Skocz do zawartości
Boxster

! DEMO GTRa!

Rekomendowane odpowiedzi

Krotki raport bo zaraz znow siadam do gry!! O grafice nie ma co pisac- jest swietna, taki foto- look, szkoda, ze nie ma postprocessinga ale ten z RBR z dll, ale i tak jest o.k. 1600x1200+AF i smiga pod 100fps :]

Jak sie jezdzi? BOSKO! Na simulation jest cholernie trudno, ciagle zaliczam spiny ale to pewnie przez pedaly w momo- jeszcze sie do nich nie przyzwyczailem ;] Idealnie czuc roznice miedzy wozkami. Diablo to ciezsza bestia od 911 itp. Powtorze raz jeszcze- jest BOSKO. Moj pyszek po jezdzie wyglada o tak -> :D

Roznice w stosunku do dema- bryki sie brudza, uszkodzenia sa lepiej modelowane, dzwiek jeszcze lepszy (poprawili doskonalosc ;]).

Sewer- mozesz grac po lanie, albo przez Direct IP. Max 24 graczy. Lacze mam 1mbit i na razie przejechalem pol okrazenia na Magny i mnie rozlaczylo :/ Ogolnie, nie ma jeszcze dobrych serwerow, gra miala dzis premiere (slabo naglosniona, ale to sie zmieni bo recenzje sa hiper optymistyczne)

Pare smaczkow na koniec- mozna regulowac wysokosc fotela kierowcy, dynamiczna pogoda... czy pisalem juz ze jest BOSKO?

PS. Moze ktos zmieni tytul tematu?

PPS. Spadam grac, nie meczcie mnie pytaniami bo i tak nie odpowiem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do TRACK IR to jednak trzeba kupic odzielny kawalek hardware'u- cos ala okulary VR za 199 ojro. Troche sporo, tym bardziej ze tylko w GTR dziala to poprawnie. Chyba sobie odpusze na razie.

działa rowniez bardzo dobrze z GPL i LFS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mialem zamiaru blyszczec, wiec daj na luz.

Rozumiem, ze posiadasz ta zabawke Natural Point'a i dlatego chcesz mi cos tu na sile udowodnic? Bo jak nie, to chyba masz kiepski dzien, albo ja czegos nie rozumiem.

Widzialem Headtracker'a w akcji podczas grania w GPL demo 2004 wlasnie wczoraj, gdy kupowalem GTR. Gralo mi sie fatalnie- duze lagi, kiepska kalibracja. Jednym slowem- kpina, mosci panie.

W GTR bylo o niebo lepiej. Swietnie wchodzi sie w zakrety jesli masz mozliwosci zerkania katem oka. Wychodzi to plynnie i naturalnie.

Ale ta JEDNA gra (nie wiem jak jest w LFS- nie gram w ta smieszna gierke- nie bawi mnie jazda autkiem z trolejami) to za malo by lekka reka wydac prawie 200 Euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

49.99 Euro, ale to w Saturnie, pewnie w innych sklepach bedzie pare Euro taniej.

@Sewer- jedyne co wiem o multi z wlasnego doswiadczenia, to to, ze serwer'ow ;] malo, a jak juz pogralem to po chwili mnie wywalilo. Jak wroce dzis do domu to sprobuje ponownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja na rynki niemieckojezyczne jest full dojcz, ale na 100% jest tez wersja UK- tutaj nie do dostania.

I znow spadam grac :]Wersja na rynki niemieckojezyczne jest full dojcz, ale na 100% jest tez wersja UK- tutaj nie do dostania.

I znow spadam grac :]Wersja na rynki niemieckojezyczne jest full dojcz, ale na 100% jest tez wersja UK- tutaj nie do dostania.

I znow spadam grac :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

49.99 Euro, ale to w Saturnie, pewnie w innych sklepach bedzie pare Euro taniej.

Eeeeee, zdzierusy jedne...:( Ponad 200zl to jednak za duzo dla mnie - poczekam na polska premiere ;)

(chociaz czego ja oczekiwalem - tyle kosztuja gry w Niemczech :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze temat cieszy sie ogromnym zainteresowaniem ;] No nic, kiedy ma byc polska premiera? Moze wtedy wymienimy doswiadczenia?

Ale do rzeczy. Wlasnie wyszedl patch do GTR (1.1). Oto co wnosi:

GTR Reporter: Real time race results reporting.

With this new feature, GTR now generates Live data, at configurable intervals, of events in a multiplayer race. The data is saved to a local hard disk, and can optionally be dynamically uploaded to a web site at configurable intervals. Using this system, it is now possible to write web/ranking pages (in ASP/PHP etc) which dynamically detects live server activity, "picks up" the "Live" data, and generates web pages to form a ranking system based on the results from the sessions being run.

Enhancements

- AI driver improvements, with enhanced racing and overtaking abilities, as well as better pitstop efficiency.

- Extended AI aggression levels, including "Angry" and "Psychotic" settings, guaranteed to challenge the most skilled players.

- Weather improvements, including a more dynamic Changeable Weather option.

- Enhanced race results logging, providing improved data feeds from MultiPlayer races.

- Full keyboard layouts support for US/UK/German keyboards.

- Individualised Garage Adjustment Options for each car type.

- Enhanced strategy planning, with the option to make up to eight pitstops per race.

Multiplayer updates

- Improved voting system, with dedicated server quick vote buttons.

- Access to dedicated servers via the GTR Online lobby system.

- Access to Setups Online, a new game feature allowing you to share setups with other players.

- Improved Lobby and on-track chat usability

- Enhanced Lobby ergonomics, including color coded sessions and improved driver lists.

Car updates

- Ferrari 550 Wieth: Improved suspension system and cockpit design.

- BMW Z3M AI setup improvements for Magny-Cours.

Tracks updates

- Enhanced optimum race line for AI drivers at Barcelona and Anderstorp.

- Improved corner marker assistance at Brno.

- Several graphic enhancements at Anderstorp and Magny-Cours.

Misc Updates

- Improved Special Effects graphics

- Improved Pit stop menu

Jak widac super support z strony SimBim. Mam nadzieje, ze poprawi sie obsluga online bo jednak tradycyjnie laguje strasznie jak ktos sie odlacza/dolacza (nalecialosci od ea). Ogolnie gra sie fajnie, szkoda, ze duzo lam sie chce scigac :/

Strzalka fani motosportu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to zapraszam do topicu o GTR. To gra, ktora idealnie wpisuje sie w twoje potrzeby (naturalnie, jesli wybierzesz poziom semi- pro).

Ściągnołem, zagrałem i demo ani mnie grzeje ani ziębi. Model prowadzenia wyśmienity, grafika ujdzie, choć modele samochodów mogłyby być nieco ładniejsze, AI przeciwników całkiem niezłe, ale model uszkodzeń, który prawie nie istnieje (z tego co zauważyłem to można tylko złapać gumę) i beznadziejna kamera z tyłu pojazdu sprawia że raczej fulla nie nabędę (no chyba że piwo :D zresztą z tego co tu wyczytałem i tak nie będzie tej gry w naszym pszepięknym kraju.

EDIT: Cały czas miałem wrażenie że gdzieś już to coś widziałem i owszem parę lat temu była podobna gra, nazywała się Total imersion racing czy jakoś tak tak samo miała niezły model jazdy i brak uszkodzeń :? Z tego co wiem nie zdobła ona jakiejś większej popularności, więc jeśli full GTRa nie będzie poprawiony to chyba GTR pójdzie w ślady tamtej gry :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buehehehehe to dowaliles M4TEUSZ .

damage bedzie w full wersji - wlasnie draak jest damage ? kamera z tylu pojazdu :P lepiej wracaj do nfs bo w ta gre sie jezdzi z kokpitu :) Total imersion racing i niezly model jazdy hehehehe to dobre. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O fuck!! Prosze, nie stawiaj TIR'a obok GTR!!

Sewer- jasne, ze jest swietny damage model. Poczawszy na dziesiatkach uszkodzen jakie mozesz zlapac podczas wyscigu, a skonczywszy na swietnej, lecz niedoskonalej, wiuzalizacji (choc rysiek to nie jest, ale tak naprawde to mi to zwisa ;]) uszkodzen.

M4TEUSZ, w GTR jezdzij z widoku z kokpitu i tylko tak. Zreszta, widziales gdzies DOSKONALEJ wykonany kokpit?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I. To że się nie jeździ w TPP wcale nie przeszkadza by ta kamera była nieco bliżej pojazdu. Co do widoku z kokpitu faktycznie na poziomie ale by była to jakaś rewelacja to nie powiem, no może teraz gdy gry albo wogle go nie mają, albo jeździ się z mordą rozkwaszoną na przedniej szybie. Podobnej jakości widziałem w np. Rally trophy, lub screemer 4x4

II. No może faktycznie z tym TIR nieco przesadziłem :oops: co prawda grałem tylko w demko ale fizyka jazdy TIRa nie utkwiła mi w pamięci jako szczególnie kiepska.

III. W pełnej wersji będą uszkodzenia - super bo bezkarne obijanie się po torze jakoś symulatorowi nie przystoi, jeśli jeszcze dorobią przyzwoitą kamerę TPP to chyba się skuszę na tą grę :P

hehe widzę że wytykając oczywiste wady GTR skalałem jakąś świętość, dobra więcej nie będę.

NIECH WIELKOŚĆ I SŁAWA GTRa NIOSĄ SIĘ PO SZEROKIM ŚWIECIE :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi jakie oczywiste wady wytknąłes?

Kazde ustawienie kamery da sie edytowac dowolnie w plikach ini - wiec jesli lubisz jezdzic z "nintendo" to mozesz sobie ten widok wyregulowac jak tylko sobie zapragniesz :P

fizyka jazdy , brak uszkodzen - jak widzisz mylisz sie na calej linii . Pokaz mi gre z lepiej zrobionymi kokpitami no prosze ..

Wiec slucham jakie sa te OCZYWISTE wady GTR wg ciebie !!??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra już dobra niekszyczcie już na mnie, GTR jest cho...jerzdżącym ideałem bez jakichkolwiek niedociągnięć, zwyczajnie ósmy cud świata

Uszkodzenia są!!! wystrczy tylko pełnym pędem (200Km/h i więcej) zaryć czołowo w bandę, qrcze niesamowicie to realistyczne, samochody GTR są NAPRAWDĘ wyjątkowe, czołg rudy to przy nich istny mięczak :P

Dzięki sewer za pomysł przy okazji przeedytuję modele samochodów na bardziej szczegółowe i dodam parę efektów z palety DX8.1 lub nawet DX9c :P

Może mi ktoś wytłumaczyć czemu na trawie kapcia nie można zerwać ?

Czy te samochody mają ASR ? No i jeszcze ta jazda na wprost ze skręconą

kierownicą....

Je też chciałbym wiedzieć :D Ale podejrzewam że to kolejna niezwykłość prawdziwych wyścigówek.

Co do kokpitów to sprawa gustu, mnie jak już mówiłem nie powaliły, do RT i S4x4 dodam jeszcze nascar2003/4, gdzie kokpit jest tak samo, a może nawet bardziej szczegółowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mateusz, naucz sie czytac ze zrozumieniem lub nie mecz juz nas wiecej swoja obecnoscia :/

Tlumacze tobie jak 8latkowi, ze w pelnej wersji sa uszkodzenia porownywalne z RBR... malo? Mala podpowiedz- wiecej nie dostaniesz w zadnej grze.

Elgreen- jaki asr? Po drugie, o malo co z krzesla nie spadlem... ciebie DZIWI, ze auto z zablokowanymi przez hamowanie (zbyt mocne) kolami nie chce skrecac? OMFG

W sumie to mam juz dosc tlumaczenia ignorantom czym sie rozni prowadzenia bolidu sportowego od waszych bryczek fwd 1.4... Interesuje was ten temat (a przeciez raczej tak, inaczej nie gralibyscie w gtr) to poczytajcie cos o tym.

Teraz to robicie z siebie publiczne posmiewisko.

@Sewer- mokry asfalat na Donington Park, vipert GTS i niesamowite slide'y, ktore sa absolutnie do wykonania KAZDA z technik przedstawiona w DriftBible. CUDO! To tylko tak dla "smaka" ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi