szpak Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 siema mam problem w sumie to juz drugi raz mi sie to przytrafilo chodzi o to ze jak klikam 2 razy na jakis folder zeby sie otworzył wyskakuje mi okienko otworz za pomoca ? no i tam moge co prawda wybraz IE ale nie da sie kliknac aby sie to zapamietalo .. nie wiem jak to mam zmienic i gdzie a nie chce znowu robic formata prsze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 nikt nie ma pomyslow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 IE? W typach plików pod folderami nie masz żadnej akcji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Miałem takie coś, pomógł tylko format, nie radze ci się bawić rejestrem czy inaczej, ja tylko straciłem na to czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 no ja juz sie uporalem poszedl format .. tyle ze niechcacy natknolem sie na jakiegos starego ghosta to tyle ze mi czasu oszczedzilo ..thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrog Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 siema mam problem w sumie to juz drugi raz mi sie to przytrafilo chodzi o to ze jak klikam 2 razy na jakis folder zeby sie otworzył wyskakuje mi okienko otworz za pomoca ? no i tam moge co prawda wybraz IE ale nie da sie kliknac aby sie to zapamietalo .. nie wiem jak to mam zmienic i gdzie a nie chce znowu robic formata prsze o pomoc Witam Przepraszam, ze odkopuje ten temat ale mam doslownie taki sam problem jak kolga. Moze przez te lata ktos zna na niego jakies lepsze rozwiazanie niz format ;) Bardzo prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2007 :arrow: wrog Start->Uruchom->regsvr32 /i shell32.dll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon$ Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Witam Przepraszam, ze odkopuje ten temat ale mam doslownie taki sam problem jak kolga. Moze przez te lata ktos zna na niego jakies lepsze rozwiazanie niz format ;) Bardzo prosze o pomoc Pobierz Combofix instalka z opisem przeskanuj nim system daj log na forum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgron Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Pobierz Combofix instalka z opisem przeskanuj nim system daj log na forum :) Witam Miałem dokładnie taki sam problem i mi pomogło :D Dodatkowo dodaje log i proszę o ewentualne sugestie odnośnie stanu mojego systemu LOG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon$ Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Pobierz świeżego Combofixa przeskanuj system pokaż log a nie jakiś stary "Jarek" - 07-09-21 11:02:52 bo to szkoda czasu na analizę tego co było sierpień wrzesień tamtego roku Stary Combofix usuń z dysku <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 a czy czasem w katalogu glownym nie masz pliku AUTORUN.INF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgron Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) a czy czasem w katalogu glownym nie masz pliku AUTORUN.INF? Witam Czy ten LOGjest lepszy? Jeżeli tak to proszę o analizę oraz sugestie co do stanu mojego kompa. Gdyby okazało sie ze ten też nie jest dostatecznie nowy poproszę o linka do właściwego. Pzdr.mcgron P.s. W katalogu glownym mam ten plik Edytowane 4 Stycznia 2008 przez mcgron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon$ Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam Czy ten LOGjest lepszy? Jeżeli tak to proszę o analizę oraz sugestie co do stanu mojego kompa. Gdyby okazało sie ze ten też nie jest dostatecznie nowy poproszę o linka do właściwego. Pzdr.mcgron P.s. W katalogu glownym mam ten plik Otwórz notatnik i wklej File::C:\WINDOWS\svchcst.exeJ:\svchcst.exeDriver::svohostRegistry:: [-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2] zapisz jako CFScript (zapisz by ikonka CFScript.txt była obok ikonki ComboFix.exe) >> Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe http://img.wklej.org/images/88953CFScript-...yMiekiemoes.gif na pytanie "1 or 2" - to wpisz 1 i naciśnij ENTER Powinno rozpocząć się usuwanie Potem daj log z usuwania Combofixem Potem pobierz HijackThis link pokaż log Potem usuń ręcznie folder C: \Qoobox :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgron Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Otwórz notatnik i wklej File::C:\WINDOWS\svchcst.exeJ:\svchcst.exeDriver::svohostRegistry:: [-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2] zapisz jako CFScript (zapisz by ikonka CFScript.txt była obok ikonki ComboFix.exe) >> Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe http://img.wklej.org/images/88953CFScript-...yMiekiemoes.gif na pytanie "1 or 2" - to wpisz 1 i naciśnij ENTER Powinno rozpocząć się usuwanie Potem daj log z usuwania Combofixem Potem pobierz HijackThis link pokaż log Potem usuń ręcznie folder C: \Qoobox :) Witam Oto LOG z usuwania Combofixem a przynajmniej tak mi sie wydaje. A TU z HijackThis Czy o to chodziło? A tak nawiasem to chciałbym wiedzieć w jakim celu robię to wszystko :blink: bo już wcześniej uzyskałem oczekiwany efekt czyli otwieranie się folderów. Pzdr.mcgron :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon$ Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 start >> uruchom >> cmd sc stop svchcst sc delete svchcst wpis O23 - Service: svohost.exe - Unknown owner - C:\WINDOWS\svchcst.exe (file missing)usuń HijackThisem >> Fix checked bo już wcześniej uzyskałem oczekiwany efekt czyli otwieranie się folderów. Combo usuwa pliki autorun.inf przyczynę dolegliwości lecz nie usuwa niektórych szkodliwych plików oraz błędnych wpisów w rejestrze. Powodują to szkodniki przenoszone przez pendrive , czytniki kart itd. I to by było na tyle w twojej sprawie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgron Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 (edytowane) I to by było na tyle w twojej sprawie. :) Wielkie dzięki za poświęcony czas :) Edytowane 5 Stycznia 2008 przez mcgron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 :arrow: Leon$ Zrobiles blad, usluga do kasacji: S2 svohost.exe;svohost.exe;C:\WINDOWS\svchcst.exe [] nazywa sie svohost.exe, a nie svchcst (svchcst.exe to nazwa pliku, a nie uslugi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgron Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 :arrow: Leon$ Zrobiles blad, usluga do kasacji: S2 svohost.exe;svohost.exe;C:\WINDOWS\svchcst.exe [] nazywa sie svohost.exe, a nie svchcst (svchcst.exe to nazwa pliku, a nie uslugi). Czy to oznacza że mam nic nie usuwać? Na razie nic nie robiłem HijackThise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon$ Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 :arrow: Leon$ Zrobiles blad, usluga do kasacji: S2 svohost.exe;svohost.exe;C:\WINDOWS\svchcst.exe [] nazywa sie svohost.exe, a nie svchcst (svchcst.exe to nazwa pliku, a nie uslugi). Czy po wpisaniu tych komend start >> uruchom >> cmd sc stop svchcst sc delete svchcst otrzymałeś jakiś komunikat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 :arrow: mcgron Usuwac, tylko wpisz tak: sc stop svohost.exe sc delete svohost.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgron Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 :arrow: mcgron Usuwac, tylko wpisz tak: sc stop svohost.exe sc delete svohost.exe Czy TAK jest OK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon$ Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Jest dobrze usuń jeśli go masz w HijackThis wpis O23 - Service: svohost.exe - Unknown owner - C:\WINDOWS\svchcst.exe (file missing) Kolobos miałeś racje pomyliłem się <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgron Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 (edytowane) Już nie ma tego wpisu :blink: Pewnie usunąłem wpisując: sc stop svohost.exe sc delete svohost.exe Jeszcze raz dzięki za pomoc :D Edytowane 6 Stycznia 2008 przez mcgron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...