Skocz do zawartości
SeBuL

Czy pujdzie mi na tej płycie procek ?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc mam płytę główną ECS K7VTA3 v 1.1b , chciałbym zmienić Durona 1,3 GHz na rdzeniu MORGAN na Durona 1,4 lub 1,6 GHz i teraz pytanie : Czy pujdzie mi na tej płycie głownej ? Do ilu można podkrecić takiego procka ? Jak zrobić drut moda ,eby zwiekszyć napięcie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy kazdy duron yak poleci ? Czy musze szukac ze szczegolnym oznaczeniem ? Jakieog podkrece na tyle ? 1,4 . 1,6 czy 1,8 ? Na ile by mi poszedl 1,8 ghz ? Jakie oznaczenia szukac do kazdego procka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie dobrze by bylo bys sprawdzil czy to jest 266 czy 266A, wersje 1.0 i 1.1 mialy chipset 266 a wersje powyzej 2.0 mialy juz 266a, nie jestem do konca pewien czy 266 poradzi sobie z 0.13mikro wiesz, dobrze by bylo bys pozyczyl takiego proca, wlozyl i sprawdzil a pozniej kupil. Na plycie glownej powinna byc naklejka z napisem 0.13(gdzies kolo procesora) a juz napewno jak odkleisz pomaranczowy radiator to na chipsecie powienienes znalesc oznaczenie. Praktycznie kazdy duron poleci na swoim standardowym mnozniku i fsb 150-166, ale z tego co sie orientuje to najlepiej kreca sie 1400 i co niektore 1600- dobra seria to MIXIB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc mam płytę główną ECS K7VTA3 v 1.1b , chciałbym zmienić Durona 1,3 GHz na rdzeniu MORGAN na Durona 1,4 lub 1,6 GHz i teraz pytanie : Czy pujdzie mi na tej płycie głownej ? Do ilu można podkrecić takiego procka ? Jak zrobić drut moda ,eby zwiekszyć napięcie ?

moze i pujdzie, ale czy pojedzie... :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co , ide we wtorek z calym kompem i sprawdze u kolesia czy smiga , jak ta kto biore durona chyba 1,8 bo jak mi sie 1,4 nie podkrecic to tylk obedzie strata kasy a tak to przynajmnije bede miec o 500mhz szybszego procka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a  z tego procka co masz aktulanie nie idzie nic wyciagnac?

z Morgana 1300mhz :lol: marnota dla o/c... :cry:

SeBuL MIXIB-y są dobre dla o/c,kupisz 1400 kręcisz np na 2000mhz,kupisz 1800 i też kręciasz na 2000mhz,proce z mniejszymi zegarami krecą się praktyczxnie tak samo jak ich bracia z większymi zegarami,poprostu jest pewna granica dla danych prcków i wszystkie sie mniej-więcej tak samo kręcą....oczywiscie sa różne wersje które są różnie podatne na o/c, szukaj 1400 z dobrej wersji :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co , Durona 1.4 GHz nie ma w sklepie , jest tylko 1,6 za 170 zl i 1,8 za 250 zl , jak dla mnie drogo w cholere juz na necie taniej jest :( Orientuje sie ktos za ile by miwzieli na gieldzie w krakowie durona 1,3 ghz , a za ile bym kupil durona 1,4 ghz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie zlitujcie sie ! pójdzie !

wunat na moderatora :!: :D

BTW:W regulaminie jest napisane:pisać na temat albo wcale nie pisać.

sobol poszukaj lepiej na allegro jakiegoś athlona 1700+ JUIHB - albo to : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24646107 bedzie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie zlitujcie sie ! pójdzie !

wunat na moderatora :!: :D

BTW:W regulaminie jest napisane:pisać na temat albo wcale nie pisać.

sobol poszukaj lepiej na allegro jakiegoś athlona 1700+ JUIHB - albo to : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24646107 bedzie lepiej.

myslisz ze jestes taki dobry z regulaminu ?

7. Staraj się pisać poprawną polszczyzną. Przed wysłaniem posta sprawdź, czy nie ma w nim błędów ortograficznych, interpunkcyjnych lub literówek. Jeżeli zobaczysz błędy już po umieszczeniu wiadomości na forum, użyj opcji "zmień", żeby je poprawić. Posty zawierające rażące błędy ortograficzne lub napisane całkowicie niezrozumiale mogą być usuwane z forum przez moderatorów.

prosze ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to na relaxie :) Za tydzien jade na gielde po procka , ile mam wziac na Durona 1,8 GHz ? Ile on kosztuje na gieldzie ? ile kosztuje na gieldzie duron 1,4 a ile 1,6 ? Orientuje sie ktos ? Chodzi mi o gielde w krakowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze teraz znowu mnie zagieło... czy to była 1.1b hemm napewno 1.x ale co dalej to już nie wiem :( a BIOS był najnowszy 1.2c czy jakoś tak :wink: to było około roku temu wiec ciezko mi cokolwiek powiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiec gadalem z kolesiam iz komputerowych sklepow i w jednym jak i w drugim mowili ze mi powinein pujsc nowy duronik :) W poniedzialek ide do jednego i sprawdze czy mi pujdzie :) ok 200 zl za Durona 1,8 GHz to drogo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi