Skocz do zawartości
virtuomaniak

Zamawianie sprzetu z niemiec

Rekomendowane odpowiedzi

Kupując jakikolwiek produkt (także wyprodukowany poza UE) w sklepie w Niemczech lub innym kraju UE, nie płacisz już w Polsce ani cła, ani VAT-u. Całość zobowiązań celnych w przypadku towarów wyprodukowanych poza Unią pokrywa importer, a VAT jest wliczony w cenę detaliczną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hah a slyszalem w tv ze jesli bierzesz prodkut z jakiegos kraju powiedzmy placisz tam 16% vat to w Polsce doplacasz ten Vat czyli

22-16=6% vat wplacasz do Polskiego budzetu niewiem jak dokladnie ma to wygladac ale cos takiego bylo w tv jesli sie myle to mnie ukrzyzujcie albo poprawcie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to samo tyczy sie autek?

chce cos kupic np za 10.000 Euro ... i na granicy co - place coś? tzn np w kraju tym jest 16% vat czyli doliczam te 6 % polskiego vatu? i to wszystko? ( chodiz mi konkretnie o niemcy czyli czlonka naszej wspanialej uni ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hah a  slyszalem w tv ze jesli bierzesz prodkut z jakiegos kraju powiedzmy placisz tam 16% vat to w Polsce doplacasz ten Vat czyli  

22-16=6% vat wplacasz do Polskiego budzetu niewiem jak dokladnie ma to wygladac ale cos takiego bylo w tv jesli sie myle to mnie ukrzyzujcie albo poprawcie :D

Totalna bzdura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi