Skocz do zawartości
PolandMET

Zasilacz TRACER 400W -- EXPLODOWAL !!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde ludzie prawie sie zesralem ze strachu :))))

Siedze, lukam po necie, ciemno w pokoju, cicho, prawie zasypiam az tu nagle

JEB, DUP, CIUL, bucha ogien z kompa, cos syczy i widze plomienie w zasilaczu. Zdazylem tylko dmuchnac zeby zagasic ogien i szybko wylaczylem kompa.

Smrodu co nie miara. Zasilacz kupiony 22.12.2003. Mialem chyba farta cze nie poszlo z dymem cos wiecej. Nie wiem co sie palilo i dlaczego. Moze cos na transformatorze ? Ale zasilka dziala (ale jak dlugo?) i komp tez. Zapakowalem do wora i we wtorek ide reklamowac.

Ojej,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skasuj z opisu :-]

w sumie przy twoim konfigu to i tak troche pociagnal, ktos pisal, chyba troche zartem, ale i pewnie troche na powaznie ze tracer bierze megabajty i przykleja im metryczki + 50W ;-)

EDIT i troszke OT,,

~dwa dni temu przy moim kompie siedzi kumpel, w pewnym momencie mowi """ty! rajman mowi ze dymi mu sie mostek na plycie"""

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja czekam na wynik pewnego doświadczenia, a mianowicie:

Kumpel kupił sobie nowy sprzęt

MB Asus nforce2 (single ch. dał się już w tym momencie w wała zrobić)

(ja doradzałem nf7 albo chociarz rda)

512 MB RAM KINGMAX 400

HDD WDC800JB

CDRW LG 52x

a najlepsze GF FX 5700

i dureń 1600 (oczywiście kręcił już do 2Ghz)

i inne pier..ółki (ale wiatraka w obudowie nie ma)

A TO WSZYSTKO NA TRACERZE 350W

(którego mu odradzałem)

Czekam teraz na wybuch :) :) :) i lament w stylu "o jejejejejej"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

forest kila zbila <-- jest dokładnie tak jak piszesz :lol: tracery to megabajty z inną naklejką ktora dodaje im mocy :lol: 350MB to 400W tracera...

zamiast tego cegos mogłes fortrona kupic nawet 250GTVza 45zł by spokojnie pociągła ten sprzęt :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego mam fortona, takie coś się nie przytrafi :) forton 300W (i troszkę więcej w zapasie, jakieś 350 dźwignie) kosztuje 80zł na allegro u haszyda, modecom na fortonie , 350W (patrz forton 300W) za 135 nówka z 3-letniągwarą, a pójdzie ktoś i kupi tracera za blisko 100zł bo ma więcej cyferków na anklejce :lol:

polandMET : mialeś solidnego farta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tracer bierze megabajty i przykleja im metryczki + 50W       ;-)

cos mi sie wydaje ze wiecej niz +50W raczej +200W !!!

bo u mnie podobny konfig i chodzi wszystko zasilaczu 230W Enlight i to z obnizonymi obrotami wiatraka w zasilaczu :P

Wiec Tracer laduje niezle ludzi w bambuko :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ten co w podpisie, ciągnął + jeden więcej CD + jeden więcej dysk bez problemu (40gb).

Jedna wada tylko... W sumie największa... Seryjny wiatrak jest tragicznie głośny, szum jak przy spuszczaniu wody w kiblu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze farta mialem to fakt. Ojciec mowi ze to "syfki" sie zapalily. Taki samo zaplon od temperatury czy cos. Ale nie wiem. Widzialem przez szpary jak sie pali jak pochodnia taka wielka cewka koncentryczna. Nie wiem czy to sie palila izolacja czy co, ale wygladalo super :))

W sumie to wiedzialem ze tracer to nie za dobre ale nic innego nie mieli a mnie przypililo, bo na zwyklym Macron 300W jak obciaze kompa na dluzej (gry) to mam zwis, bez podkrecania czegokolwiek (mam ta zasilke teraz)

No coz, jutro zareklamuje i coz, albo mi wcisna taki sam albo bede musial czekac na jakiegos innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tracer bierze megabajty i przykleja im metryczki + 50W       ;-)

cos mi sie wydaje ze wiecej niz +50W raczej +200W !!!

bo u mnie podobny konfig i chodzi wszystko zasilaczu 230W Enlight i to z obnizonymi obrotami wiatraka w zasilaczu :P

Wiec Tracer laduje niezle ludzi w bambuko :P

jak by tracer brał enlighty to taak :-) twoj byl by ~450W a maja 300tka 550W :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam tracera 400W od grudnia no i nie robi problemów nawet przy ustawieniu procesora na 220x11 (pamięć za to robi problem podczas testu)

(poprzedni zasilacz 350W poszedł z dymem w trakcie nagrywania dvd)

nie twierdzę że taki tracer to wypas ale działa i kosztuje poniżej 100PLN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam tracera 400W od grudnia no i nie robi problemów nawet przy ustawieniu procesora na 220x11 (pamięć za to robi problem podczas testu)

no tylko czekaj jak ci z dymem pojdzie zobacz to tracer 400 Dołączona grafika :lol: a tu modecom 300gtDołączona grafika he jest roznica :twisted: pozbadz sie tego badziewia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do czasu :lol:

Denerwuje mnie fakt, ze ludzi stac na konfigi za kilka tauzenow, a ciagna to wszystko na psedo-zasilaczach za kilka zlotych :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co cierpliwie czekasz na wybuch? zamontuj gasnice w pokoju! hehehehe :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tylko czekaj jak ci z dymem pojdzie zobacz to tracer 400 [ximg]http://benchmark.pl/artykuly/testy/zasilacze2003_2/tracer_400/tr400-srodek2.jpg[/ximg] :lol: a tu modecom 300gt[ximg]http://benchmark.pl/artykuly/testy/zasilacze2003_2/Modecom_ATX-300GT/modecom_srodek_3.jpg[/ximg] he jest roznica :twisted: pozbadz sie tego badziewia :wink:

A tak wyglada pozadny zasilacz ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież i tak te tracery i megabajty robione są przez codegena, to widać przecież gołym okiem. Tych "radiatorów" zrobionych z grzebyków nie idzie pomylić. No i ta technologia najtrwalszymi elementami tych zasilaczy są ZWORY na pcb. Przecież zawsze będą trwalsze niż elementy, których miejsce zajęły, pełen lol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi