Sys@k Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Witam Tak jak w temacie wszelkie info o w/w plycie: OC,stabilnosc,odczucia itp. INFO jakie zasiagnelem ze strone WWW Plyta na full wypasie po dobrej cenie. Budowa -chipset KT333+VT8235 -6kanalowy dzwiek -lan 100mbps -6portow USB -ATA133 -com, ltp, itp -silikonowe zolte tasmy do HDD Mozliwosci napieciowe (chyba 2fazowe zasilanie) -Vcore do 2V -Vdimm do 2.95V -Vagp do 1.95V (sporo) -i tu niespodzianka(kt333)regulacja napiecia na chipset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Płyta dobrze wyposażona za dobre pieniądze. Na Allegro sprzedają nówki za 140zł... Parę testów znajdziesz : Chaintech 7VJL Apogee (Via KT333 chipset) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 o thx za fajny link :) Nieprzydany (zadnych konkretow) Interesuje mnie bardziej to czy przy 2V beda takie same bajki jak na Abicie. Bo to ze (np ABIT) obsluguje napiecie cpu 2.3V mozna w xxxxxx wsadzic bo juz przy 2.15 dzieja sie cyrki z dzwiekiem,lanem itp itd. Chcialbym dowiedziec sie cos ciekawego od uzytkownikow. Jak sie sprawuje, jak ze stabilnoscia i gdzies w szarym koncu o OC i modach. a jak to jest z tym dzielnikiem 1/5 ? dziala on w koncu czy nie bo tu na forum sie czegos doczytac to tragedia. podobno z nowym biosem obsuguje bartony czyli dzielnik powinien byc ale jak to sie przeklada na rzeczywistosc ??? Nalegam o pisanie konkretow i wypowiadanie sie osob ktore maja badz mialy w/w sprzet! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24756038 << domyslam sie ze chodzi o to! :wink: W linku od Matilde masz wiecej informacji niz myslisz :D - w lewym gornym rogu stronki masz odnosniki do testow tego mobo. Plytka za ta cene nad wyraz ciekawa i do tego niezle wyglada :D, jakbym potrzebowal mobo to pewnie bym kupil :D. UPDATE: Szkoda ze ten Chaintech z allegro jest bez tych fajnych kabli :(, tutaj gosciu sprzedaje osobno: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24622025 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikooolaj Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Witam. Mam ten wynalazek i w sumie to jestem z niej zadowolony. Najwyzsze FSB na jakim lecialem to 185 full stable bylo, wiecej nie probowalem, teraz jade na 166 (troszke spekalem jak poczytalem ze mozna dysk uszkodzic wysokim PCi). No i jeszce jedna rzecz niedawno mi siadlo na niejwyjscie PS2 i teraz mam mysz na COM-a. Porownanie do KT400 http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/125-31 Recenzja (same superlatywy 8O ) http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/117-70 Tu koles sprzedaje full wyposarzone http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=24383455 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 płytka full wypas w rozsądnej cenie, nic tylko brać ;) i te słuchawki, pozłacane styki, bajka. Pamiętam kiedyś chaintech to był syf, zmiana polityki firmie wyszła na dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 W linku od Matilde masz wiecej informacji niz myslisz :D - w lewym gornym rogu stronki masz odnosniki do testow tego mobo. Plytka za ta cene nad wyraz ciekawa i do tego niezle wyglada :D, jakbym potrzebowal mobo to pewnie bym kupil :D.''nieprzydatny'' bo zupelnie nie interesuje mnie jej wynik np:w 3d marku :] a jak wyglada i co jest w podle to juz wiem :wink: bardziej zalezy mi na problemach jakie wystepuja (szczegolnie elektronika) bo zareczam ze plyta ostro sie napoci jak juz u mnie zawita :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paechu Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 mam ta plytke wszystko wporzo tylko mam problem z dzwiekiem troche szumi na lsuchawkach ale to chyba wina wszystkich zintegorowanych kart dzwiekowych a przy nagrywaniu dzwieku na mikrofon to jzu wogule jest klapa pisk i trzaski:(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 no i stalo sie 24h temu plyta dostala sie w moje lapki :] (7vjl DELUXE) Wykonanie bez kitu perfekcyjne ! Ogromny potencjal OC ! Ogromne mozliwosci napieciowe ! Zajefany wyglad ! :wink: Wyniki jakie uzyskalem dotychczas. 11,5x190 CPU2V mem: 2-2-2-6 synchro BEDE WALCZYL o FSB200. Czy na Kt400 jest to osiagalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 no i stalo sie 24h temu plyta dostala sie w moje lapki :] (7vjl DELUXE) Wykonanie bez kitu perfekcyjne ! Ogromny potencjal OC ! Ogromne mozliwosci napieciowe ! Zajefany wyglad ! :wink: Wyniki jakie uzyskalem dotychczas. 11,5x190 CPU2V mem: 2-2-2-6 synchro BEDE WALCZYL o FSB200. Czy na Kt400 jest to osiagalne ? no jasne, plytka napewno pociagnie te fsb 200 ale moze twoj dysk jush odmowic posluszenistwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Plyta moze i pociagnie, ale musisz uwazac na wysokie taktowanie PCI (dysk!!!!) i AGP !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 no niestety przy 192 dysk wymiekl :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 takie jeszcze pytanko jak zareaguje Kt400 jak zrobie drut moda na fsb 200. uzna za 166 czy jak ? Moze da sie jakos wejsc na ten dzielnik 1/6 :evil: bo strrasznie go brakuje GRRR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 takie jeszcze pytanko jak zareaguje Kt400 jak zrobie drut moda na fsb 200. uzna za 166 czy jak ? Moze da sie jakos wejsc na ten dzielnik 1/6 :evil: bo strrasznie go brakuje GRRR zrob to zobaczysz ,ale moim zdaniem komp ci wystartuje na fsb100 albo najblizszej 200 czyli 166 1/6 nie wskoczy bo go tam nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 no i stalo sie 24h temu plyta dostala sie w moje lapki :] (7vjl DELUXE) Wykonanie bez kitu perfekcyjne ! Ogromny potencjal OC ! Ogromne mozliwosci napieciowe ! Zajefany wyglad ! :wink: Wyniki jakie uzyskalem dotychczas. 11,5x190 CPU2V mem: 2-2-2-6 synchro BEDE WALCZYL o FSB200. Czy na Kt400 jest to osiagalne ? a ja zadam takie pytanie z innej beczki.. gdzie ci sie udalo kupic 7VJL Deluxe? i cyz kupiles z pelnym wyposazenim czy wersje okrojona (bez cboxa i kabli)? Sam sobie chce zakupic ta plytke... wiec prosze o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Byly na allegro po 140 zl. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24756038 << ten link byl wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Byly na allegro po 140 zl. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24756038 << ten link byl wyzej. aaaaa... ale mi chodzi o wersje Deluxe na KT400... i z PELNYM wyposazeniem tzn z C'boxem , okraglymi kablami a nie okorojna.... :) pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 aaaaa... ale mi chodzi o wersje Deluxe na KT400... i z PELNYM wyposazeniem tzn z C'boxem , okraglymi kablami a nie okorojna.... :) pzdr. ja wyrwalem swoja z allegro. byla jeszcze jedna DELUXE za 2 stowki w wersji OEM i bez gwary. Ciezko ja dostac teraz. Hynixxy do 7VJL ? wez cos co chodzi na niskich timingach (INFINEON, KINGSTONE) a o FSB >>190 zapomnij P.S. PLYTA WOGLE NIE ZAAREGOWALA NA L12MOD zarowno na 166 jak i 200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arnivird Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 aaaaa... ale mi chodzi o wersje Deluxe na KT400... i z PELNYM wyposazeniem tzn z C'boxem , okraglymi kablami a nie okorojna.... :) pzdr. ja wyrwalem swoja z allegro. byla jeszcze jedna DELUXE za 2 stowki w wersji OEM i bez gwary. Ciezko ja dostac teraz. Hynixxy do 7VJL ? wez cos co chodzi na niskich timingach (INFINEON, KINGSTONE) a o FSB >>190 zapomnij P.S. PLYTA WOGLE NIE ZAAREGOWALA NA L12MOD zarowno na 166 jak i 200 wiem ze o fsb wyzszym niz 190 moge zapomniec.. no chyba ze nie bede mial HDD :> ... a z tego oc wiem to hynixy na niskim fsb i wysokim napieciu calkiem niezle chodza na ostrych timingach.. ale moze zle slyszalem? jak tak to jie dokladnie polecasz pamiatki do tej plytki? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 polecam topic o pamieciach :] ja juz od czasow pierwszego durona jezdze na infineonach i nie zamierzam przesiadac sie na zadne inne :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Hynixy do 210-220 pobiegna na CAS 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...