Pietia(lania) Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Co polecicie Ja osobiscie polecam Floydow - klasyka Hawkwind - malo znane w polsce ( chyba jako jedyny mam cala dyskografie ) , graja odmiane progresu - Space Rock suuper Brainticket Michael Moorcock Friedemann Spirit Sweet Smoke Atomic.Rooster Arzache Spirit co jeszcze polecicie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Tak z rana to tylko na mysl przychodzi mi Dream Theater ;] potem moze dopisze jak pomysle ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Był taki zespół w latach 70 wydał dwie płyty i się wysypał, jego super hit - Epitafium Chodzi o KING KRIMSON muzyka powalała Niezły jest jeszcze YES i w porywach SBB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 OSI :!: Liquid Tension Experiment :!: Planet X :!: Explorers Club :!: Dobra, tyle mi sie z rana przypomnialo ;) Pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Porcupine Tree - jak dla mnie mmmmiodzio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Gong Mars Volta Stereolab Rare Bird pierwsza plyta UK (Wetton i Bruford z King Crimson!) Niektore plytki Zappy ( Hot Rats, Freak Out) no i Yes, Genesis, itd. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Zdecydowanie Floydzi, ale jak jush, to niekoniecznie DSOTM i dalsze (chociaż tesh dobre): -Echoes - zwłaszcza wersja Pompeje -Embryo -Scream Thy Last Scream (old woman) -Arnold Layne :D -Apples and Oranges -Green Is The Color 8) ...na koniec jeszcze jedna rzecz: Electric Light Orchestra - 10538 Overture ...edit: aha, ofkorz jeszcze ELO - Eldorado - cały album tylko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Narodziny progressa to "Sergeant Pepper" The Beatles... a potem to juz: psychodel (Cream, Hendrix, Colosseum, Caravan, Soft Machine, Moody Blues i Procol Harum i The Nice). Klasyka progressa to: King Crimson, YES, Genesis, ELP, Van der Graff Generator, Gentle Giant i Curved Air i Pink Floyd A potem post progress i neo progress lata 80-90 czyli Arena, Pendragon. Marillion, IQ, Pallas itp. itd. itp... (nie ja pisalem a starszy ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...