Skocz do zawartości
jarro

Płyta po Pentium III Slot1...co wybrac?...

Rekomendowane odpowiedzi

czesc chcialem kupic płyte główna pod Pentium III slot1.Doradzcie jaki model jest wart zainteresowaniaZalezy mi na stabilnosci i niezawodnosci.Natknalem sie na plyte Aopen AX6BX,co o niej sadzicie?Prosze o sugestie dotyczace zakupu(nie rozwazajmy ze plyta juz stara itd).Pozdrawiam i licze na fachowa pomoc,Jarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam Abit-BE6 (II) - mialem, dobra, stabilna jak diabli, udany produkt, BX440 - najlepszy chipset :D 100% stabilnie chodzila na magistrali 133MHz (generalnie BX projektowany byl pod 100MHz), obsluga UDMA66 (dodatkowy kontroler na plycie), co prawda AGP2x, ale przy starszych kartach i tak nie ma zadnej roznicy w wydajnosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym sie zastanowil czy nie sprzedac i kupic AMD. moj kolega sprzedawal swojego pentium III 800EB ( ten juz byl na sockecie ) .. jeden gosciu oferowal mu 120 zl ale on wolal wystawic na allegro.. a tam goster kupil mu za 250 zeta !!! ( ja 3 tygodnie wczesniej na allegro A1800+JIXHB kupilem za 200zl !! ). Jezeli masz pentiaka na slocie kolo 800MHz to powinien sie niezle sprzedac bo teraz ludzie szukaja takich rarytasow na swoje stare plyty glowne i przeplacaja :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi