Skocz do zawartości
marcellus

Wypalanie playlist - plikow mp3 na CD

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec sprawa wyglada tak, ze mam cala mase mp3 w roznych katalogach. Wzialem te wszystkie pliki dodalem do playlisty, no a potem usuwalem (z tej playlisty) wszystkie te ktore mi sie nie podobaly...

Zostala mi tak tez playlista plikow mp3 rozrzuconych po roznych katalogach.

Problem mam teraz taki, ze chce te pliki jakos wypalic na plyte CD.

Uzywam programu Nero i wiem, ze jezeli chce wypalic plyte Audio to robi on to automatycznie na zasadzie drag&drop pliku playlisty.

Co mam zrobic jezeli chce wypalic plyte nie audio, ale plyte z samymi plikami mp3 z tej playlisty ktora sobie dluuugo i mozolnie robilem? :)

Uzywam programu foobar2000 i czy moze jest jakis plugin do niego co np. skopiuje zaznaczone piosenki do jakiegos konkretnego katalogu. Takie cos byloby super :)

Mam nadzieje, ze problem opisalem w miare jasno ;)

Czekam na odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nagrywasz poprostu jako dane i tyle. dodajesz wszystkie katalogi z mp3 potem playliste i tyle. filmy tez sie nagrywa jako dane a nie jako filmy...  :D

To chyba zle to opisalem...

W tych katalogach mam jakies 30GB mp3.

1. Zrobilem sobie playliste (w foobar2000) z tymi 30 GB mp3

2. Potem wybralem jakies 600 MB najciekawszych piosenek (sa porozrzucanego po tych wszystkich katalogach!)

No i teraz nie wiem jak TYLKO te mp3 moge wypalic na CD?

Nie bede przeciez kazdego z tych plikow manualnie dodawal do kompilacji plyty! Chyba bym sie skonczyl :P

Jakie sugestie?... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wydaje mi sie aby dalo sie cos prosto zrobic. ale wpadlem na szalony pomysl.

Tylko dla odważnych

- ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>sz kosz i ustawiasz tempa na conajmniej 1-2 giga

- wchodzisz do swojej playlisty i kasujesz wszyskie pliki z niej (pod winampem wiem ze jest opcja kasowania trwalego bo kiedys mi sie to przydazylo wiec w foobarze tez jakis skrot powinien byc)

- zmieniasz nazwe katalogu z mp3

- tworzysz katalog o starej nazwie

- teraz wchodzisz do kosza i przywracasz wszystkie pliki

jesli masz szczescie to wszystko odzyskujesz. jesli nie to zdarza sie ze kosz czesc plikow zostawia a czesc kasuje. ale jesli dasz mu 2 giga to nic nie powinien skasowac.

p.s. chcialem znalezc ten skrot do kasowania plikow ale nie znalazlem. wiem jednak ze mozna spod winampa usunac trwale pliki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem co marcellus, z dużej ilości .mp3 zamieszczonych na playliście zrobiłem mniejszą. Czy może przez te 2 lata pojawiło się jakieś oprogramowanie przydatne przy tego typu sprawach? A może czeka mnie dłuuuuga droga na piechotę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to banalnie proste.

Twoją gotową liste w foobarze zapisz jako plik *.m3u. Następnie w nero wybierz "Utwórz dysk mp3" i po prostu dodaj zapisaną wcześniej playliste. Nero wtedy automatycznie doda pliki, które są w playliscie.

Ważne aby wybrać "utwórz dysk mp3" a nie utwórz dysk z danymi. Tylko przy wyborze dysku mp3 plik *.m3u zostanie zinterpretowany i zamiast niego pojawią się mp3 do których się odnosi.

Wystarczy, żeby lista była w formacie m3u nie musi być zapisywana w foobar.

Edytowane przez kobe2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi