Skocz do zawartości
fireblade3

Problem chyba apachem.

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec problem wyglada tak:

Mam siec osiedlowa (dsl)

Zorbilem sobie przekierowanie na port 80 (dziala)

U siebie na kompie mam standardowo zainstalowanego FosServa (kombaj mysql,php,apache,pythong itd..)

I teraz problem wyglada tak - u mnie all dziala i jak sobie wpisze http://localhost/costa.costam to jest lux - ale juz nie jest tak wesolo jak ktos z sieci chce do mnie wejsc albo przez ip zewnetrzne prubuje. Wtedy ludzie widza tylko pliki (obrazki lub moga sciagnac mp3) ktore sa ponizej okolo 6,5kb!!!!

HELP ME!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzuc okiem w logi apache'a co on tam pisze. zwlaszcza errorlog.

ja mam apache'a na routerze i na jednym z komputerow w lokalnej i oba dzialaja tak jak powinny.

dziwne te objawy z rozmiarem pliku... moze sprobuj samego apacha zainstalowac, i sprawdz czy wciaz to samo sie dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak w errorlogach glucho :(

Co do rozmiaru to odkrylem ze moze nie chodzic o sam rozmiar ale o czas. Kiedy odpale sobie przez localhost sciganie mp3 od siebbie z kompa (czyli powinno isc 10sec ;) ) (robie to przez flash geta) sciaga kawaleczek i wywala error potem znowu sie laczy sciaga kawaleczek i error - sica sie bardzo powolutku ale sie sciaga... Nie wiem co robic. Ze zwyklym apachem nie moge sobie dac rade (moze za tepy jestem :( - za duzo konfigurowania jak zaczne to juz mnei niechec bierze...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak w errorlogach glucho :(

Co do rozmiaru to odkrylem ze moze nie chodzic o sam rozmiar ale o czas. Kiedy odpale sobie przez localhost sciganie mp3 od siebbie z kompa (czyli powinno isc 10sec ;) ) (robie to przez flash geta) sciaga kawaleczek i wywala error potem znowu sie laczy sciaga kawaleczek i error - sica sie bardzo powolutku ale sie sciaga... Nie wiem co robic. Ze zwyklym apachem nie moge sobie dac rade (moze za tepy jestem :( - za duzo konfigurowania jak zaczne to juz mnei niechec bierze...)

golego apache'a nie trzeba praktycznie konfigurowac. wystarczy mu podac ip i port na ktorym ma sluchac (w zasadzie to standardowy wystarczy). po isntalacji apacha w wersji dla win32 wszystko powinno dzialac.

mowiles ze masz przekierowanie, moze tutaj lezy wina (iptables ci np blokuje transmisje??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok wiec po kolei

Wina przekierowania to to nie jest gdyz sprawdzalem z kumplem z mojego lana i od niego nie dziala tez przez wew ip. (dzialaja male pliki)

Pasma nie mam zapchanego absolutnie bo widze natezenie i mam w batach mierzone wiec jak na lana to bardzo malutko ;)

Co do apacha to sciagnalem 3 wersje i zadna nie ma exeka - trzeba ja odpalac z konsoli ms-dos. Jak odpale go z konsoli ms dos mimo tego ze wpisuje tak jak w readmy wywala jakies problemy.

Moze mi ktos polecic jakas dobra wersje luzem???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec Krasnala sciagnalem zainstalowalem i apache w ogole nie chcial sie uruchomic :(

jednak po wielu zgrzytach i 4 reinstalach krasnala wpadlem na to zeby sprawdzic czy foxserv po sobie posprzatal przy wyinsttalowywaniu. Okazalo sie ze zostawil troche w rejestrze i nasral w services. Posprzatalem zainstalowalem i dziala ;) - z kolei wysypal sie wtedy mysql ale juz tez dalem sobie rade. Dzieki all!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi