Skocz do zawartości
Aeroo

R360 jak rozpoznac?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

zakupilem szafirkowego 9800pro na pcb od xt w pcprojekt.pl - okazalo sie po zdjeciu chlodzenia ze R360 :) bosko pomyslalem zmartwily mnie troche pamieci

Hynix KOR

HY5DU283222A

F-28 413A

W7CD6291HG

to sa chyba 2.8ns i pojawia sie problem - czy na nich pojdzie jako XT? czyli ramik na 365? jak licze 1000/2.8 to wychochi 357MHz max a jak 1024/2.8 to 365MHz max- czy tos mi powie ktora kombinacja jest poprawna? (na taktowaniu z XT - tylko suwaczki - bios od pro - przechodzi 2dmarka 2k1 bez artow)

oraz bo znalazlem 2 sprzdeczne opinie czy wgranie biosu z XT wymaga zmiany chlodzenia? na razie tyko przesmarowalem rdzen pasta srebrna bo ta co tam byla praktycnie nie pokrywala rdzenia :|

dzieki za odpowiedz - sorrki jesli cos przeoczylem z topicow ale net mi tak dzis chodzi ze idzie sie pochalastac :| a jak latwo sie domyslec troche sie ucieszylem faktem ze to R360

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bios juz poszedl :) nie ma to jak zaryzykowac i sie ucieszyc - tylko prawie zszedlem na zawal - brak floppa zmusil mnie do flasha spod winxp i na 30sek zmarl monit ale wstal :)

pamieci 2.8ns powinny chodzic max 357MHz - troche niepotrzebne zapuszzczac ponad specyfikacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi