Skocz do zawartości
Gość Confi_old

Problem z podkrecaniem, Barton 2500+ :(

Rekomendowane odpowiedzi

yeee w koncu pozbyłem sie problemu jak to zrobilem? sprzedaje ja w tym tygodniu i juz w czwartek bede mial:

Epox 8RDA3+ (nVidia nForce Ultra 400)

mam nadzieje ze to pomoze bo mnie kur*** brala na tego Solteka :) przez kombinacje prawie procka spalilem :P hehe ale dzieki wszystkim za pomoc :) moze przy okazji ktos mi doradzi jak podkrecic  

Barton 2500+, Epox 8RDA3+, zasilka Tracera 450 (od P4), 256ram TwinMos 400mhz - narazie mam tylko 256 i musze dokupic na dual :) da rade cos podkrecic narazie na samym 256 bez duala?  

pozdro all

Myślę że tu znajdziesz sojuszników http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=84132

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyobraz sobie, ze sa tu tacy ktorzy na codzien taplaja sie w takim fachu.

I rzeczywiscie pleciesz bzdury wierutne.

NF7 jest doskonala plyta, a dla poczatkujacego nie ma chyba lepszego wyboru bo nigdy sie nie blokuje po nieudanym overclockingu - start z insertem zawsze zadziala.

Tak a Ci spece to zapewne obrońcy nforca. Facet bawisz mnie!!!

PS: A jeśli myślisz że za "powstanie" płyty po ustawieniu zbyt wysokich parametrów odpowiada chipset to moje gratulacje!!! BIOS ZA TO ODPOWIADA!

PS2: Jeśli uważasz że nforce to płyta główna to moja uwaga: nie pisz na forum po pijaku. A jeśli byłeś trzeźwy to w ogóle się nie udzielaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz podkrecilem ladnie i wszystko gra !

2500@3200 mnoznik default fsb 200 = 400, ram = 400, vcpu 1,8 vmem 2,75

temp w stresie 43 cpu, system 36 i jest git :)

Prime wywala sie dalekooo, 3d mark chodzi elegancko, komp juz 4dni pracuje i nie ma zadnych problemow wiec OT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...