hardwin Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 mam taki o to problem: płyta główna nie może wykryć dysku podczas startu bios plyty przeszukuje primary chanel , i szuka, i szuka, i szuka,.... trwa to w nieskonczonosc!! i oczywiscie nie moze znalesc! w biosie HDD Detection tez sie zwiesza zmaiana tasiemek nic nie daje, to samo aha, plyta ma tylko ATA33, ale to tez nie powinno wplynac na wykrycie dysku co to moze byc? dysk nowy plyta stara jak cholera ale wykryc powinna plyta to z tego co sandra podaje ATC-6150 VER, 440 LX/EX pomocy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Wlasnie w tym problem ze plyta jest stara ja na plycie MS-6117 po aktualizacji biosu tez nie mogelm wykryc dysku powyzej 40 GB i niestety nic juz sie nie da zrobic. Zrob update Biosu jezeli to nie pomoze niestety the end. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Wlasnie w tym problem ze plyta jest stara ja na plycie MS-6117 po aktualizacji biosu tez nie mogelm wykryc dysku powyzej 40 GB i niestety nic juz sie nie da zrobic. Zrob update Biosu jezeli to nie pomoze niestety the end. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Zawsze mozesz wyłaczyć dysk w biosie, a pod linuxem i tak bedziesz miał do niego dostęp :) (sprawdzone doświadczalnie na płycie MSI 6119 i dysku WD 80 GB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Mozesz ograniczyc pojemnosc dysku do 32GB a potem w windowsie wgrac prog ktory odblokuje pozostale GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Mozesz ograniczyc pojemnosc dysku do 32GB a potem w windowsie wgrac prog ktory odblokuje pozostale GB a jak sie nazywa taki program? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Niestety nazwy nie znam - musisz poszukac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 chlopaki ciekawostka... ta plyta widzi moj 80 GB dysk ale... no niestety jakies "ale" musi byc musze wyl. w biosie dysk, bootuje ze starego 3GB dysku a po wejsciu do windowsa juz widze swoj dysk:) kurcze...ale ja chce miec system na nowym caviarze jak to zrobic by sie zbootowal????? moze jakis pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...