SpiderMAN Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Musiałem kupić nową obudowę z powodu padającego badziewnego zasilacza 200W (w dodatku za słaby do mojej konfiguracji). W Magneticu zasilaczyk jest OK. Najważniejsze jest to, że trzyma nieźle napięcie 3.3V - t.j. na poziomie 3.36V, pozostałe napięcia też są OK. Zastanawiam się natomiast nad tym jak przerobić tę obudowę. Na razie wpadł mi do głowy pomysł na zrobienie RheoBus-a na trzech potencjmetrach z czerwonym jadowitym podświtleniem gałek od spodu, będzie pasował idealnie w oryginalną zaślepke 5,25" od tej obudowy :) (chromowane gałki - spasują idealnie z chromowanymi imitacjami śrub imbusowych) Drugi pomysł jaki mi chodzi po głowie to dołożenie do tego podświetlenia jakie mam - czyi Neonika UV - Zimnej katody - coloru RED ;) Obecnie nie mam weny jeśli chodzi o kształt okna, myślałem również o oknie na gónej pokrywie obudowy, ale też nie wiem jeszcze jakby to wyglądało, na drugim boku - tym z prawej strony będzie widniało logo MODDING ZONE.PL :) Na pewno będzie wentylator nad procesorem, jeszcze nie wiem jakiego rozmiaru, ale najprawdopodobniej 120mm, Na razie wyciąłem kratki w istniejących otworach i wstawiłem tam chromowane grille - z przodu dmucha wiatrak NIDEC thermal control, a z tyłu wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e ciepłe powietrze wiatrak PANAFLO, oba 80mm, w obecnycm stadium rozwoju puszczone na 5 lub 12V. Przypuszczam, że w końcu zapodam LCD-ka i kto wie może to będzie wersja wolnostojąca ;) 8) Jestem zadowolony z zakupu. Zwłaszcza, że niewiele mnie to kosztowało niewiele więcej od zasilacza :D P.S. Jeśli nie doszukaliście się sensu w moim poście - sorry, ale niewyspałem się dzisiaj. Pytanko jest najważniejsze - jaki kształt okna by tu wybrać, proszę o jakieś zdjęcia - główna wytyczna to wielkośc, ma być duże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 no no ladnie ladnie panie kolego :), ja w temacie okna bo reszte sam aldnie wymysliles, proponuje zebys zrobil jakis niestandardowy ksztalt szyby a nie np kolo, owal, L itp (ale koniecznie szybki a nie plexy of korz), ja np w tej chwili zrobilem taki jak na dole tej stronki po prawej http://www.pcparadox.com/article.php?a=83&p=1 tylko ze prawie po calosci blachy dalem, tak wiec pokombinuj z jakims fajnym ksztaltem, pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...