adam_M Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Witam , przyznam się ze nie sledze tego działu na forum i nie wiem czy taki topic już był wiec jeżeli tak prosze o jakiś odnośnik , będe wdzięczny, Mam takie pytanie w jaki sposób można podłączyć silnik do kompa poprzez lpt bądz coma tak aby można było nim sterowac , tzn konkretnie mi chodzi o schemat takiego sterownika, za pomocą którego można było by sterowąc obrotami takiego silnika, czy mógłby ktoś z was zapodac link do czegoś takigo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 jaki silnik ?? krokowy czy zwykly ?? chcesz tylko opcje on/off czy tez lewo prawo i regulacja obrotow ?? jak zwykly i druga opcja to polecam uklad L298N i podlaczyc go do portow LPT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Kiedys widzialem w chipie schemat zrobienia kontrolowanych wiatraczkow sterowanych programem z windowsa. Podlaczane byly pod port szeregowy:p fajna sprawa ale nei wiem gdzie tego szukac:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Kiedys widzialem w chipie schemat zrobienia kontrolowanych wiatraczkow sterowanych programem z windowsa. Podlaczane byly pod port szeregowy:p fajna sprawa ale nei wiem gdzie tego szukac:pMoże na stronie Chip'a? http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/article...lear_71416.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 układ bardzo fajny tylko czy mógłby mi ktoś powiedziec skąd wezme program do tego??? tylko płytke czeba trawic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...