Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć codegen niebieska nalepka. 3,3v =3.3v +5=4,89 12v=11.55 czy to ostanie to nie za nisko. Nie mam karty graf i odkręciłem proca z amd 2400 na 2000 czy jak dam gf4ti4200 i dokręce proca to nastapi wielkie bum. Szklana kula wyszła z mody ale może ktoś się wypowie o tych napięciach. 3 programy monitorujące w tym sandra i odczyt z biosa i wszystkie tak samo podają miernika nie mam.nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć codegen niebieska nalepka. 3,3v =3.3v  +5=4,89 12v=11.55 czy to ostanie to nie za nisko. Nie mam karty graf i odkręciłem proca z amd 2400 na 2000 czy jak dam gf4ti4200 i dokręce proca to nastapi wielkie bum. Szklana kula wyszła z mody ale może ktoś się wypowie o tych napięciach. 3 programy monitorujące w tym sandra i odczyt z biosa i wszystkie tak samo podają miernika nie mam.nara

wywal to badziewnie chyba że ci komp nie miły, zresztą poszukaj po forum było juz sporo temaciaków o codegenach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza sprawa i chyba najważniejsza:

miernik w łapę i mierz napięcia 5V i szczególnie 12V na moleksie

Jeżeli sa wartości poza przedziełem 11.4 - 12.6 V i na dodatek nie sa stabilne (np zmieniaja sie napięcia pod obciążeniem kompa filmem) zasilacz do wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samarskun

zmierz napiecia miernikiem i podaj jaka masz plyte glowna oraz czy ciagnie napiecie z +12 czy z +5

+12 tolerancja 5% pozostale 10%

a co do codegena to moj config jest na codegenie 300W :P

Antek 9x215 =1940mhz

Gf4 ti4200 307/620

ram 215mhz na 2.7v

wszystko smiga az milo a tu macie napieca miernikiem:

+12 = 12.10v

+5 = 5.00v

+3.3 = 3.23v

btw.

wiem ze zasilka ktora mam zdarza 1 na 1000 ale to tez codegen :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codegen nie rowna sie COdegen

Ja za dawnych czasow mialem 300W z konfigiem

AXP1600+ Palmino ;)

GF2Ti

256 ramu

MSIK7T266Pro2

BIV 40GB

wszystko chodzilo nie krecone, chodzilo pieknie bezproblemowo :>

ALe gdy doszedl ATI R9100 to Codegen wyzional ducha :> Dobrze ze nic sie niestalo tylko zasilka sie zjarala....

Jak ktos lubi zyc w wieczsnym "napieciu" (hehe) to niech uzywa Codeszita...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi