MeHow Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Oglądaliście 3 video THG? Oto i link jak ktoś nie widział http://www.tomshardware.pl/images/thg_vide...ing_english.zip Powiem wam, że ja nigdy nie widziałem takich części do robienia WC, sam tego nie umiem zrobić... a tam to wygląda jakby ktoś to z klocków robił!!! Nie sądzicie? A jak wyglądają wasze WC? Też macie takie śmieszne radiatorki (?) do których wpływa i wypływa woda? Takie pompki itd. ??? Gdzie to można kupić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 chyba nie jestes w ogole w temacie WC nie wiem o co ci chodzi ale pewnie o bloki albo chłodnice a jesli chodzi o wygląd to zależy z czego ktoś składa np blok od Mate'a chłodnica - nagrzewnica od lublina pompka - akwariowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 chyba nie jestes w ogole w temacie WC nie wiem o co ci chodzi ale pewnie o bloki albo chłodnice a jesli chodzi o wygląd to zależy z czego ktoś składa np blok od Mate'a chłodnica - nagrzewnica od lublina pompka - akwariowa Nie jestem... od lublina? Czy możesz bliżej sprecyzować z czego się czerpie elementy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Chodzi o to, żeby skompletować zestaw najniższym kosztem. Np. nagrzewnicę można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> z Lublina. Pompka może też być z odsysku (np. akwariowa). Bloki do WC najlepiej zamawiać w Polsce np. u Mate'a... Bo te z zachodu może i wyglądają ładniej, ale są drogie i wcale nie dużej różnicy w wydajności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 od początku tak szybko na procek idzie bloczek z miedzi z wyfrezowanymi lyb wywierconymi kanałami przez które przepływa chłodząca go woda ruch wody w obiegu zapewnia pompka moze byc akwariowa popularka jest firmy EHEIM jednak droga wyróżniamy dwa rodzaje obiegów zamkniety ( bez pojemnika na pompke - pomkpa niezatapialna) otwarty ( pojemnik w którym jest woda - pompka zatopiona w wodzie) pompka EHEIM moze pracowac w obu tych trybach chłodnica - odpowiada za jak sama nazwa mówi za chłodzenie wody mozna dodac wentylator wtedy bedzie wydajniejsza taki zestaw jak był pokazywany na filmie kosztuje majątek a jeśli chodzi o cześci to mozna zamówić na http://www.siliconvalley.pl/ ale jesli chcesz taniej to wielu użytkowników forum ma chłodnice ze szrotów za 20 pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]Chodzi o to, żeby skompletować zestaw najniższym kosztem. Np. nagrzewnicę można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> z Lublina. Pompka może też być z odsysku (np. akwariowa). Bloki do WC najlepiej zamawiać w Polsce np. u Mate'a... Bo te z zachodu może i wyglądają ładniej, ale są drogie i wcale nie dużej różnicy w wydajności. Co to ma być nagrzwnica i jak to działa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 w samochodzi jest chłodnica i nagrzewnica chłodnica chłodzi chłodziwo które chłodzi silnik a nagrzewnica ma za zadanie zimą nagrzewac powietrze wpuszczane do samochodu po prostu nagrzewnica jest mniejsza i łatwiej wchodzi w obudowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Nagrzwnica wbrew nazwie ma za zadanie nie nagrzewać tylko chłodzić wodę znajdują się w obiegu. Zawsze możesz zamontować sobie na ścianie pokoju np. dużą chłodnice też od samochodu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"] Nagrzwnica wbrew nazwie ma za zadanie nie nagrzewać tylko chłodzić wodę znajdują się w obiegu. Zawsze możesz zamontować sobie na ścianie pokoju np. dużą chłodnice też od samochodu... lepiej bym tego nie wytłumaczył Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 A ja se wc kupie bo nie umiem robic. Mialem pewne plany, ale nie wypalily(mamonka, ah mamonka...) a za 99pln jest w miare dobry, do tego peltierek za 70 i zestaw miodzio 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 podejrzewam ze masz zamiar kupić ten zestaw z allegro lub mojepc www.mojepc.pl - test nie wiem czy poradzi sobie z 70 W peltierem a druga