pavełek Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 dzieki wielkie, a moje potoczki tez sie odblokowały i mam ~6000 w 03 i ~19000 w 01... chyba ładnie ?? (418/702) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Biosem nie zmienisz 4-ro potokowca w ośmio. Biosem zmieniasz tylko identyfikację karty na XT. Pozatym z wersjami SE nie miałem do czynienia i nie wiem, czy taki zabieg zda egzamin. Musicie sami spróbować! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Ja raczej nic nie robie ;) Karte kupiłem w Hamburgu 420 km ode mnie i nie uśmiecha mi sie tam jechac z gwarancją i potem znowu po odbiór itp. Obchodze sie z nią jak kura z jajami [ to pierwszy raz w zyciu takie podejście do grafy :D ] A to moj aktualny wyniczek :wink: http://service.futuremark.com/compare?2k3=2497103 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 No i pościągałem BIOS'y od R9800XT różnej masci i zabieram sie za flashowaniu. Mam już wszystko na dyskietce, stary zapisalem bez problemu ale gdy wydaje polecenie atiflash -f -p 0 xxx.bin lub flashrom -f 0 xxx.bin to wywala że nie może odczytać pliku z BIOS'em :/ Coś tam SERIAL ROM ple ple... FILE OPEN ERROR. I tak każdy BIOS jaki mam a ściągałem z różnych źródeł i różnych producentów. Pomyślałem że to może być wina flashera no to pościągałem równiez kilka wersji i flashroma i atiflasha ale dalej to samo :( Ech co jest grane ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 powiedzcie mi czy dobrze mysle tez mam 9800SE dziala mi na codzien na 405/680 i czy od XT rozni sie w rzeczywistosci tylko taktowaniem?? bo jesli tak to moze warto byloby sie zastanowic bardziej nad V-modem niz nad zmiana biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Odkopałem wątek hehe :) To jak jest z tą modyfikacją 9800se@9800pro(xt) przez sam biosik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spajda Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Nom, chyba jednak temat umarł :( Mam radka 9800 SE AIW herkulesa, pamięci GC33, zrobiłem omegami z niego pro, nie mam artefaktów na taktowaniach 412/365 przy 8 potokach. W 3dmarku2k3 mam 6200 pkt. Pytanie takie: Czy ktoś ma może BIOS z 9800 XT 128MB ? Znalazłem takowy na: http://mbnet.fi/elixir/Radeon/index.html Lecz podczas flashowania atiflashem wyskakuje error: ERROR 0FL01 : SSID MISMATCH Nie wiem co robię źle, proszę o pomoc (cobym nie uszkodził mojej karty). PozdrO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Nom, chyba jednak temat umarł :( Nom , niecały rok temu :blink: pozdrawiam archeologa :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...