seelk Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Witam Chciałbym sobie zmodernizować kompa dokpując następujące podzespoły: :arrow: Duron 1800MHz (chcę go podkręcic do ~2200MHz, da radę?) :arrow: Volcan 10 :arrow: Soltek 75FRN2-L nVidia nForce2 SPP (Myślę, że to w miarę dobra płyta do O/C) :arrow: DDR 256 MB Kingstan 400MHz :arrow: Grafika np. Radeon 9200 128MB Jak myślicie czy ten zestaw da się podkręcić conajmniej do ~2200 MHz (ile wam się udało podkręcić tego procka?), i czy ten wentylator się zmieści pod obudową, bo chciałbym wykorzystać tę starą i teraz mi się mieści Celeron+wentylator. Cena mniej więcej bez grafiki to: 913zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Wystarczy ze kupisz Durona 1,6 z dobrej seri a pujdzie ci spoko na 2200mhz ps. a zasilacz jaki kupisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 no fakt zasilacz, aktualnie mam jakiegos no-name`a 300W kupionego całekim niedawno jak mi starył poszedł i nie wiem czy on wystarczy :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Witam Chciałbym sobie zmodernizować kompa dokpując następujące podzespoły: :arrow: Duron 1800MHz (chcę go podkręcic do ~2200MHz, da radę?) :arrow: Volcan 10 :arrow: Soltek 75FRN2-L nVidia nForce2 SPP (Myślę, że to w miarę dobra karta do O/C) :arrow: DDR 256 MB Kingstan 400MHz :arrow: Grafika np. Radeon 9200 128MB Jak myślicie czy ten zestaw da się podkręcić conajmniej do ~2200 MHz (ile wam się udało podkręcić tego procka?), i czy ten wentylator się zmieści pod obudową, bo chciałbym wykorzystać tę starą i teraz mi się mieści Celeron+wentylator. Cena mniej więcej bez grafiki to: 913zł lol to nie karta tylko plyta glowna, jak koniecznie kcesz to poszukaj dobrego duronka 1400 lub 1600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 no fakt zasilacz, aktualnie mam jakiegos no-name`a 300W kupionego całekim niedawno jak mi starył poszedł i nie wiem czy on wystarczy :?: Oj nie wystarczy Ja mam modecoma 300gtf (w miare dobry) a na napieciu Vcore - 1.9V w prime95 nie wyrabia. Wiec jesli masz zamiar krecic tego duronka to radze lepszy zasilacz kupic bo na default vcore nie dojdziesz zdo 2200 mhz (np.chieftec 360 Dual fan) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 To w takim razię zakupię jeszcze zasilacz chieftec 360W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 To w takim razię zakupię jeszcze zasilacz chieftec 360Wspoko podejscie :D 200pln w te czy we te to zmien jeszcze grafe na r9600 no-se i ram na 512mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Co wy chcecie od durona 1800 jest dobry ma dobre wyniki Mialem przyjemnosc takiego krecic i ma super osiagi spokojnie idzie na 2250 MHz 2300 prawie nie osiagalne przy napieciach nie przekraczajacych 1,9V Kreci sier super wkoncu to bartus 2500+ z zablokowaną pamiecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Co wy chcecie od durona 1800 jest dobry ma dobre wyniki Mialem przyjemnosc takiego krecic i ma super osiagi spokojnie idzie na 2250 MHz 2300 prawie nie osiagalne przy napieciach nie przekraczajacych 1,9V Kreci sier super wkoncu to bartus 2500+ z zablokowaną pamiecia pewny jesteś? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Chyba lepszym wyborem byłby D1600 lub XP1700+ na allegro możesz trafić w dobrej cenie. Co do płyty lepszy byłby EPOX, lub ABIT na nForce2. A kartę to lepiej troszeczkę dołożyć i kupić Radka 9100 zaoszczędzić na wentylatorku i kupić tańszy na przykład WHISPER ROCK IV ja mam i na 2000Mhz mam 42 stopnie. A tak pozatym, co Ci z tych megaherców na Procku jak kartę będziesz miał [ciach!]ianą i gry będą Ci działać skokowo :) Według mnie lepiej kupić EPOX na nForcie2 wyrwiesz taką za 270zł na allegro. Do tego XP1700+ wentylator WHISPER ROCK IV ( cichy i wydajny) ram 2 kości, po 128 aby działał na dual Ch. Na koniec Radek 9100 lub GFTi4 i masz pełny wypas. A nie jakiś Durek 1800@2200 a karta gniot :) i poszalejesz w grach aż miło. Twój zestaw, który podałeś to padaczka. Pamiętaj świat poszedł o przodu i teraz 3200Mhz nie da Ci mocy w grafice jak to było 7 lat temu teraz trzeba mieć wypasioną kartę graficzną. Chyba, że jesteś maniakiem Excela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 To skoro tak polecasz Epoxa to, ktróy z tych dwóch bardziej się opłaca kupić: 8RDA+ czy 8RDA3I :?: W ogóle to już się tyle na czytałem o tych płytach, że sam nie wiem którą wybrać, niby najlepszy ABIT NF7-S, ale na niego mnie nie stać i chcę wybrać jakąś tańszą w miarę dobrą do O/C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeroo Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Wy sobie gadajcie co chcecie ja mam tego Solteka i nie nażekam i dobrze sie kreci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Więc teraz jestem w kropce i musze wybrac miedzy SL 75FRN-L, Epox 8RDA+ i Abit NF7 bez S jeszcze moga wziac ASrock K7S8XE :) i tak mysle zeby moze wziac tego Abita bo to niby dobre plyty do podkrecania, ale jak widzialem to wszyscy maja NF7-S i nie wiem czy Nf7 ma gorsze osiagi w O/C czy tez moze ma jakas inna wade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Bierz ABITa i zamiast tego D1800 weź XP1700+ a pamiętaj o grafice Radek 9100 lub GF Ti4. Z takim sprzętem przynajmniej poszalejesz ;) troszeczkę w grach. A co do EPOXa to ja go nie reklamuje. Tak się jakoś złożyło, że go kupiłem, choć nie powiem jest super do OC niestety VIA KT600 psuje wszystko, ale to inna para kaloszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 A czy to Epox ma mozliwosc tylko podniesienia napiecia do 1.85 (chyba). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 A czy to Epox ma mozliwosc tylko podniesienia napiecia do 1.85 (chyba). Można do 2V :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 ja czytam te teksty ze napewno zasilacz nie da rady to kulam ... u mnie w budzie jest 300 mega bajt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Więc radzicie kupić abita NF7 zamiast Epoxa 8RDA+ :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 bosh... nie bierz Radka9200 !!!!!! Pewnie jeszcze 64bitowe pamieci. :( poszukaj cos na allegro. Gf3ti, Radeon9100. TYLKO NIE 9200 !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 mozesz sie jeszcze rozejzec za nf7-sl jest to nf7-s bez smiesznego kabelka, a reszta to samo,i cena mniejsza o 70zl http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7097 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Ja myslalem o Abicie NF7 bez S i bez SL,a co do grafiki to wlasnie chcialem Radeona 9200 128MB,128bit tylko nie wiem czy Shapire czy Gigabyte, nie mam za duzo kasy dlatego nie kupie nic powyzej 350zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 No cóż ja bym brał Epxa8RDA+ ze względu na SS,ma porównywalne możliwości OC jak Abit(no moze troszke mniejsze) i do tego jest tańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Chyba raczej Abit jest tańszy od Epox`a Abit NF7 350zl Epox 8RDA+ 375zl PS. co oznacza skrot SS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Chyba raczej Abit jest tańszy od Epox`a Abit NF7 350zl Epox 8RDA+ 375zl PS. co oznacza skrot SS? SS - soundstorm zapupista zintegrowana karta dzwiękowa na nforce2 nvidia miodek. Jak brac płyte na nforce to tylko z SS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...