Skocz do zawartości
jamest2

Kontroler USB 2.0 Avacs

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Windows 98. Kupiłem nowy kontroler USB aby podłączyć go do starego komputera. Po podłączeniu go do wolnego złącza PCI i włączeniu omputera rozpoczęła się ionstalacja sterwników. Po instalce pojawił się komunikat o uruchomieniu komputera ponownie, więc zrobiłem to. Nastepnie wszedłem do panelu sterowaniu aby zobaczyć czy wszystko jest w porządku, a tu niespodzianka. Przy trzech napisach znajdowały się czarne wykrzykniki na żółtym tle.(2 razy USB Universal Host Controller i 1 raz USB Enchaced Host Controller. Wcisnąłem akualizację sterownika, po ponownym uruchomieniu znowu to samo. Sterowników dostarczonych na dyskietce nie zainstalowałem ponieważ po kliknięciu na Setup pojawia się komunikat: W nagłówku "Severe" dalej w okienku "Folder error" - próbowałem rozpakowywać w innych folderach, to samo. Kontroler jest zbudowany na chipsecie

VIA PCI6202-2 USB 2.0, wersja sterownika 2.41. Później sciąnąłem ze strony VIA wersje 2.58 i znowu te same wykrzykiniki.

Co robić, próbowałem już kilku konfiguracji ze sterownikami.

Czyżby pięcioletnia płyta główna?

Próbowałem na Windowsie XP z płytą Shuttle AI61 - działało bez żadnych problemów.

Kontroler kupiłem na odzielnej karcie rozszerzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Windows 98. Kupiłem nowy kontroler USB aby podłączyć go do starego komputera. Po podłączeniu go do wolnego złącza PCI i włączeniu omputera rozpoczęła się ionstalacja sterwników. Po instalce pojawił się komunikat o uruchomieniu komputera ponownie, więc zrobiłem to. Nastepnie wszedłem do panelu sterowaniu aby zobaczyć czy wszystko jest w porządku, a tu niespodzianka. Przy trzech napisach znajdowały się czarne wykrzykniki na żółtym tle.(2 razy USB Universal Host Controller i 1 raz USB Enchaced Host Controller. Wcisnąłem akualizację sterownika, po ponownym uruchomieniu znowu to samo. Sterowników dostarczonych na dyskietce nie zainstalowałem ponieważ po kliknięciu na Setup pojawia się komunikat: W nagłówku "Severe" dalej w okienku "Folder error" - próbowałem rozpakowywać w innych folderach, to samo. Kontroler jest zbudowany na chipsecie

VIA PCI6202-2 USB 2.0, wersja sterownika 2.41. Później sciąnąłem ze strony VIA wersje 2.58 i znowu te same wykrzykiniki.

Co robić, próbowałem już kilku konfiguracji ze sterownikami.

Czyżby pięcioletnia płyta główna?

Próbowałem na Windowsie XP z płytą Shuttle AI61 - działało bez żadnych problemów.

Kontroler kupiłem na odzielnej karcie rozszerzeń.

windy 98 maja problemy z usb2, może być jeszcze tak że jakieś irq mu nie pasi, zmień slota pci na inny może coś to da, poszukaj na stronie producenta, może jest tam jakiś opis co jak gdzie i kiedy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz miec narzygane w rejestrze win98

najlepiej to usunac wszystkie wpisy wrejestrze dotyczace sprzetu (za pomoca naprzyklad jv16 PowerTools)

i zdetektowac wszystkie komponenty raz jeszcze

raczej male prawdopodobienstwo ze brakuje ci przerwania

montowalem adaptec'a AUA-3100L (nec) na win98 tylko mial problemy z napieciami i urzadzeniami typu zewnetrzne dyski bez zasilania ...

wiec zamontowalem Avacs'a ten dawal juz dobry prad

sprobuj jeszcze te sterowniki

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi