yogi186 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Z tego co widzę to mam niezbyt dobrze wyszlifowane radiatory w kompie, (grafa,proc) i niezadobrze przylegają. Stąd moje pytanie - Czym je wyszlifować, i skąd będę wiedział ,że już jest dobrze???????? Aha, mam pytanko poza tematem - czy radiator z zapinką na SocketA - wlezie na mojego proca - czyli Socket 7 ???????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 ad1. szlifuje się specjalnym bardzo drobnym papierem ściernym najpierw grubszym a później stopniowo coraz drobniejszy. ad2. Myślę, że radiator z socket A do socket 7 nie wlezie... tz zapięcie chyba nie będzie pasowało.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 najlepiej na początku szlifować papierem ściernym np mozna zacząc od powiedzmy 400, potem coraz drobniejszym koncząc na około 2000. Te drobne papiery to są takie jak używają lakiernicy i szlifuje sie nimi na wodzie (tzw papiery wodne). Najlepiej szlifuj na tafli szkła wtedy masz pewność że powierzchnia bedzie równa. Na koniec mozesz przejechac jakas pastą polerską lekko ścierną. Poleruj na lustro. A co do drugiego to najlepiej sprawdzić ale wg mnie powinien pasowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 ja kiedy zmniejshyklem groobosc spodu frezarka, to postepowalem nastepoojaco papier 100>180>400>600>800>1000>1200>2500>pasta polerska a potem okazalo sie, ze w piwnicy mam szlifierke :roll: :roll: :roll: ehhh lamka ze mnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Macie rozbieżne zdania na temat tego radiatora - wejdzie , nie wejdzie ;) A tak sobie pomyślłem, że skoro np.: TITAN TTC-M5TB pasuje i do socket 7, socket 370 a także do Socket A. To chyba nie powinno być problemu z tym radiatorkiem (to jest Chrom(Golden) ORB). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Aha, czy wymiary Socket 7 i Socket A są takie same (albo zbliżone)??? Chodzi mi o szerokość w miejscu gdzie się zapina radiator (długość zapinki) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Weź Titana D5TB za około 30 zł ! Nie polecam MINT M5TB ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Weź Titana D5TB za około 30 zł ! Nie polecam MINT M5TB ! Nie chodzi o niego dałem tak dla przykładu go - bo wiem że pasuje do obu zapinek ;). Ma mi wpaść w ręce ten Chrom(Golden) Orb za jakieś 15-20zł Więc pytam się czy styknie na Socket7?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msz Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Mniejsze radiatory soc A pasują bez większych problemów. Z orbami i z większymi radiatorami jest kłopot, na mego fica nie pasują, za blisko podstawki są kondensatory i inne podzespoły płyty. Do wypolerowania na lustro, po wstępnej obróbce papierem wodnym, polecam blenda-med complit (nie wiem jak się pisze), minimum wysiłku max efekt. Po papierze wodnym 2000, minutka pastą i spód radiatora z lustrem można pomylić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 jak robilem sobie zapinke do mojego WC pod socket 370 to wszystkie przymiarki robilem na spalonej plycie z socket 7 [wiec jak chcesz cos w zastepstwie do s7 to wenty pod s370 powinno byc ok] - nie wiem jaki grooby jest prock ale powinno pasowac... [najlepiej zapytaj sprzedawcy czy bedziesz ogl zrwocic coolerka jesli nie bedzie pasowac na s7 - jak jacys wporzo ludize to sie zgodza a jak sie nie zgodza to idz gdzie indziej :]] a co do szlifowania to zaczol bymm od 800 - 400 moze zrobic za glebokie rysy... aha dobrze by bylo gdybys sobie w jakims sklepie z wiertlami, pilkami, papierami sciernymi, kupil glowice do szlifowania [wtedy bedzie delikatniej i lepiej...] z papierem sciernym o gr. 800 , nie wiem jak sie to nazywa... :[ [aha sa 2 rodzaje takiego czegos 1 - talez z naklejonym papierem, 2 - nie wiem jak to opisac.. hmm, wyglada to tak: |/ =@= /| kreski symbolizuja listki papieru - oczywiscie jest ich wiecej ;] ja zwoj blok szlifowalem czyms takim [musialem sam zrobic bo byl sobotni wieczor i sklepy byly zamkniete:[, w ten sposob wlasnorecznie wykonany blok wyszlifowalem tak ze mozna sie bylo w nim przejzec :]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Weź Titana D5TB za około 30 zł ! Nie polecam MINT M5TB !a czy nie chodzi przypadkeim o MINT DM5TB - jezeli o ten to to jest to samo co Titan D5TB ja natomiast nie polecam MINT DM5T (bez B - czyli z wiatrakiem na lozysku slizgowym) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Qrwa ludzie pytałem się o szlifowanie i czy zapinka Socket A wejdzie na Socket7 - a tu jakieś odpowiedzi który wentyl jest lepszy - dajcie se looz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 chłopaki chyba rzeczywiście pomylili wątek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 ... pytałem się o szlifowanie i czy zapinka Socket A wejdzie na Socket7 ...po co nerwy - masz www.dzikie.net, o zapince ze trzeba (o ile pamietam) toche podgiac pisalem w pytaniu o CoolerMastera z Allegro a o coolerkach Titan i MINT pisalem zeby wyprowadzic (ewentualnie) kolege z bledu chłopaki chyba rzeczywiście pomylili wątekNOOOOOOOO ale za to ta Twoja odpowiedz wnosi wiele do tematu, nie powiem 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 ... pytałem się o szlifowanie i czy zapinka Socket A wejdzie na Socket7 ...po co nerwy - masz www.dzikie.net, o zapince ze trzeba (o ile pamietam) toche podgiac pisalem w pytaniu o CoolerMastera z Allegro a o coolerkach Titan i MINT pisalem zeby wyprowadzic (ewentualnie) kolege z bledu chłopaki chyba rzeczywiście pomylili wątekNOOOOOOOO ale za to ta Twoja odpowiedz wnosi wiele do tematu, nie powiem 8O Kit z tym Cooler Master poszedł sobie do kogoś innego. Ale tera za malutkie pieniążki - mam Chrom Orb`a więc się pytam: czy wejdzie???? Z miaejscem koło podstawki na proca nie ma problemu, bo ktoś nawet pomyślał i kondensatorki są małe :) Aha, wie ktoś może jaką ten Orb ma podstawę??? 50x50??? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 ad1. szlifuje się specjalnym bardzo drobnym papierem ściernym najpierw grubszym a później stopniowo coraz drobniejszy. ad2. Myślę, że radiator z socket A do socket 7 nie wlezie... tz zapięcie chyba nie będzie pasowało.. Jak nie wlezie, jak wlezie. Zapinka na 100% pasuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 ad1. szlifuje się specjalnym bardzo drobnym papierem ściernym najpierw grubszym a później stopniowo coraz drobniejszy. ad2. Myślę, że radiator z socket A do socket 7 nie wlezie... tz zapięcie chyba nie będzie pasowało.. Jak nie wlezie, jak wlezie. Zapinka na 100% pasuje. Oki jak wlezie tp wlezie :) Będę miał tego ORBa za friko - a właściwie za zainstalowanie windów (2k i 98) u qmpla, więc spoxik - i tak i tak mnie to nic nie kosztuje :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...