majkelus Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Chciałbym sobie wyprowadzić na przód obudowy wyjście audio i mikrofon. Jednak wtyki przy budzie i płycie głównej różnią się, a dodatkowo te przy budzie nie są opisane. Wygłąda to mniej więcej tak: Rysunek u góry to złącze na płycie - tu wszystko ładnie jest opisane. "Line out_R/BLINE_OUT_R" jest połączone zworką, podobnie "Line out_L/BLINE_OUT_L". W manualu do płyty jest napisane, że mam te zworki usunąć jak coś będę podłaczał. Rysunek u dołu to złącze przy panelu przednim obudowy. Niestety nie jest opisane. Kabel z drugiej strony jest zakończony dwoma wtykami mini-jack, tak więc zarówno od mikrofonu jak i od wyjścia na słuchawki mam po trzy przewody: lewy kanał, prawy kanał, masa Masy przy obudowie są połączone razem i podłączone do pinu który oznaczyłem aux&mic. Pytanie: jak to podłączyć? Dzisiaj wybieram się do elektronicznego. Kupię wtyki jedno-pinowe i podłączę zamiast mini-jack'ów. Nie wiedziałem w jakim dziale to umieścić, ale modyfikacje wydał mi się najwłaściwszy, jako że problem dotyczy czego dotyczy. Jeśli jednak moderator ma inne zdanie, proszę o przeniesienie tematu :) Byle nie do kosza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangerek Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 IMHO te zworki sa po to zeby sygnal wyprowadzac na wyjscie do tylu - tzn to BLINE_... idzie dalej do wyjsc z tylu obudowy i stad te zworki a co do podlaczania to masy mozesz spokojnie do GND podlaczyc a sygnaly wedle uznania - spalic sie to nie powinno jesli tylko pradu do masy nie dasz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...