Gość michals87 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 dalem ten teamt tu poniewaz glowie chodzi mi o karte. wiec prosze nie miec pretensji. mam mozliwosc zmiany mojego kompa na inny. chce zapytac czy warto to zrobić.. bede musial dopalcic okolo 200-250zł Mam: asus a7n8x deluxe amd barton 2500 zalman cnp7000Cu hercules radeon 9800 128mb ( nie PRO) Chcialbym: asus p4p800 P4 2,8 HT box GF FX 5900xt winfast Ostatnio widzialem w testach ze ten fx wypada niezle a nawet lepiej od mojego 9800 wiec dlatego tak mysle nad zmiana.. no i wkoncu p4 jest duzo lepszy !! to link z testem http://www.sirius.pl/art.php?id=148&typ=test&aid=116 Co myslicie o takiej zmianie i czy byscie na moim miejscu zmienili.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Jezeli twoj Barton kreci sie na 3200+ bez problemu, to zostalbym z tym co masz. Nie warto zmieniac dla lepszego proca i gorszej grafy. Niby w testah sa na zblizonym poziomie, ale wiadomo o GFX jakie maja PS2.0. Pozatym 9800 sie ladnie kreci (nie wiem jak GFX) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 sam nie wiem jak juz to sprzedał bym tego FX i kupił 9800 spowrotem a jak sie kreci ten 2500+ barton bo jesli tylko grasz to nawet jak podkrecisz na 2800+ to beda w grach na identycznym poziomie co 2800 P4 FX jet słabsza karta pamietaj ze Fx zeby doruwnac sie 9800 musi kozystac z optymilizacji w sterach przeco masz gorsza grafe w grach . Jesli twoj procek sie dosc dobrze kreci to ja bym sie nie zamieniał :) Aco do testow to przyjzys sie dokładnie ze wiekszosc testow jest na DX8.1 i testy pochodza ze stajni NV jedyny test z DX 90 ti AQumark3 gdzie 9800 rozwala 5900xt ja bym sie nad tym zastanowił bo w grach z dx90 FX przy 9800 to kupa gowna :) I jeszcze tescik 2800 vs 2800+ a ty masz 3200+ z tego co widac w grach procki sa identyczne a jesli zalezy ci w obrupce video o szybkosc kilkunastu sekund bo mi nie to nie ma co zmieniac tez kiedys chciałe zmienic ale z tym co mam przedygam do nowszego standartu PCI,DDR2 i 64bit :) http://www.benchmark.pl/ na tej stronce po lewej stronie znajdziesz test 2800+ bartona i tam bedzie poruwnanie z P4 2800 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Nie zmieniaj bo bedzie kolejny post "zamienil stryjek , siekierke na kijejk" ;) Twoj hercules powinien spokojnie podkrecic sie do Pro . Moze w DX 8.1 FX ma podobne osiagi ale w DX 9 juz go radek bije na leb i szyje . Przeczytaj sobie Ten topic oraz Ten i bedziesz wiedzial dlaczego masz unikac FX-ow :) Co do proca to jesli ten twoj bartek sie ladnie kreci to nie ma sensu go zamieniac na Intela . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Hmm....kreci sie mysle ze niezle.. na 3200 mam temp przy normalnej pracy ~45 a w grach ~50 na zelmanie cnp7000Cu Moje wyniki: 3dm03=4860 po podkreceniu radka ~5700 (dosc duzo go podkrecilem :D ) 3dm01= 15500 be zkrecenia aguamark= 35,09 fps CPU=6,475 GFX=4,833 bez krecenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Nie zmieniaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Stary nawet się nie zastanawiaj :) Grafa, poczytaj w dziale grafika, był temat co wybrać nowy z ankietą, FX5900ultra czy Radek 9800pro, no to teraz popatrz, Twój radek się z tego co widzę pięknie kręci. FX5900 to suszara na maxa, będziesz musiał WC założyć albo co żeby wyrównać głośność z zalmanem :) Dodatkowo w gierkach odczujesz wyraźny niedobór mocy! P4 a AMD to mała różnica, w tym przypadku po podkręcniu Athlonika na kożyść AMD. Także nie zamieniaj stary, tamten sprzęt w testach samych roznosisz w przedbiegach, a przecież człowiek w testy nie gra, a w grach Twój sprzęt jest jeszcze bardziej wydajny! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 zelman cnp7000Cu i zmień tego zelmana na ZALMANA, bo aż kłuje w oczy tak samo w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 a moze to żelman? Skad Ci przyszlo do glowy zeby zmieniac na taki config :roll: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 oki zaraz zmienie!! wiecie kumpel ma tamtego configa z p4 i wszystko mu lepiej dziala a mi jednak sabiej! zauwazylem to chocby w ut2k4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 wez zmien ten zasilacz podciagnij zegary karty i kolega wymieknie odpal far crya i porownaj wtedy pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 zgadza sie zasilacz moze to powodowac ze kart i procek nie chodzi na MAX(jest niestabilny) np na Chiefteca 360 .Dziwne ja tez widziałem 5900XT w najnowszych grach i musze stwierdzic ze np w ForCRY grafa jest do bani te FX to kondony ja bym na twoim miejscu nie zmieniał tylko poczekał na nastepna generacje kart bo juz sa :) i lepiej te pieniadze sonie odłuz na jakas nowa kart np X800 za poł roku juz bedz w przyzwoitych cenach a ja bym ta kaska co miałes wydac to kupił zasilacz albo 360 albo 420wChiefteca (pod FX 6800 dobra bedzie :) ) ok 300zł i jaka stabilnosc :) a jesli chcesz zmienic grafe na FX 5900XT to mozesz mi sprzedac tego 9800 herca :) jak cos to wal na pw :) i sie dogadamy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 XXX stary masz podobne wyniki do moich na 9500!! czy cos z moim radkiem jest nie tak? aquamark=36433 CPU=6,433 GFX=4,883 3dm03=4860 3dm01=15500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel.26 Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Jak sie zdecydujesz na wymiane karty to moge Ci mmojego gF FX sprzedac :P mam go nie caly miesiac Gainwarda GS 5900FX . Ja z chcecia sobie kupie readona :D jak cos to pisz na PW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 oki!! to on az tak slabo ci dziala? napisz jakie masz wyniki bo u kumpla dzialal lepiej niz u mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 TO WYJASNIJCIE MI DLACZEGO MAM MNIEJ W BENCHAMARKACH OD CONFIGA Z FX5900XT?? I JAK SPRAWDZALEM W UT2K4 TEZ MAM MNIEJ!! moze w przyszlosci (nowe gry) beda lepiej na 9800 dzialaly niz fx5900xt?? MAM TAKA NADZIEJE bo jak nie to bym wolal teraz zmienic puki musze dipolacic 300zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Losie, cos sie tak uwzial? Sprawdzales ta karte u tego swojego kumpla? I jego karte u siebie?? Zrob tak i powiedz jakie rezultaty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Losie, cos sie tak uwzial? Sprawdzales ta karte u tego swojego kumpla? I jego karte u siebie?? Zrob tak i powiedz jakie rezultaty. no ale co to ma do tego !! 9800 byl drozszy o 400zl wiec powinienem miec u ciebie nawetr wiecj !! sprawdze moja u niego i wam powiem !! a moze byc to jakas wada fabryczna :lol: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokhuz Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Ile mozna walkowac to samo??? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=70080 . Tam masz wszystko na temat 9800 i 5900. Co z tego ze ma 100 pkt. wiecej w benchmarku??? Nie tylko cyfry sie licza. Pozatym 2 config ma mocniejszy proc z tym ze nie ma on takich mozliwosci oc jak w przypadku bartona... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michals87 Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Ile mozna walkowac to samo??? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=70080 . Tam masz wszystko na temat 9800 i 5900. Co z tego ze ma 100 pkt. wiecej w benchmarku??? Nie tylko cyfry sie licza. Pozatym 2 config ma mocniejszy proc z tym ze nie ma on takich mozliwosci oc jak w przypadku bartona... wiem bo czytalem juz to :lol: !! jeseli cyfry sie nie licza to co sie mal iczyc!! juz nie wnikam w 3dm03 bo wiemy ze oszukuje ale chocby gra ut2k4 ma wiecej u niego fps i to dosc duzo na takich samych ustawieniach!! bo u mnie spada nawet do 70 a u niego nigdy mniej niz 100 nie ma :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel.26 Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Michals Ja ci moja sprzedam juz Ci pisalem :D jak chcesz za 1050 zl :P Na athlonie 2,5 płyta soltek mam 5300 pkt w 3dmraku 2003 karta chodzi zajebisscie a ja sobie kupie tego readona bo wszyscy pisza ze fajny i wogule :P Jeszcze raz Ci przypomne ze mam gainwarda GS zagary 450/780 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Wyjazd z reklamami... Co do problemu - gra sie w gry a nie benchmarki - jak ma więcej w ut2k4 - masz coś źle ustawione i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Ano racja. Raczej wapite zeby Ci przycinalo, a przeciez nie musisz miec 100 fps'ow. A jak chcesz sie bawic w rekordy w benchmarku to kupuj chlodzenie freonem, proca 3200 i rzucaj go jak sie da :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...