ph Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Witam i proszę o pomoc. Wgrałem do mojego Leadteka 5900 XT BIOS od 5900 ULTRA ze strony http://www.mvktech.net/download.php?view.146 w sposób opisany w artykule http://pclab.pl/art9430.html. Bios się wgrał i na tym sukces się zakończył. Po restarcie nie mogłem zainstalować sterowników od Leadteka. Wgrałem sterowniki od NVIDI, ale w systemie nic się nie zmieniło, ciągle mam sterowniki z windowsa. Więc zrobiłem procedurę przywrócenia biosu Leadteka i tu też mam błąd "cannot find NV" Od tego momentu nie wchodzi żaden bios (próbowałem jeszcze od Leadteka 5950). W programie AIDA32 pod pozycją EKRAN - PROCESOR GRAFICZNY -nie mam żadnych informacji Czy można w jakiś sposób przywrócić pierwotny bios. PIV HT 3GHz, 865PERL, 2x256(800), HD 80GB, Windows XP PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Ciężka sprawa skoro wgrywałeś różne biosy. W FXach nie bardzo się orientuję ale może bios wgraj innym progsem? Jakiego flashera używasz? I czy masz backup swojego biosu? Jeśli nie to niech ktoś z forumowiczów zrobi zrzut swojego biosu do tej karty i Ci prześle. Sam nie wiem co to może być! Ale skoro dobrze się flasciach!e to chyba nieodpowiedni bios. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ph Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Użyłem programu wfflash, mam też kopię swojego biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 A jakie masz pamięci na tej karcie ? Jak 2.8ns to niepotrzebnie brałeś się za modowanie, szkoda karty. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ph Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Hynix 2,8ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Hynix 2,8ns No własnie, MSI którego modowali na "PCLabie" ma pamięci 2.2ns, podobnie jak wszystkie FX5900 nie XT. W artukule nie zaznaczyli tego dokładnie a to jest podstawowa sprawa jeżeli chcemy bawić się w modowanie. WinFast wypuścił wersję FX5900XT z pamięciami 2.2ns ale dostać taki model jest bardzo trudno, prawdopodobnie na dzisiejszy dzień zero szans. W hurtowni wszystkie modele mają pamięci 2.8ns. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ph Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 WRESZCIE PO 13 GODZINACH PRZYWRÓCIŁEM ORGINALNEGO BIOSA! DZIĘKI WSZYSTKIM ZA POMOC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 No własnie, MSI którego modowali na "PCLabie" ma pamięci 2.2ns, podobnie jak wszystkie FX5900 nie XT. W artukule nie zaznaczyli tego dokładnie a to jest podstawowa sprawa jeżeli chcemy bawić się w modowanie. WinFast wypuścił wersję FX5900XT z pamięciami 2.2ns ale dostać taki model jest bardzo trudno, prawdopodobnie na dzisiejszy dzień zero szans. W hurtowni wszystkie modele mają pamięci 2.8ns. pozdrawiam. Jak pisałem o tym miech temu to fanatycy NV chcieli mnie spalic na stosie :) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 ta? ciekawe, bo ja mam Winfasta na pamięciach 2.8ns i przerobiłem go na 5950Ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 ta? ciekawe, bo ja mam Winfasta na pamięciach 2.8ns i przerobiłem go na 5950Ultra Gratulacje, wszyscy moi znajomi ostro się napalili i nic im z tego nie wyszło. Ciekawe jak dlugo pociągnie twoja grafa ? I tak dziwne że się udało.... pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 ta dziwne nawet po przetaktowaniu pamiatek w rivatunerze na 5950 sa krzaki ; o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 ta? ciekawe, bo ja mam Winfasta na pamięciach 2.8ns i przerobiłem go na 5950Ultra Gratulacje, wszyscy moi znajomi ostro się napalili i nic im z tego nie wyszło. Ciekawe jak dlugo pociągnie twoja grafa ? I tak dziwne że się udało.... pozdrawiam. radiatorki na pamięci i po kłopocie, poza tym na tej karcie są Hynixy 2.8ns, a chyba sama nazwa Hynix daje dużo do myślenia :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 poza tym na tej karcie są Hynixy 2.8ns, a chyba sama nazwa Hynix daje dużo do myślenia :-)Bardzo dużo MHz :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ti Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Winter: normalnie bez problemu wrzuciłeś bios od 5950U ? Chodzi Ci na takich taktowaniach jak Ultra? Bo mam od niedawna właśnie tego Leadteka XT i zastanawiam się czy by modzika nie walnąć :twisted: Ale czytałem opinie, że pamięci 2.8 nie wytrzymają takich taktowań (bo 2.8 to w sumie 700 Mhz). Jak na razie bez radiatorów na pamięciach i oryginalnym coolerze karta chodzi mi spokojnie na 500/800 Mhz. Jakie radiatorki założyłeś na swojej? z góry dzięki za odp. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 poza tym na tej karcie są Hynixy 2.8ns, a chyba sama nazwa Hynix daje dużo do myślenia :-) Bardzo dużo MHz :twisted: tak jak napis biturbo na maluchu oraz zmieniony grill w firmy kamei - wszystko to daje dodatkowe 50 KM mocy. :lol: Praw fizyki nie oszukasz - niezależnie jaki byłby producent pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 normalnie wgrałem BIOS WinFast Flash'em wiesz 700 MHz mają, bo to najniższa wartość jak na takie pamięci, producent nie mógł zawyżyć ustawień, bo chciał być zgodny z referencjami NVIDII, poza tym podkręcenie bez radiatorów mogło uszkodzić kartę, a jak wiadomo ciężko potem zwalić winę na producentów radiatory? polecam te: http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=24815712 ja je oczywiście kupiłem w sklepie, trzeba je trochę przyciąć by weszły, ale są super :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ti Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Jak już tak tniemy, to mam fajny radiator CoolerMaster od Pentiuma. :) Tylko problem będzie faktycznie z założeniem tego, bo radiator z chipu trochę zasłania pamięci. Jak sobie z tym poradziłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...