Walker3d Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Często mój komputer jest włączony po pare dni (tygodni :P ) i kiedy wchodze do otoczenia sieciowego znajdują sie tam wszystkie maszyny jakie od czasu mojego logowania również weszły . Jednak kiedy na którąś z nich klikne pisze że użytkownik jest niedostępny . PKM i " odśwież" nic nie dają ponieważ dalej są wyświetlane maszyny których już dawno nie ma. Wi ktoś może jak ustawić tak odświeżanie aby przy wejściu w otoczenie sieciowe komputer najpierw usunął wszystkie wpisy a dorpiero później dodawał te maszyny które odpowiadają na ping ?? Nie chce żeby to było rozwiązanie czasowe np. co 10 minut tylko zależne od mojego kliknięcia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 polecam program NETLOCK o wiele szybszy od windosowskiego klienta do lanu, a wpisując do pliku ip.txt wszystkie kompy z twojego otoczenia o wiele szybciej je wyszukuje .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...