nemesis-- Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Mam sobie płytkę ecs k7s6a. Kupiłęm D1600 on jest na tej nowej technologi 0,13 i mój przestarzały bios za cholerę nie chce go wykryć Myślałem że jest proc stuknięty czy co ale poszedłem z nim do kolegi i działa (jeszcze jak: puściliśmy go z napięciem podkręconym o 0,25 i wyszedł na 2100 tylko zwisł bo koleś nie zauważył i ramy były na 450) Czy nowa technologi jest już zbyt zaawansowana dla mojej motherboard? Czy tylko jest to kwestia zmiany biosu - jego egzemplarzy jest bardzo mało na necie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zrob update biosu, wgraj najnowszy, a problem powinien zniknac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 byly dwie revizje tej plyty na ktorejs widzialem naklejke 0.13um :D na stronie ecsa jest bios do obydwu rev. - tylko sprawdz jaka masz bo musisz wgrac bios przeznaczony do okreslonej rev. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 na K7S6A z naklejką 0.13un (rev. 1.0) Thoroughbredy (z biosem 1.0f) były juz dobrze wykrywane (nie Unknown Type), jednak płyta prawdopodobnie nowe durnie bedzie rozpoznawać jako Athlony XP (bios 2002) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 moze tutaj sie cos znajdzie : ocworkbench.com ?? mam na mysli bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemesis-- Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 tylko że ja już zmieniałem biosa (brałem go ze strony producenta). Ale nie wiem czy dobrze się wgrał gdyż odkąd go załadowałem to mam w manadżerze jakieś problemy z płytą gł.ówną Mam przywrócić stary bios i spróbować jeszcze raz z ty mdurniem? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 jak płyta chodzi to bios wgral się dobrze,spróbuj jeszcze innego biosu może wgrałeś nie od tej wer albo jakiś skopany :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...