SeBuL Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Tak więc mam płytę główną ECS K7VTA3 v 1.1b , chciałbym zmienić Durona 1,3 GHz na rdzeniu MORGAN na Durona 1,4 lub 1,6 GHz i teraz pytanie : Czy pujdzie mi na tej płycie głownej ? Do ilu można podkrecić takiego procka ? Jak zrobić drut moda ,eby zwiekszyć napięcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Pojdzie, ale bedzie wykrywany jako unkown processor. Na tej plycie max stabilne fsb to ~150mhz wiec duzo nie podkrecisz magistrala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 A jakbym władował Durona 1,8 GHz ? Do ile bym go mugl podkrecic ? daloby sie go przerobic na Athona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Po przerobce na athlona procek bedzie wykrywany jako athlon xp 2200+. Po wrzuceniu na 150x13.5 uzyskasz 2025 mhz. Da sie oczywiscie wiecej ale pozostaje raczej tylko mnoznik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 A czy kazdy duron yak poleci ? Czy musze szukac ze szczegolnym oznaczeniem ? Jakieog podkrece na tyle ? 1,4 . 1,6 czy 1,8 ? Na ile by mi poszedl 1,8 ghz ? Jakie oznaczenia szukac do kazdego procka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 a na jakim ten model jes chipsecie? bo na tej z KT266A moj AthlonXP nie ruszyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 na pudle pisze chipset: VIA KT266&8233 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 W sumie dobrze by bylo bys sprawdzil czy to jest 266 czy 266A, wersje 1.0 i 1.1 mialy chipset 266 a wersje powyzej 2.0 mialy juz 266a, nie jestem do konca pewien czy 266 poradzi sobie z 0.13mikro wiesz, dobrze by bylo bys pozyczyl takiego proca, wlozyl i sprawdzil a pozniej kupil. Na plycie glownej powinna byc naklejka z napisem 0.13(gdzies kolo procesora) a juz napewno jak odkleisz pomaranczowy radiator to na chipsecie powienienes znalesc oznaczenie. Praktycznie kazdy duron poleci na swoim standardowym mnozniku i fsb 150-166, ale z tego co sie orientuje to najlepiej kreca sie 1400 i co niektore 1600- dobra seria to MIXIB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Tak więc mam płytę główną ECS K7VTA3 v 1.1b , chciałbym zmienić Durona 1,3 GHz na rdzeniu MORGAN na Durona 1,4 lub 1,6 GHz i teraz pytanie : Czy pujdzie mi na tej płycie głownej ? Do ilu można podkrecić takiego procka ? Jak zrobić drut moda ,eby zwiekszyć napięcie ?moze i pujdzie, ale czy pojedzie... :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Nie ma co , ide we wtorek z calym kompem i sprawdze u kolesia czy smiga , jak ta kto biore durona chyba 1,8 bo jak mi sie 1,4 nie podkrecic to tylk obedzie strata kasy a tak to przynajmnije bede miec o 500mhz szybszego procka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seelk Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 a z tego procka co masz aktulanie nie idzie nic wyciagnac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 a z tego procka co masz aktulanie nie idzie nic wyciagnac? z Morgana 1300mhz :lol: marnota dla o/c... :cry: SeBuL MIXIB-y są dobre dla o/c,kupisz 1400 kręcisz np na 2000mhz,kupisz 1800 i też kręciasz na 2000mhz,proce z mniejszymi zegarami krecą się praktyczxnie tak samo jak ich bracia z większymi zegarami,poprostu jest pewna granica dla danych prcków i wszystkie sie mniej-więcej tak samo kręcą....oczywiscie sa różne wersje które są różnie podatne na o/c, szukaj 1400 z dobrej wersji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Nie ma co , Durona 1.4 GHz nie ma w sklepie , jest tylko 1,6 za 170 zl i 1,8 za 250 zl , jak dla mnie drogo w cholere juz na necie taniej jest :( Orientuje sie ktos za ile by miwzieli na gieldzie w krakowie durona 1,3 ghz , a za ile bym kupil durona 1,4 ghz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Ludzie zlitujcie sie ! pójdzie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Ludzie zlitujcie sie ! pójdzie !wunat na moderatora :!: :D BTW:W regulaminie jest napisane:pisać na temat albo wcale nie pisać. sobol poszukaj lepiej na allegro jakiegoś athlona 1700+ JUIHB - albo to : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24646107 bedzie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozio_17 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 a ja bym wolal ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24824726 ... ale to moje zdanie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Ludzie zlitujcie sie ! pójdzie !wunat na moderatora :!: :D BTW:W regulaminie jest napisane:pisać na temat albo wcale nie pisać. sobol poszukaj lepiej na allegro jakiegoś athlona 1700+ JUIHB - albo to : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24646107 bedzie lepiej. myslisz ze jestes taki dobry z regulaminu ? 7. Staraj się pisać poprawną polszczyzną. Przed wysłaniem posta sprawdź, czy nie ma w nim błędów ortograficznych, interpunkcyjnych lub literówek. Jeżeli zobaczysz błędy już po umieszczeniu wiadomości na forum, użyj opcji "zmień", żeby je poprawić. Posty zawierające rażące błędy ortograficzne lub napisane całkowicie niezrozumiale mogą być usuwane z forum przez moderatorów. prosze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 A ile dostanę za mojego Durona 1.3 ? Bo niestety ale nie mam aż 225 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Ze 100 zł napewno dostaniesz, a nawet wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 No to na relaxie :) Za tydzien jade na gielde po procka , ile mam wziac na Durona 1,8 GHz ? Ile on kosztuje na gieldzie ? ile kosztuje na gieldzie duron 1,4 a ile 1,6 ? Orientuje sie ktos ? Chodzi mi o gielde w krakowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Ech... nie pójdzie... płyta nie obsługuje procków 0.13 mikrona niestety, miałem taką i nie chodził ani 1700+ ani 2000+ TB... za to palomino śmigały, tak samo jak Morgany :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 pavełek taka sama miales ? ver 1.1 b ? ps. gdzie sa te oznaczenia na duronie apllebeat to MIXIB ? moze mi ktos pokazac na przykladowej fotce tego procka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Kurcze teraz znowu mnie zagieło... czy to była 1.1b hemm napewno 1.x ale co dalej to już nie wiem :( a BIOS był najnowszy 1.2c czy jakoś tak :wink: to było około roku temu wiec ciezko mi cokolwiek powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 A jaka jest szansa ze mi pujdzie ten procek ? Bo kurde qpa bybyla jakby nie chodzil , bym se procka nie zmienil :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Tak wiec gadalem z kolesiam iz komputerowych sklepow i w jednym jak i w drugim mowili ze mi powinein pujsc nowy duronik :) W poniedzialek ide do jednego i sprawdze czy mi pujdzie :) ok 200 zl za Durona 1,8 GHz to drogo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirectC Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 na pudle pisze chipset: VIA KT266&8233nie ruszy na 1000%, chyba ze jakis bios oferuje obsluge 0,13 mikrona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 nie ruszy bo mialem ten shit i duraka 1600, nie poszlo wiec qpilem epoxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 teoretycznie powinien latać na fsb 133 kazdy procek, po upgrade biosu. Jak na kt133a 0.13un chodzą to na 266 nie pójdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBuL Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Watcher- no wlasnie tak samo uwazam :) w poniedzialek sie przekonam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 ja próbowałem na rev bodajże 2.0 i nie poszło jak dobrze pamietamn to dopiero od rew 3.0 chodzą ale nie jestem pewnien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...