Angelika Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 co zrobić zeby komputer się szybciej uruchamial? W autostarcie mam zaledwie 2 pliki.. wiec.. a mimo to sie strasznie dlugo uruchamia komp.. :/ chodzi mi konkretnie o moment zanim dojdzie do tego "Zapraszamy" :P nie wiem jak to wytlumaczyc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Musisz kupic plyte na 4 procesory AMD 64bit + 2 dyski na raidzie Raptorki 10.000rmp jakies 2GB ramu najszybszego na rynku. No i do tego sys operacyjny DOS. Wtedy bedzie sie odpalal w oka mgnieniu :D btw. kolejny "inteligentny" temat :D I love you bejbe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 1. skoro ma szybciej sie uruchamiac do "zapraszamy" to co ma tym autostart wspolnego :| ?? 2. ile sie uruchamia ? 3. konfig ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Moze ona ma "zapraszamy" jako tapete na pulpicie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelika Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 ja rezygnuje...... boshe... ale pomoc.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelika Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 co zrobic zeby sie uruchamialo to PRZED tym "Zapraszamy" bo poszniej to juz szybko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 no to pa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 RAM'u RAM'u RAM'u i jeszcze raz RAM'u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Musisz kupic plyte na 4 procesory AMD 64bit + 2 dyski na raidzie Raptorki 10.000rmp jakies 2GB ramu najszybszego na rynku. No i do tego sys operacyjny DOS. Wtedy bedzie sie odpalal w oka mgnieniu :D btw. kolejny "inteligentny" temat :D I love you bejbe :P Jak możesz być taki okrutny... ;) A tak BTW to chyba w ten sposob tracimy userow... No ale na to pytanie nie ma odpowiedzi... Bo przecież nie ma jak "ztłikować" BIOSU itp... Można ostatecznie wyłączyć sprawdzanie czy w stacji FDD jest dyskietka co daje AŻ 1 sek. szyciej... ;) no i drugie BTW: ten topic powinien być na "podstawowe zagadnienia" jeśli go do topicow zaliczać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 po pierwsze http://forum.purepc.pl/viewforum.php?f=8 po drugie !! KOMPUTER ŚWIAT !! po trzecie.....y....no nie wiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 co zrobic zeby sie uruchamialo to PRZED tym "Zapraszamy" bo poszniej to juz szybko czytaj co sie pisze !!! 1. podaj konfig 2. ile ci sie uruchamia ? pozatym ... Windows XP OPTYMALIZACJA .:Tips &Tricks dla Newbie:. przydatne "tricki" dla XP echh ciezki user sie zapowiada ... PS: jezeli wogule masz XP ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Eeee mi sie wydaje ze to jest jakas prowokacja :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 1. Defragmentacja dysku. 2. Stały plik wymiany. 3. Dużo RAMU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Po 1 to pokasowanie zbednych usług to podstawa a potem to mozna bawic siem w inne badziejstwa. No i jak napisl mechl!n defrag. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Moze ona ma "zapraszamy" jako tapete na pulpicie ? Zapomniałem napisać : :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: @Shiz: co jej z wyłączania usług jak jej chodzi o "przed ekranem zapraszamy" czyli POST BIOSU no i ładowanie windy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 A ja bym po prostu przypisał stały adres IP sieciówce aby nie musiała szukać i czekać na odpowiedz z servera DHCP. Albo po prostu ją wyrzuc..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Sid POSTA sie nie da szybciej przejsc a jak sie juz zacznie ladowac system to sie chyba uruchamiaja uslugi wiec zyby siem szybciej ladowalo to czeba czesc wylonczyc. A zapraszamy to jest przed samym wejsciem do systemu. A samo ladowanie widny to wlasnie skraca sie przez wylanczanie uslug mistrzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Włącza się Hibernacje i nie ma żadnego Zapraszamy a i ładowanie trwa kilka sekund. Jedyny problem to że czasem system nie wstaje z hibernacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 naprawde nie macie nic doroboty? wszyscy ubolewają jak na innych forach krąży opinia, że tłik jest pełny zblazowanych oszołomów. proponuje siedzieć cicho jak nie macie nic wartościowego do powiedzenia (wypowiedź nie do wszystkich skierowana) Winda może być już zakiszona konkretnie kolejnymi "usprawnieniami", dysk moze być pofragmentowany, sterowniki mogą "trzymać" start przez chwilę (u mnie tak jest na niektórych sterach do nforsa)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Ojejq jejq, przepraszamy sir Afeen juz nie bedziemy :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 heh, nie mnie przepraszajcie... :P acha, zapraszam na małego plóma. tam posmiejecie sie z nas, a my z was :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 U mnie zawsze sie sprawdza przeinstalowanie systemu wraz z formatem dysku(tylko nie zapomnij skopiowac waznych danych gdzies indziej :) ) i wlasnie to Ci polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Ojejq jejq, przepraszamy sir Afeen juz nie bedziemy :roll:Tak, już nie będziecie :evil: :banan: :wink: Co do uruchamiania to: prawym -> mój komputer -> właściwości -> sprzęt -> Menedżer urządzeń -> Odnajdź na liscie (kontrolery IDE ATA/ATAPI -> Kliknij w obydwa kanały (najpierw w podstawowy, potem w pomocniczy) -> ustawienia zaawansowane -> ustaw w "typ urządzenia" z "automatyczne wykrywanie" na "brak". Powinno pomóc. Daj znać co i jak 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Sid POSTA sie nie da szybciej przejsc a jak sie juz zacznie ladowac system to sie chyba uruchamiaja uslugi wiec zyby siem szybciej ladowalo to czeba czesc wylonczyc. A zapraszamy to jest przed samym wejsciem do systemu. A samo ladowanie widny to wlasnie skraca sie przez wylanczanie uslug mistrzu. Te, nie lubie niewyjaśnionych spraw :P A raczej chciałbym tutaj zakończyć pokojowo ;) Zależy o które "Zapraszamy" jej chodzi... Mi chodziło o to co sie wlacza przed wyborem usera ;) Mistrzu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Angelika, poświęć chwilę i odkryj, że na tym forum jest więcej działów niż tylko Ośla łączka. Każdy topik na Oślej zakładasz. Przesuwam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Ale jesteście co niektórzy pomocni! Uruchamianie to może by tak zacząć od biosu? - nawet nikt jej o to nie zapytał. Teraz to już raczej nie ma znaczenia bo po postach typu "kolejny inteligentny temat" lub "no to pa" początkujący uczestnik zazwyczaj wymięka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Uzyj tweakera o nazwie tunexp 1.5 :arrow: http://www.driverheaven.net/dforce/. W programie w menu Memory and file system (zaznacz Ultra Fast Booting) - gwarantuje Ci, ze czas uruchamiania systemu spadnie o jakies 40% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...