sprawa chyba wieszile zabawy jest z peltierem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 lepiej bym tego nie wytłumaczył To samo chciałem napisać pod Twoją odpowiedzą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 z tego co wiem to ten zestaw nie ma chłodnicy :) ciekawe jaką temp. wody nabieże po kilku godzinach pracy na jakimś XP :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 z tego co wiem to ten zestaw nie ma chłodnicy :) ciekawe jaką temp. wody nabieże po kilku godzinach pracy na jakimś XP :wink: G... z tego rozumiem! Zrobię sobie chłodzenie azotem! LOL LOL LOL Eee... właśnie mnie naszło! Wiecie co to dezodoranty proszkowe - suche? Jakby takim czymś po procu psikać... ciekawe jaka by była temp. po chwili! 3C ? Ale to tylko tak na chwilke by starczyło (i proc by ładnie pachniał) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 jak nie kumasz chłodzenia wodą to z azotem na pewno sobie nie poradzisz to wyższa szkoła jazdy zresztą pogadaj z Berkutem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 z tego co wiem to ten zestaw nie ma chłodnicy :) ciekawe jaką temp. wody nabieże po kilku godzinach pracy na jakimś XP :wink: G... z tego rozumiem! Zrobię sobie chłodzenie azotem! LOL LOL LOL Eee... właśnie mnie naszło! Wiecie co to dezodoranty proszkowe - suche? Jakby takim czymś po procu psikać... ciekawe jaka by była temp. po chwili! 3C ? Ale to tylko tak na chwilke by starczyło (i proc by ładnie pachniał) :D eee sory ale ja też Cię nie rozumiem, chogzi Ci o to że nie rozumiesz mojej wypowiedzi czy może chłodzenia wodnego :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 z tego co wiem to ten zestaw nie ma chłodnicy ciekawe jaką temp. wody nabieże po kilku godzinach pracy na jakimś XP na www.mojepc.pl jest recka oto fragment "Sprzęt na jakim testowałem: Procesor AMD Thunderbird 1GHz, seria AYHJA, podkręcony na 1,5 GHz (napięcie rdzenia ustawione na domyślne/default). Po 4 godzinach wygrzewania temperatura procesora przestała rosnąć i zatrzymała się na poziomie 53/54 stopni Celsjusza. Jest to o około 11-13 stopni mniej niż w przypadku chłodzenia procesora Zalmanem !" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Mnie mimo wszystko interesowalaby cena takiego zestawu (LEGO :lol: ). Na takiw WC to bym sie skusil. Wszystko w obodowie i wyglada bezpiecznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 z tego co wiem to ten zestaw nie ma chłodnicy ciekawe jaką temp. wody nabieże po kilku godzinach pracy na jakimś XP na www.mojepc.pl jest recka oto fragment "Sprzęt na jakim testowałem: Procesor AMD Thunderbird 1GHz, seria AYHJA, podkręcony na 1,5 GHz (napięcie rdzenia ustawione na domyślne/default). Po 4 godzinach wygrzewania temperatura procesora przestała rosnąć i zatrzymała się na poziomie 53/54 stopni Celsjusza. Jest to o około 11-13 stopni mniej niż w przypadku chłodzenia procesora Zalmanem !" właśnie czytam tą recenzje (wcześniej widziałem tylko na allegro) ale dalej nie jestem przekonany do takiego zastawu :) lepiej chyba zrobić własny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 jasne ze lepiej skompletowac wlasny ja tez niedługo zaczynam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Po 4 godzinach wygrzewania temperatura procesora przestała rosnąć i zatrzymała się na poziomie 53/54 stopni Celsjusza. Jest to o około 11-13 stopni mniej niż w przypadku chłodzenia procesora Zalmanem !" hahahahahha, to znaczy ze ja na xp1500+ i zalmanie mam po 4 h pracy 67 stopni tak?, uahahahah, co za koles robil ten test, a tak btw zycze powodzenia jak ktos zalozy peltka 70 w pod to chlodzenie z allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 hahahahahha, to znaczy ze ja na xp1500+ i zalmanie mam po 4 h pracy 67 stopni tak?, uahahahah, co za koles robil ten testPrzeczytaj jeszcze raz uważnie. Gość ma TB 1000@1500, a Ty masz xp 1500+. Co Ty porównujesz? Inny proc, inne taktowanie... Poza tym te sensory czasem podają nieprawdziwe oodczyty. U mnie na 7VRXP podaje temperature 70C - ~3 sekundy po wyłączeniu (tyle zajmuje mi zdjęcie bloku) mogę spokojnie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> procesor do ręki - jest zimny. Wniosek temperatura jest zawyżona o conajmniej 20C. Gość porównał na jednej płycie i jednym procesorze, a nie jak Ty - nie widząc zestawu na oczy masz gotową opinię... a tak btw zycze powodzenia jak ktos zalozy peltka 70 w pod to chlodzenie z allegroOj z tym peltierem to chyba nie wyjdzie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 no nie tak do końca, tamten zastaw to był Athlon 1000@1500 a nie taki jak ty masz xp1500+. Ja jednak i tak nie kupił bym takiego zastawu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Przeczytaj jeszcze raz uważnie. Gość ma TB 1000@1500, a Ty masz xp 1500+. Co Ty porównujesz? Inny proc, inne taktowanie... Poza tym te sensory czasem podają nieprawdziwe oodczyty. U mnie na 7VRXP podaje temperature 70C - ~3 sekundy po wyłączeniu (tyle zajmuje mi zdjęcie bloku) mogę spokojnie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> procesor do ręki - jest zimny. Wniosek temperatura jest zawyżona o conajmniej 20C. Gość porównał na jednej płycie i jednym procesorze, a nie jak Ty - nie widząc zestawu na oczy masz gotową opinię... porownalem bo moj proc grzeje bardziej wiec powinienem miec jescze cieplej na zalmanie prawda?, ja wiem o tych diodach bardzo dobrze bo sam tak mam (maja odchylke +/- 10 na przyklad), ale potrafie zmierzyc temp termometrem zewnetrznym , ale jesli ktos testuje zestaw i pisze takie glupoty o temperaturach w artykule to ja wymiekam jak to widze, nie interesuje mnie to ze ktos nie umie tego zmierzyc, nie piszew sie takich glupot i tyle a wc na allegro: juz rozmawialismy na temat tego wc i 2 raz mi sie nie chce, ty wiesz swoje ja wiem swoje, ja wole wlozyc wiecej kasy i zbudowac pewny i wydajny uklad, EOT a tak btw zycze powodzenia jak ktos zalozy peltka 70 w pod to chlodzenie z allegro Oj z tym peltierem to chyba nie wyjdzie :? przeciez napisalem ze zycze "powodzenia" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Mnie mimo wszystko interesowalaby cena takiego zestawu (LEGO ). Na takiw WC to bym sie skusil. Wszystko w obodowie i wyglada bezpiecznie. zestaw sprzedają na http://www.highspeedpc.com/Merchant2/merch...egory_Code=Kits ale tylko z jednym blokiem i cena jest 239 a licząc wszystko co jest w zestawie z filmiku wyjdzie jakies 400 $ 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Mnie mimo wszystko interesowalaby cena takiego zestawu (LEGO ). Na takiw WC to bym sie skusil. Wszystko w obodowie i wyglada bezpiecznie. zestaw sprzedają na http://www.highspeedpc.com/Merchant2/merch...egory_Code=Kits ale tylko z jednym blokiem i cena jest 239 a licząc wszystko co jest w zestawie z filmiku wyjdzie jakies 400 $ 8O 8O 8O O! K... 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansio Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 WC Ok Azot to lekkie przegiecie - drogie i strarcza na krotko A zestaw z allegro tez jest ok, jezeli dokupisz nagrzewnice - ja tez od lublina wciagnalem - 99pln nowka funkiel sztuka niesmigana :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 dałeś 99 zlotych za nagrzewnice jeśli tak to za zestaw wychodzi ci 200 a za taką kase to masz bloczek od MAte'a nagrzewnice ze szrotu i pompke nową i dużo wydajniejszy zestaw a jak do tego zestawu z allegro wstawisz negrzewnice to zauważ jaka masz średnice rurek w nagrzewnicy i w zestawie i sam pomyśl co bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Holman: Twoj procej jest zimny w poroznianiu to TB1.5, 1.4 wg tomshardware ma jakies 72 waty twoj ok 20 mniej.:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zim Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Jakis miesiac temu zalozylem watek o tym filmie... Cena jest na thg podana, wszystko do kupienia w niemczech bo to niemcy robili ten film. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...