dzieki za sposób ale mam jeden problem jak pisałes ze mogłes zle wpisac to chyba i tak zrobiłes ...a sposób z tab nie działa wiec moze mógłbys mi napisac poprawna komede ??

z górki dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierw nagraj demo, a później poszukaj w necie komendy która będzie robiła screeny co 1/20 sekundy:0 no wiecie jak chcesz miec 25fr/sec to tak ustawiasz., a później już tylko program do obróbki, gdzie te wszytkie pliki (nie pamiętam jaki format) złożysz w jeden film:) BTW. W carmageddon była opcja robienia filmików i działała zajebiście:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierw nagraj demo, a później poszukaj w necie komendy która będzie robiła screeny co 1/20 sekundy:0 no wiecie jak chcesz miec 25fr/sec to tak ustawiasz., a później już tylko program do obróbki, gdzie te wszytkie pliki (nie pamiętam jaki format) złożysz w jeden film:) BTW. W carmageddon była opcja robienia filmików i działała zajebiście:)

moze przypomnij sobie ta komende, bo nigdzie nie moge znalesc :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi