ssound Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Proszę o pomoc, szczególnie ludzi z monitorami na Sony FD Trinitron, ale nie tylko, prosz o podanie modelu w odpowiedzi. Chodzi o to jakie widzicie kolory na zamieszczonej fotce, pierwszy od lewej to biały, ostani czarny, ale jak widzicie te 4 pośrednie kolory, jak możecie je nazwać, w jaki kolor wpadają. Bardzo mi to potrzebne :? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 ja mam mega monitor Marvin 5xg :> no i to jest bialy, jasno szary, szary, ciemno szry, blady czarny, czarny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Potwierdzam :D Dell Sony Trinitron :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Lg Dlatron 795FT 17".. PotwierdzamLg Dlatron 795FT 17".. Potwierdzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 a co Ty widzisz, ze sie pytasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 LG Flatron F700B Biały, Jasny Szary, Szary, Ciemny Szary, Bardzo Ciemny Szary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 to z moim monitorem chyba coś nietak bo widze żółty, pomaranczowy, seledynowy, zielony i czarny :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 bialy, jasno szary, szary, ciemno szry, blady czarny, czarny NEC FE791SB na Diamondtronie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 to z moim monitorem chyba coś nietak bo widze żółty, pomaranczowy, seledynowy, zielony i czarny :/ f*** co Ty za monitor masz??(proponuje wymienic cokolwiek to jest;p) bialy, jasno szary, szary, ciemno szry, blady czarny, czarny NEC FE791SB na Diamondtronie :) widze to samo i na tym samym monitorze:D (zajawkowym jesli chodzi o obraz, bo jego wyglad to#!@#$@#!$)(to jest moja opinia i nikt sie z nia zgadzac nie musi:P) :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGolota Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 U mnie to samo co u Grinch'a i wiekszosci. Tyle, ze na Diamondtron U2. v1ru5 - gratuluje poczucia humoru ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 To nawet ja na badziewnym LCD Miro FP155 widzę to co wszyscy ;) I to bardzo wyraźnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Panasonic SL75 17" - tez widze od bialego,poprzez szare do czarnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Ok to teraz napisze po co mi to było, w dalszym ciągu czekam na odpowiedź kogos z FD Trinitron. Wiec ja widze takie kolory: "biały" jasno zielony, zielonkawy, jeszcze bardziej zielonkawy, zielony ciemny i "czarny" dlatego w " " bo to też wpada w zielony! Na moim poprzednim monitorze (sony trinitron (nie FD) 15' - E100, ale chyba FD nie różnią sie aż tak bardzo) widze szarości. Na tym nowym a jest to Dell P791 nie ma czegoś takiego jak szarość, są zielenie, najlepiej to widać np w Pain kiler - wszystko zielone, a przecież tam mam być ciemno, CZARNO! Zresztą każda, gra, film wszystko jest zielone, przecież szarości i czerni w grach i filmach nie brakuje. Wyglada to okropnie. Oczywiscie regulowalem kolory, nic to nie daje, zresztą na domyślnych ustawieniach monitora kolory też nie powinny aż tak odbiegać od normy żeby szarego nie było. Czy te Wasze szarości jak piszecie wpadają w jakiś sposób inny kolor? np zielony? Poniżej zamieszczam fotke, słaba jakos (z tel T610) ale zawsze: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 No niby słaba jakość fotki, jednak dość wyraźnie widać, że kolory wpadają w zielony :? U mnie czegoś takiego w ogóle nie ma. Ani w zieleń, ani w czerwień, ani w nic te szarości nie wpadają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 u mnie tez szaro jak u wszystkich ale daj moze ten program co nim sprawdzasz sobie te kolory moze na jpgu nie wiem jakos inaczej to biega ..samsung syncmaster 900 ift 19" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 U mnie tez nic takiego nie ma, wszystkie kolorki takei jak powinny byc. Zero zielonego odcienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 takie male ale, blady czarny i moze jeszcze blado bialy LOL z tego co mi wiadomo to czarny i bialy nie maja odcieni, ale moge sie mylic :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 wejdz sobie w OSD monitorka i tam musisz miec cos namieszane z RGB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 ja mam mega monitor Marvin 5xg :> no i to jest bialy, jasno szary, szary, ciemno szry, blady czarny, czarny Potwierdzam. Sony MultiScan E100 (Trinitron). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 wejdz sobie w OSD monitorka i tam musisz miec cos namieszane z RGB dobrze mowi :) - sprawdz koniecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 wejdz sobie w OSD monitorka i tam musisz miec cos namieszane z RGB dobrze mowi :) - sprawdz koniecznie Albo w windowsie w barwach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 bialy, jasno szary, szary, ciemno szary, blady czarny, czarny NEC FE791SB na Diamondtronie :) Mam identyczny monitor jak Grinch i kolory tez identyczne w 100% :!: :!: POZDRAWIAM :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 a jak nie w ustawieniach RGB monitora ani w barwach windowsa/sterownikow - to masz uszkodzony kabel od monitora (lub monitor :( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 ja mam MAG InnoVision 570FD na wlasnie FD Trinitron i wszystkie kolory sa tak jak trzeba. czasami mi sie kolorki jakby zmieniaja (np czasami jest wiecej niebiesko albo czerwonego) ale to juz wina kabla (nie chce mi sie tego robic bo mi to prawie wogole nie przeszkadza :) jest to tylko chwilowe, np przez 5s albo cos takiego) sprawdz kabel, moze to tez byc wejscie na grafie. wez jakis inny monitor i sprawdz czy tez sie tak bedzie dzialo a pozniej sprawdz jeszcze grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Ja jzu wiem czemu !!! Kolega jest daltonista ;) (joke) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Jeżeli była by to sprawa regulacji to bym nie zakładał tego posta. Oczywiście regulowałem kolory niejednokrotnie, temperature kolorów jak i RGB, nawet jak Green dam na minimum to i tak jest zielono. Moj starszy monitor to sony trinitron E 100 (15"). Mam teraz podłączone oba monitory obok siebie stoją i na tapecie mam plansze z tego testumonitora i widać to strasznie. Wykluczam grafe ponieważ sprawdzalem monitor na innych komputerach. Kabel czy jest uszkodzony nie wiem bo nie bede rozkrecał monitora i zmieniał kabla. W sterownikach nie mam raczej nic namieszane bo na moim jest dobrze, zresztą przeinstalowywalem specjalnie sterowniki. Muszę sie z nim udać do jakiegoś fachowca. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 hm, ja mam bialy, jasno szary... i dwa czarne :/ :/ :/ w ogole moj monit jest strasznie ciemny przy brightness 100. :/ musze sobie sterami z karty pomagac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 samsung SyncMaster 957MB - biały, jasny szary, szary, ciemny szary, jasny czarny, czarny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 klolorki super , jak wyzej u wiekszosci , bialy -- jasny szary , ciemniejszy ciemny jeszcze ciemniejszy i czarny mint -- nie wiem na czym :> , samtron - 14 cali , SC-428-TXL+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieza Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 widzialem taki przypadek jak kolega kupil na gieldzie monit sony nie stety one czasami tak maja:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...