Skocz do zawartości
Boxster

! DEMO GTRa!

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie - jaki ASR ? No i jakie hamowanie ? o czym ty do mnie rozmawiasz ? :)

Gaz do deski na trawie - i obroty minimalne silnik się nie rozkręca, i opony nie rwą trawy - o to się pytałem.

Przy jeździe na wprost - nie hamowaniu...(nie ma w tym nic dziwnego że auto przy zablokowanych kołach od hamowania nie chce skręcać) - przeczytałeś chociaż co napisałem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie - jaki ASR ? No i jakie hamowanie ? o czym ty do mnie rozmawiasz ? :)

Gaz do deski na trawie - i obroty minimalne silnik się nie rozkręca, i opony nie rwą trawy - o to się pytałem.

Przy jeździe na wprost - nie hamowaniu...(nie ma w tym nic dziwnego że auto przy zablokowanych kołach od hamowania nie chce skręcać) - przeczytałeś chociaż co napisałem ?

No bo pewnie grasz w Arcade mode z helpami :lol: Pewnie jeszcze samochod sam z boxu wyjezdza :P hehe zawsze mam ubaw z krzykaczy ,ktorzy nie maja czasami pojecia co pisza :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL, panowie nie macie juz czasem dosc tej walki z wiatrakami (to do Karasa i Sewera)?

Zostawmy ich, niech sobie graja w nfs i chwala sie na osiedlu jakimi to nie sa realdriverami (ja sie w koncu nie znam: pelen sezon cartingu i pilotowanie w N-grupie, to przeciez zadne doswiadczenie ;])

Wracam do GTR'a- sezon juz w 1/2 mam przejechany, ale do szalu doprowadzaja mnie ustawienia telemetrii (tych cholernych zwrotow nie ma w slowniku, a myslalem ze moj dojcz jest juz perfekt :])... cu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buehehe co za kolesie :) a udalo sie wam rozpedzic powyzej ogranicznika predkosci ? :)

hehehe

To te wozy jeżdżą szybciej niż 50Km/h 8O 8O 8O :wink:

Jeśli w pełnej wersji uszkodzenia będą zrobione i to sensownie to GTR na 90% będzie hitem. Nie widziałem jeszcze gry (poza nascarami) która ma takie możliwości ustawiania stopnia realizmu, od takiego że można grać spokojnie na klawie, aż po zaawansowaną symulację jak np. w LFS. Tak więc nawet takie "lamy" jak ja, które używają pada i nie mają całych dni/tygodni na doskonalenie swoich umiejętności mają czego w tej grze szukać.

Tak więc, czekam z niecierpliwością na polską premierę gry, a narazie demko grzecznie sobie poszło z mojego dysku twardego Już kiedyś dostałem nauczkę za zbytnie wierzenie wersji demo: we wspaniały symulator Rally Trophy zagrałem z prawie trzyletnim opóźnieniem, bo demo było do d... a pełna wersja to prawie inna gra :o

Zostawmy ich, niech sobie graja w nfs i chwala sie na osiedlu jakimi to nie sa realdriverami (ja sie w koncu nie znam: pelen sezon cartingu i pilotowanie w N-grupie, to przeciez zadne doswiadczenie ;])

W NFS Porsche unleashed zagram z przyjemnością w inne niekoniecznie, a w piaskownicy nie muszę się chwalić każdy widzi jakim jestem driverem. W twoje kwalifikacje ani przez moment nie wątpiłem. Choć właściwie w gokardach (parę wyścigów z kumplami zrobiliśmy i wcale nie byłem ostatni :D ) też model zniszczeń nie jest zbyt rozbudowany i właściwie zachowują się jak pojazdy z dema GTRa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera, to az boli! Obudz sie... :/ Ja mam pelna legalna wersje GTRa od pewnego czasu i SA PRECYZYJNE I DOBRZE PRZEDSTAWIONE GRAF. USZKODZENIA!

PS. Jezeli masz problemy z rozumieniem tekstu, to moze popros kogos starszego...?

PPS. Piszesz, ze bedzie hitem. Ale posrod jakiego targetu graczy? Wsrod fanow race simow ta gra JUZ jest hitem (i nam wcale nie sa potrzebne idealne modele uszkodzen- starczy dobry engine fizyczny. Scigasz sie czy za przeproszeniem rozpierdalasz?). Wsrod fanow arcadekowek jezdzacych z balonika aka nintendo ta gra nie bedzie hitem. Nawet mimo trybu "arcade", dzieciaki na nia nie poleca bo nie wspiera DX 9.0c (choc u mnie mimo to wyglada ultrarealistycznie) i nie ma masy "bajerow"/

Slowem, twoja kolejna nieprzemyslana wypowiedz. Mamy juz do tego przywyknac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera, to az boli! Obudz sie... :/ Ja mam pelna legalna wersje GTRa od pewnego czasu i SA PRECYZYJNE I DOBRZE PRZEDSTAWIONE GRAF. USZKODZENIA!

PPS. Piszesz, ze bedzie hitem. Ale posrod jakiego targetu graczy? Wsrod fanow race simow ta gra JUZ jest hitem (i nam wcale nie sa potrzebne idealne modele uszkodzen- starczy dobry engine fizyczny. Scigasz sie czy za przeproszeniem rozpierdalasz?). Wsrod fanow arcadekowek jezdzacych z balonika aka nintendo ta gra nie bedzie hitem. Nawet mimo trybu "arcade", dzieciaki na nia nie poleca bo nie wspiera DX 9.0c (choc u mnie mimo to wyglada ultrarealistycznie) i nie ma masy "bajerow"/

Jak są przedstawione graficznie to mnie najmniej obchodzi bo z kokpitu i tak wiele nie widać, mnie interesuje jak wpływają na prowadzenie pojazdu, czy są bardziej rozbudowane niż w demie w którym da się złapać kapcia ew. urwać koło?

PSS. Myślałem bardziej o fanach toca race driverów i innych semi-realistycznych ścigałek bo dzieciarnia jak już powiedziałeś i tak woli super wypas bejer fury w DX9.0c z NFS-Underground2

Slowem, twoja kolejna nieprzemyslana wypowiedz. Mamy juz do tego przywyknac?

Sam się dziwię czemu jeszcze rozmawiam z takimi mastachami i mistrzami w gokardy jak ty :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem cale 14 lat jak jezdzilem w niemieckiej serii adac- junior cos tam (serio, juz nie pamietam- bylo to dekade temu ;]) wiec nie uwazam sie za zadnego "mastacha", tylko za milosnika sportow motorowych z jako-taka "podporka" teoretyczno- praktyczna.

Dodatkowo, mam alergie na ludzka glupote i dlatego tak zareagowalem.

Ostatni raz- w pelnej wersji sa uszkodzenia:

primo- dopracowane wizualnie

secundo- rozbudowane w porownaniu do GTR demo. KROPKA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni raz- w pelnej wersji sa uszkodzenia:

primo- dopracowane wizualnie

secundo- rozbudowane w porownaniu do GTR demo. KROPKA

Dzięki to chciałem wiedzieć, bo do tej pory mówiłeś tylko o wizualizacji uszkodzeń. W demie jest opcja "damage", więc zrozumiałem że dodali tylko możliwość pogięcia karoserii, fizykę zostawiając bez zmian.

PS. Czy tor SPA jest faktycznie aż tak wyboisty (szczególnie koniec długiej prostej po wyjeździe z boxów), bo czasami mam wrażenie że to tor uliczny i to "Polsko-uliczny"? Może to wina złych ustawień wozu ale momentami zwyczajnie podskakuje na wybojach. Czy na innych torach też ten efekt występuje?

PSS. Dzięki za kubeł zimnej wody, postaram się w przyszłości pisać bardziej precyzyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze to co teraz napisze zabrzmi tak jakby GTR nie mial zadnych wad ale... do licha, tak wlasnie jest ;]

Kiedys na forum blackhole motorsports znalazlem onborda z przejazdu po Spa. Trzaslo dokladnie tak jak w grze.

Pewnie przez zabawy srubkami da sie troche to zniewelowac, ale ja jak do tej pory jezdze na def. setupach i nie jest zle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patch 1.1 ogromnie zwieksza mozliwosci online (sa np. glosowania itp.) Co do lagow- sa, czy raczej byly (bo ostatnio ich nie zauwazam) tylko gdy ktos sie odlaczal od serwera.

W innych przypadkach gra sie ultraplynnie nawet przy >20 graczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. Czy tor SPA jest faktycznie aż tak wyboisty (szczególnie koniec długiej prostej po wyjeździe z boxów), bo czasami mam wrażenie że to tor uliczny i to "Polsko-uliczny"? Może to wina złych ustawień wozu ale momentami zwyczajnie podskakuje na wybojach. Czy na innych torach też ten efekt występuje?

widac ze nie oglądałeś ANI JEDNEGO wyscigu GTR lub podobnego w telewizji lub na zywo, bo bys takich dennie glupich pytan nie zadawal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widac ze nie oglądałeś ANI JEDNEGO wyscigu GTR lub podobnego w telewizji lub na zywo, bo bys takich dennie glupich pytan nie zadawal...

O wielki uczony jaizm_ie, wybacz moją niewiedzę co do rozmieszczenia i wielkości górdołów na torze Spa :oops:

Powiem to tak: jakoś telewizja nie oddaje tego co naprawdę dzieje się z samochodem, owszem widać że tor idealnie równy nie jest, ale takich niuansów jak odrywanie się kół od nawieszchni zwyczajnie nie da się wyczuć.

Zresztą od tego jest forum by takie rzeczy przedyskutować, bo zkąd miałem mieć pewność że to nie niechlujne łączenia wielokątów takie jak w toca race driwerze?

Czekam z niecierpliwością na dalsze wyzywanie mnie od bezdennych głupków :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@AndyN: Poszukaj w konfiguracji - chyba "/" , albo "L" ... :roll:

A tak w ogóle to dwa dema są....

No bo pewnie grasz w Arcade mode z helpami :lol: Pewnie jeszcze samochod sam z boxu wyjezdza :P hehe zawsze mam ubaw z krzykaczy ,ktorzy nie maja czasami pojecia co pisza  :wink:

@Karas:

po 1. Semi-Pro, bez controli trakcji,bez ABS'u, bez wspomagaczy, speedsensitive steering speed = 0, jedynie auto sprzęgło zostawiłem

po 2. Nie wyjeżdża sam, bo to nie to demo ( i kto tu nie ma pojęcia co pisze ? )

po 3. Nie krzyczę, tylko szeptem mówię ;)

ps. ja tam mam ubaw z innych rzeczy, np z M4TEUSZ'a - bo zabawnie gada ;)

Czekam z niecierpliwością na dalsze wyzywanie mnie od bezdennych głupków :D

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. ja tam mam ubaw z innych rzeczy, np z M4TEUSZ'a - bo zabawnie gada ;)

BIG THX za uznanie :D

to się nazywa "lekki styl pisania" i doskonale nadaje się do pisania o takich rzeczach jak gry komputerowe, problem jest tylko w tym że niektórzy odbierają to zbyt dosłownie, czy cholera wie jak, ale wtedy i ja mam niezły ubaw czytając obelgi np. expertów od dziur w torze Spa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dobrego kumpla w niemczech i podeslal mi kopie bezpieczenstwa do testow - bo jak tylko sie full ukaze to i tak napewno go kupie. Po paru kombinacja wer. NIEM zmeinia sie w pełną wer. ANG :)

Gra jest wypas - gram tylko w to odkąd ją zainstalowalem. brak mi słów :) i chodzi nawet spoko jak na moj nienowy juz sprzet .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres, daj spokoj! GTR ma miec polska premiere gdzies w okolicach grudnia (info za FFS), wiec chyba mozesz sie powstrzymac i nie grac w pirata?

Nie zwalaj tez winy na dystrybutorow bo jak widac na przykladzie RBR (ktory zostal w PL wydany w przystepnej cenie) i tak wolisz grac na "kopiach bezpieczenstwa" :/

PS. Z drugiej strony postawe np Sewera jestem w stanie zrozumiec bo pewnie postapilbym podobnie (za dlugo czekalo sie na GTR'a) tzn. po premierze pozbylbym sie pirata i kupil oryg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od czasu do czasu (szacuje, ze tak raz na 15-20 gier) zdarzaja sie wysypki serwerow, ale po zaplikowaniu patch'a gra sie zauwazalnie plynniej- nie ma az takich lagow gdy ktos sie dolacza/odlacza.

Ogolnie, DUZO lepiej niz bylo przy F1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi