Skocz do zawartości
RS

eXplodujacy LG

Rekomendowane odpowiedzi

witam, ogladalem sobie dzisaij film z cdromu - lg 52x nagle JEBUT taki huk jakby petarda walnela przod od tacki z napisem LG 52X :lol: od napedu wystrzelil i przelecial kolo metra, zostawiajac za soba smuge z odlamkow plyty cd, crom byl pkrecony 2 srobkami po przekatnej, wysunol sie kolo 4, 5 cm z obudowy, patrze sie tak na podloge i mysle czy to mi sie niesni... niestety :) pobieglem z tym cromem i z tacka do Logosa z reklamacja i mnie zbrechtali, niecha przyjac napedu, wlasnie rozkrencam naped i wyjmuje resztki cd, tacke chyba skleje superglutem,

ps z tym compaktem siakos glosno pracowal cdrom

Moral z tego taki: 1 Cd rom raz do roku strzela sam

2 Nos gogle ochronne jak masz cd rom LG

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

i to nie jest smieszne......wcale

Mozecie mi jakos pomoc w tej sprawie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przerazasz mnie

ja mam LG cd rom 40x i CDR 16/10/40 wiec co ? mam czekac do sylwestra na fajerwerki ?! :evil: :twisted: dziwi mnie dlaczego nie chcieli ci przyjac napedu , nei miales nalepek na napedzie ? chociaz pewnie je porozrywalo ??? oszusciiii :evil: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem to samo. To się często zdarza jak płyta jest od środka lekko połamana albo źle wyważona. Mi rozwaliło film (nie byle jaki :D) podczas kopiowania. Oddałem do serwisu, a oni mnie pytają, czy płyta była oryginalna, a ja że nie, no to wzięli i po tygodniu dostałem go spowrotem.

Aha. To się może przydarzyć każdemu, kto ma wystarczająco szybkiego cd-roma (mi poszło DVD...)

Morał: Wszystko się zawsze dobrze kończy, pod warunkiem, że trafisz na idiotów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeeeeee....normalka miałem dwa takie cd-romy. Jeden tak mi rozwaliła płytka że nie nadawał się do niczego rozwalił całą elektronikę, więc kupiłem drugi nie minął miech a i ten rozwalił płytkę ale ten mnie kosztował dużo qurdę bo mi rozwalił oryginalną gierkę była bardzo droga wyczyściłem go i działa ale oryginałów do niego nie pakuję :D :D. Zresztą ten shitowy cdek znany jest z tego że rozwala płytki mam kolesia który pracuje w serwisie LG i mówi że to jego ulubiony model :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hyhy, juz sobie wyobrazam jak na pytanie jakijakiegos nowego

forumowicza jaki cd rom wybrac, posypia sie "tylko nie LG" :!:

wczesniej slyszalem juz, ze LG lubia robic miazge z plytki dlatego

mam liteon dvd i cdrw :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:twisted: hehe.. musiało nieźle pierdzielnąć :!:

mi poszedł napęd asus x50 nic nie wybuchło :D tylko poszła mechanika napęd i musze kupic nowy :D hmmm... i wybrałem teac x40 :D ponoć teac robi dobre napędy a lg nie kupie w życiu :D hehe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:twisted:  hehe.. musiało nieźle pierdzielnąć  :!:  

mi poszedł napęd asus x50 nic nie wybuchło  :D  tylko poszła mechanika napęd i musze kupic nowy  :D  hmmm... i wybrałem teac x40  :D  ponoć teac robi dobre napędy a lg nie kupie w życiu  :D hehe...

Teac robi jedne z lepszych napędów - mój chodzi już 3 rok i nic po nim nie widać mimo że jest ostro eksploatwany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja mam lg 32x i od kumpla pozyczylem SYDNEY-2000 bylo troche pekniete, prubuje zainstalowac i huk plytka w drobny mak ja w smiech wziolem wykrecilem cdka polazlem do kumpla i mu doslownie wysypalem plytke na gazete i mowie sorry ale stalo sie, gosciu spoko

ale cd nadal chodzi moze dodupy troche ale jest wpozo wiec az tak zle te lg niejest jak przezylo fakt faktem ze plytka wybuchla ale byla peknieta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hyhy, juz sobie wyobrazam jak na pytanie jakijakiegos nowego  

forumowicza jaki cd rom wybrac, posypia sie "tylko nie LG"  :!:  

wczesniej slyszalem juz, ze LG lubia robic miazge z plytki dlatego

mam liteon dvd i cdrw  :P

Witam

Moim zdaniem "problem LG" nie polega na jego zawodnosci, czy tez pekaniu plytek (to sie moze zdarzyc w kazdym napedzie CD), ale na fakcie, ze producent "zapomnial" o inmpletacji trybu UDMA na swoich szybszych napedach.. W multi-taskowych OS-ach (a takich jest coraz wiecej) uzywanie np. napedu 52x od LG to katorga... Staje niemal wszystko, bo wlasnie LG-CD sie kreci :-). Taki moral..

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam CD-Rom LG x 32 już ponad trzy lata i działa mi bez zarzutu.

i nie zdarzy ci sie, bo masz za wolny naped (choc to zaleta). moje tez dziala bez zarzutu pare lat (tylko coraz wolniej...).

a co do reklamacji, mialem kilka takich przypadkow (lg 52x, samsung 52x) i zawsze przyjmowalem napedy, a dostawca je naprawial lub wymienial na nowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja miałem podobne zdarzenie tylko ze jak <span style="color:red;">[ciach!]</span>ln.... to płyta wyszła szczelinami w obudowie napędu był to Samsun x 52 a płyta nówka blaszka tłoczona 2 raz po płycie został tylko pył tak ją schrupał Lg 52 x

ps muj kumpel nazwał swojego LG chrupaczem :P tyle płytek mu juz połamał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze trzymam się od LG (podobnie Daewoo) z daleka. Teac robi baardzo dobre napędy (nawet niektóre można podkręcać), napędy do odtwarzaczy CD robi jedne z najlepszych na świecie! O Plextorze nie ma sie co wypowiadać bo chyba wszyscy wiedzą coś o tym - bardzo dobre + bardzo drogie = wygląda jak CDROM działa jak HDD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, to moj debiucik...

Slyszalem, ze eksplodujace napedy LG pochodzily z nieudanej serii i charakteryzowaly sie tym, ze byly troche krotsze. Mam nadzieje ze problem wlasnie tego dotyczy bo sam lg x52 i szkoda by bylo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buehehehehh a to czad!! :D wczoraj kuzynce składałem kompa oczywiście z LG 52x ;P zobaczymy jak będzie choć od razu mi się dało słyszec że mieli płytki jak diabli tzn jest strasznie głośny, sam mam LG 40x i bez problemów cichutko chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja mam lg 32x i od kumpla pozyczylem SYDNEY-2000 bylo troche pekniete, prubuje zainstalowac i huk plytka w drobny mak ja w smiech wziolem wykrecilem cdka polazlem do kumpla i mu doslownie wysypalem plytke na gazete i mowie sorry ale stalo sie, gosciu spoko

ta i ja se wtedy gralem akurat w strzelanie shotgunem do latajacye talerzy i jak pierd... to niewiedzielismy co jest Fakt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, ogladalem sobie dzisaij film z cdromu - lg 52x nagle JEBUT taki huk jakby petarda walnela przod od tacki z napisem LG 52X  :lol:  od napedu wystrzelil i przelecial kolo metra, zostawiajac za soba smuge z odlamkow plyty cd, crom byl pkrecony 2 srobkami po przekatnej, wysunol sie kolo 4, 5 cm z obudowy, patrze sie tak na podloge i mysle czy to mi sie niesni... niestety :) pobieglem z tym cromem i z tacka do Logosa z reklamacja i mnie zbrechtali, niecha przyjac napedu, wlasnie rozkrencam naped i wyjmuje resztki cd, tacke chyba skleje superglutem, 

ps z tym compaktem siakos glosno pracowal cdrom

Moral z tego taki: 1 Cd rom raz do roku strzela sam

2 Nos gogle ochronne jak masz cd rom LG

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: 

i to nie jest smieszne......wcale

Mozecie mi jakos pomoc w tej sprawie ?

Troche OT:

Daj se spokoj z tym sklepem, wystarczy ze walczylem z nimi 4 miesiace zeby mi wymienili Combo Ricoh'a. "Banda kretaczy" tak moge ich nazwac po tym jak mnie potraktowali, nigdy wiecej tam nie zrobie zakupow.

Zamiast Ricoha za ktorego dalem 1500zl, dali mi jakiegos LG za grosze o podobnej funkcjonalnosci po 4 miesiacach uzerania sie z nimi, robienia ekpertyz w innych serwisach i biegania po urzedach ochrony konsumenta.

Ciezko mnie wyprowadzic z rownowagi, ale mialem takie chwile ze chcialem normalnie rozpi....... ta nagryware na srodku sklepu na oczach klientow i tego nieprofesjonalnego personelu.

I moja tez w tym wina ze nie oddalem sprzetu w ramach rekojmy, bym mial po prostu zwrot kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha! A ja miałem super identyczną sytuację. Sprowadziłem sobie gre z Niemiec, z jedynego sklepu w Monachium (a pewnie i w całych niemczech) który sprzedaje nielokalizowane oryginalne i limitowane edycje gier.

Wkładam płyte do mojego Samsunga 48x i w 20% instalacji coś łupnęło. Instalacja przerwana, a ja sie dziwie co sie stało... system działa, ale patrze, a tu coś ostrego wystaje zza klapki od napędu... wyciągam, a klapka odpada a mi w ręce został kawałek płyty... Wykręciłem z obudowy, i oczom nie mogłem uwierzyć, kawałki płytki przebiły i powyginały obudowę z tyłu napędu... po rozkręceniu i wytrząśnięciu resztek napęd działa wciąż do dzisiaj... w kompie mojego ojca, a ja się trzymam z daleka od Szajsungów i nie chce ich więcej oglądać, miałem już 2 napędy Samsunga 24x i miałem ochotę je podpalić, ale płytka wybuchła mi tylko w tym. Szkoda tylko, że na grę musiałem czekać jeszcze długie miesiące zanim ją dorwałem na Allegro... ech...

LG na początku był bardzo sprawny, ale po jakimś roku użytkowania zaczyna okazywać ślady zużycia... mimo to chyba skuszę się na niego znowu jak bede kupował nowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słyszałem już o takich wypadkach ale to w dużej mierze zależy nie od cd-romu lecz od plytek!!! Esperanzy lubią pękać wiem z własnego doświadczenia :lol: Ja tam mam LGka 52x ale mnie wqrwia i chyba go wymienie ma potwornie dlugi czas dostepu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...