Skocz do zawartości
enigma_pl

komp sie nie wylacza!! restart everytime...

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko:

chce wylaczyc komp, wybieram w win xp opcje "wyłącz komputer", komp sie przygotowuje do wylaczenia, jakies tam zapisywanie ustawien i zamiast spkojnego wylaczenia on mi sie restartuje!!

jest to wkurzajace bo jak chce go wylaczyc na noc to musze z tylu zasilanie odcinac na poczatku restartu...

moje pytanie brzmi:

Czy moj problem jest przyczyny programowej [windowsa] czy moze jest to z winy zlego podlaczenia pinow [np. od przyciskow reset, power...] do plyty glownej?? ostatnio wymienialem chlodzenie na CPU i moze cos pokrecilem przy podlaczaniu... :?

aha usb z przodu dziala, przyciski tez, diody tez... tak mi sie wydaje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swojego czasu win98 robił tak przy "szybkim wyłączaniu", miało to bodajże związek z wyłączaniem trybu chronionego sterowników...

Taki objaw może towarzyszyć wielu problemom - sprawdź stabilność procesora, RAM memtestem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek jest stabilny, ramy etz nie maja problemow z funkcjonowaniem...

przed wyjmowaniem plyty z obudowy, odlaczaniem wszystkiego, instalacja chlodzonko wsio bylo ok... :?

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

EDIT: temat uwazam za zamkniety!! [chyba] problem minal, ale nie wiem dlaczego...

zmienilem cos w biosie, troche rejestr usprawnilem, autostart troszke upozadkowalem ale nie wiem ktory z zabiegow pomogl!! :D

wazne ze jest juz dobrze...

PS. Nie moge skasowac tematu wiec jak jakis MODERATOR to zrobi to bede wdzieczny... - po co zasmiecac forum i serwerek ... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi