RS Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 witam, ogladalem sobie dzisaij film z cdromu - lg 52x nagle JEBUT taki huk jakby petarda walnela przod od tacki z napisem LG 52X :lol: od napedu wystrzelil i przelecial kolo metra, zostawiajac za soba smuge z odlamkow plyty cd, crom byl pkrecony 2 srobkami po przekatnej, wysunol sie kolo 4, 5 cm z obudowy, patrze sie tak na podloge i mysle czy to mi sie niesni... niestety :) pobieglem z tym cromem i z tacka do Logosa z reklamacja i mnie zbrechtali, niecha przyjac napedu, wlasnie rozkrencam naped i wyjmuje resztki cd, tacke chyba skleje superglutem, ps z tym compaktem siakos glosno pracowal cdrom Moral z tego taki: 1 Cd rom raz do roku strzela sam 2 Nos gogle ochronne jak masz cd rom LG :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i to nie jest smieszne......wcale Mozecie mi jakos pomoc w tej sprawie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 przerazasz mnie ja mam LG cd rom 40x i CDR 16/10/40 wiec co ? mam czekac do sylwestra na fajerwerki ?! :evil: :twisted: dziwi mnie dlaczego nie chcieli ci przyjac napedu , nei miales nalepek na napedzie ? chociaz pewnie je porozrywalo ??? oszusciiii :evil: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Ja miałem to samo. To się często zdarza jak płyta jest od środka lekko połamana albo źle wyważona. Mi rozwaliło film (nie byle jaki :D) podczas kopiowania. Oddałem do serwisu, a oni mnie pytają, czy płyta była oryginalna, a ja że nie, no to wzięli i po tygodniu dostałem go spowrotem. Aha. To się może przydarzyć każdemu, kto ma wystarczająco szybkiego cd-roma (mi poszło DVD...) Morał: Wszystko się zawsze dobrze kończy, pod warunkiem, że trafisz na idiotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Bazyl_ Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 eeeeeeee....normalka miałem dwa takie cd-romy. Jeden tak mi rozwaliła płytka że nie nadawał się do niczego rozwalił całą elektronikę, więc kupiłem drugi nie minął miech a i ten rozwalił płytkę ale ten mnie kosztował dużo qurdę bo mi rozwalił oryginalną gierkę była bardzo droga wyczyściłem go i działa ale oryginałów do niego nie pakuję :D :D. Zresztą ten shitowy cdek znany jest z tego że rozwala płytki mam kolesia który pracuje w serwisie LG i mówi że to jego ulubiony model :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 hyhy, juz sobie wyobrazam jak na pytanie jakijakiegos nowego forumowicza jaki cd rom wybrac, posypia sie "tylko nie LG" :!: wczesniej slyszalem juz, ze LG lubia robic miazge z plytki dlatego mam liteon dvd i cdrw :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Ja mam CD-Rom LG x 32 już ponad trzy lata i działa mi bez zarzutu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 :twisted: hehe.. musiało nieźle pierdzielnąć :!: mi poszedł napęd asus x50 nic nie wybuchło :D tylko poszła mechanika napęd i musze kupic nowy :D hmmm... i wybrałem teac x40 :D ponoć teac robi dobre napędy a lg nie kupie w życiu :D hehe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 ja mam nedzny cdrom btc x32 ale jeszcze takich numerow nie odpier..... a co do reklamacji w serwisie to mieli prawo nie uznac w koncu nie kazdy cdrom strzela ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 :twisted: hehe.. musiało nieźle pierdzielnąć :!: mi poszedł napęd asus x50 nic nie wybuchło :D tylko poszła mechanika napęd i musze kupic nowy :D hmmm... i wybrałem teac x40 :D ponoć teac robi dobre napędy a lg nie kupie w życiu :D hehe... Teac robi jedne z lepszych napędów - mój chodzi już 3 rok i nic po nim nie widać mimo że jest ostro eksploatwany :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 A ja was wszystkich bije na glowe. :lol: Moj cdrom ma juz 7 lat (10x) i jeszcze nie odmowil posluszenstwa chociaz jest ostro eksploatowany ale jest mala wada tego napedu, nie odczytuje cd-rw. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Ja mam gdzieś naped 4x nie wiem ile to ma lat, ale czyta wszystkie płytki, wiadomo że bez CDRW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airfox Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 to ja mam lg 32x i od kumpla pozyczylem SYDNEY-2000 bylo troche pekniete, prubuje zainstalowac i huk plytka w drobny mak ja w smiech wziolem wykrecilem cdka polazlem do kumpla i mu doslownie wysypalem plytke na gazete i mowie sorry ale stalo sie, gosciu spoko ale cd nadal chodzi moze dodupy troche ale jest wpozo wiec az tak zle te lg niejest jak przezylo fakt faktem ze plytka wybuchla ale byla peknieta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 hyhy, juz sobie wyobrazam jak na pytanie jakijakiegos nowego forumowicza jaki cd rom wybrac, posypia sie "tylko nie LG" :!: wczesniej slyszalem juz, ze LG lubia robic miazge z plytki dlatego mam liteon dvd i cdrw :P Witam Moim zdaniem "problem LG" nie polega na jego zawodnosci, czy tez pekaniu plytek (to sie moze zdarzyc w kazdym napedzie CD), ale na fakcie, ze producent "zapomnial" o inmpletacji trybu UDMA na swoich szybszych napedach.. W multi-taskowych OS-ach (a takich jest coraz wiecej) uzywanie np. napedu 52x od LG to katorga... Staje niemal wszystko, bo wlasnie LG-CD sie kreci :-). Taki moral.. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Ja mam CD-Rom LG x 32 już ponad trzy lata i działa mi bez zarzutu. i nie zdarzy ci sie, bo masz za wolny naped (choc to zaleta). moje tez dziala bez zarzutu pare lat (tylko coraz wolniej...). a co do reklamacji, mialem kilka takich przypadkow (lg 52x, samsung 52x) i zawsze przyjmowalem napedy, a dostawca je naprawial lub wymienial na nowe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 heh ja miałem podobne zdarzenie tylko ze jak <span style="color:red;">[ciach!]</span>ln.... to płyta wyszła szczelinami w obudowie napędu był to Samsun x 52 a płyta nówka blaszka tłoczona 2 raz po płycie został tylko pył tak ją schrupał Lg 52 x ps muj kumpel nazwał swojego LG chrupaczem :P tyle płytek mu juz połamał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zawsze trzymam się od LG (podobnie Daewoo) z daleka. Teac robi baardzo dobre napędy (nawet niektóre można podkręcać), napędy do odtwarzaczy CD robi jedne z najlepszych na świecie! O Plextorze nie ma sie co wypowiadać bo chyba wszyscy wiedzą coś o tym - bardzo dobre + bardzo drogie = wygląda jak CDROM działa jak HDD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Witam, to moj debiucik... Slyszalem, ze eksplodujace napedy LG pochodzily z nieudanej serii i charakteryzowaly sie tym, ze byly troche krotsze. Mam nadzieje ze problem wlasnie tego dotyczy bo sam lg x52 i szkoda by bylo.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 buehehehehh a to czad!! :D wczoraj kuzynce składałem kompa oczywiście z LG 52x ;P zobaczymy jak będzie choć od razu mi się dało słyszec że mieli płytki jak diabli tzn jest strasznie głośny, sam mam LG 40x i bez problemów cichutko chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 to ja mam lg 32x i od kumpla pozyczylem SYDNEY-2000 bylo troche pekniete, prubuje zainstalowac i huk plytka w drobny mak ja w smiech wziolem wykrecilem cdka polazlem do kumpla i mu doslownie wysypalem plytke na gazete i mowie sorry ale stalo sie, gosciu spoko ta i ja se wtedy gralem akurat w strzelanie shotgunem do latajacye talerzy i jak pierd... to niewiedzielismy co jest Fakt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 A co myślicie o DVD LG DRD-8160B 16x/48x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Ja mam LG52 i jak na razie twardo sie trzyma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 a sie może zdziwicie ale ma Teac x40 i też mi strzeliła płyta. Trzeba uważać na dwie rzeczy. 1. Czy płyta jest pęknięta albo jest rysa. 2. Czy płyta jest tłoczna w firma "Made in garage". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 witam, ogladalem sobie dzisaij film z cdromu - lg 52x nagle JEBUT taki huk jakby petarda walnela przod od tacki z napisem LG 52X :lol: od napedu wystrzelil i przelecial kolo metra, zostawiajac za soba smuge z odlamkow plyty cd, crom byl pkrecony 2 srobkami po przekatnej, wysunol sie kolo 4, 5 cm z obudowy, patrze sie tak na podloge i mysle czy to mi sie niesni... niestety :) pobieglem z tym cromem i z tacka do Logosa z reklamacja i mnie zbrechtali, niecha przyjac napedu, wlasnie rozkrencam naped i wyjmuje resztki cd, tacke chyba skleje superglutem, ps z tym compaktem siakos glosno pracowal cdrom Moral z tego taki: 1 Cd rom raz do roku strzela sam 2 Nos gogle ochronne jak masz cd rom LG :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i to nie jest smieszne......wcale Mozecie mi jakos pomoc w tej sprawie ? Troche OT: Daj se spokoj z tym sklepem, wystarczy ze walczylem z nimi 4 miesiace zeby mi wymienili Combo Ricoh'a. "Banda kretaczy" tak moge ich nazwac po tym jak mnie potraktowali, nigdy wiecej tam nie zrobie zakupow. Zamiast Ricoha za ktorego dalem 1500zl, dali mi jakiegos LG za grosze o podobnej funkcjonalnosci po 4 miesiacach uzerania sie z nimi, robienia ekpertyz w innych serwisach i biegania po urzedach ochrony konsumenta. Ciezko mnie wyprowadzic z rownowagi, ale mialem takie chwile ze chcialem normalnie rozpi....... ta nagryware na srodku sklepu na oczach klientow i tego nieprofesjonalnego personelu. I moja tez w tym wina ze nie oddalem sprzetu w ramach rekojmy, bym mial po prostu zwrot kasy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Mój ś.p. Lg 48x przeżył (a raczej nie przeżył) trzy razy roz##$$#@ płyty w mak. Ale od tego czasu co kupiłem nową MOBO się rozpadł 8O . Nie wiem nawet od czego. To jest ogólny SHIT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Ha! A ja miałem super identyczną sytuację. Sprowadziłem sobie gre z Niemiec, z jedynego sklepu w Monachium (a pewnie i w całych niemczech) który sprzedaje nielokalizowane oryginalne i limitowane edycje gier. Wkładam płyte do mojego Samsunga 48x i w 20% instalacji coś łupnęło. Instalacja przerwana, a ja sie dziwie co sie stało... system działa, ale patrze, a tu coś ostrego wystaje zza klapki od napędu... wyciągam, a klapka odpada a mi w ręce został kawałek płyty... Wykręciłem z obudowy, i oczom nie mogłem uwierzyć, kawałki płytki przebiły i powyginały obudowę z tyłu napędu... po rozkręceniu i wytrząśnięciu resztek napęd działa wciąż do dzisiaj... w kompie mojego ojca, a ja się trzymam z daleka od Szajsungów i nie chce ich więcej oglądać, miałem już 2 napędy Samsunga 24x i miałem ochotę je podpalić, ale płytka wybuchła mi tylko w tym. Szkoda tylko, że na grę musiałem czekać jeszcze długie miesiące zanim ją dorwałem na Allegro... ech... LG na początku był bardzo sprawny, ale po jakimś roku użytkowania zaczyna okazywać ślady zużycia... mimo to chyba skuszę się na niego znowu jak bede kupował nowy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Czyli kupowac DVD LG DRD-8160B 16x/48x OEM 90zł :?: :lol: Najwyzej je spowolnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 uzywanie np. napedu 52x od LG to katorga... Staje niemal wszystko, bo wlasnie LG-CD sie kreci Stary włącz sobie dma w windowsie to nic ci nie bedzie stawało - no może poza tym co masz między nogami ;););) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Hehe, mój kumpel ma Hitachi 6X i chodzi mu juz super 8 lat. Im nowsze tym gorsze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 słyszałem już o takich wypadkach ale to w dużej mierze zależy nie od cd-romu lecz od plytek!!! Esperanzy lubią pękać wiem z własnego doświadczenia :lol: Ja tam mam LGka 52x ale mnie wqrwia i chyba go wymienie ma potwornie dlugi czas dostepu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misialaczek Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 DVD LG DRD-8160B 16x/48x a mi to pierdykneło jak oglądałem 60 sekund. Poleciałem do serwisu i mi wymienili bez gadania. Goście kazali nie wkładać do dvd płytek firmy ESPERANZA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...