Dalton Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Od dłuzszego czasu zastanawiam sie nad kupnem amplitunera i maks moge wydac na niego 2 tysiaki i ani grosza wiecej no i na początek moge tylko kupic 2 głosniki reszte bede dokupywał z czasem aby było 5.1 :) Co polecacie ?? Zastanawiałem sie nad jakims Panasonic lub Technics ale tyle tego jest ze juz sam nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 W tym topiku sporo sie mowi o tym: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47362 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Powiedz co chcesz robic z tym amplitunerem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Za 2000 pln nie zaszalejesz. To jest niezłe. http://www.top-audio.pl/get.php?mode=one&id=189 Ale najlepsze amplitunery średniej klasy robi Onkyo i Denon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Bedzie tylko słuzył do słuchania muzy i radia nie bawie sie w zadne kina domowe bo do filmów nie bede go wykorzystywał a ten z Yamahy to nawet całkiem całkiem i miesci sie w cenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Od dłuzszego czasu zastanawiam sie nad kupnem amplitunera i maks moge wydac na niego 2 tysiaki i ani grosza wiecej no i na początek moge tylko kupic 2 głosniki reszte bede dokupywał z czasem aby było 5.1 :) Co polecacie ?? Zastanawiałem sie nad jakims Panasonic lub Technics ale tyle tego jest ze juz sam nie wiem. (...)nie bawie sie w zadne kina domowe bo do filmów nie bede go wykorzystywał a ten z Yamahy to nawet całkiem całkiem i miesci sie w cenie (...) gdzie sens, gdzie logika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 To sobie kup wzmacniacz stereo, tuner i cd i bedzie 100 x lepiej. O amplitunerze zapomnij - bezsens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 To sobie kup wzmacniacz stereo, tuner i cd i bedzie 100 x lepiej. O amplitunerze zapomnij - bezsens Ooooooo. A to dlaczego ? Pod względem jakości dzwięku ? Chyba nie. Cenowo ? Na pewno nie. I czy wzmacniacz stereo to sprzęt rozwojowy ? Pytanie było retoryczne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Pod względem jakości dzwięku ? Duzo lepiej. Wzmacniacz stereo sluzy do otwarzania muzyki (ktora w 99% przypadkow jest nagrana w stereo) w dwoch kanalach. Cenowo? Niekoniecznie, aczkolwiek do 2000 zl mozna kupic jakis fajny tuner, cd i wzmacniacz (mozna ewentualnie zrezygnowac z cd, jesli koledze zalezy na radiu i podpiac kompa) I czy wzmacniacz stereo to sprzęt rozwojowy ?No ba, pewnie, ze tak. Mozna zainwestowac w lepsze kolumny, zrodlo, interkonekty, zasilanie itd itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Podany przezemnie przykładowy amplituner Yamahy ,jest raczej trochę lepszy parametrami do tanich wzmacniaczy stereo do 1300pln (trzeba doliczyć koszt tunera). Chcesz poskładać zestaw za 2000 pln stereo ? Ok. ale będzie to sprzęt niskiej klasy. Co z tego że kupisz potem głośniki B&W czy JBL ,filtry itp. skoro reszta licha ? W temacie założenie było takie żeby było tanio. A jeżeli chcesz poskładać coś porządnego ,to potrzeba naprawdę spoooro więcej kasy. Nie ma co się bawić półśrodkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 hahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!! :D wybacz :> jezeli amplituner 5.1 = klasie amplitunera stereo za ta sama kase, to chyba czegos takiego nie sluchales :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Tak sie sklada, ze wzmacniacz stereo za 2k PLN zagra w stereo podobnie lub nawet lepiej niz amplituner za 6k PLN. Powiedz konkretnie o jakie parametry Ci chodzi i podaj konkretny przyklad porownujac konkretny amplituner do konkretnego wzmacniacza. Pomysl sobie, ze taki amplituner ma w sobie 5 kanalow, przetwornik C/A itd itp. A wzmavniacz tylko wzmacnia i ma 2 kanaly. Wiec w urzadzenniu za ta sama cene mozna zastosowac o wiele lepsze komponenty. Sprzet 5.1 za 2000 to bedzie sprzet bardzo niskiej klasy (myslac Twoimi kategoriami). Jezeli gosc chce sluchac muzyki (a wiec bedzie to robil w stereo), to niech kupi sprzet sstereo do muzyki, a nie sprzet 5.1 do kina domowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Hmm przepraszam Was bo wybuchła ostra wymiana postów :) z powodu mojego błedu bo napisałem ze nie bedzie uzywane jako kino domowe , bedzie tak uzywane ale napewno nie przezemnie ino braciszek bedzie sie napalał na te efekty z filmów mi chodzi tylko o słuchanie Mp3 i radia bo gdzies czytałem ze typowe kina domowe nie najlepsze są do słuchania głosno muzy a ja bym chciał aby dobrze grała muza, jestem laikiem w tych sprawach audio i nie znam sie na tym wogóle wiec wybaczcie mi moje błedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 hahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!! :D wybacz :> jezeli amplituner 5.1 = klasie amplitunera stereo za ta sama kase, to chyba czegos takiego nie sluchales :> A gdzie tu mowa o amplitunerze stereo ? Od początku pisze o wzmacniaczu+tuner. Turtles5 też. Co do opcji amplituner 5.1 vs amplituner stereo ,dobry model i firma,ten drugi ma przewagę. Amplituner 5.1 vs wzmacniacz stereo za 2000 pln też. Ale mowa tutaj o wzmacniaczu 1200-1300 pln,w tej klasie cenowej nie znajdziesz nic porządnego. Poza tym 5.1 to wersja rozwojowa,kono domowe itd. Przy odpowiedniej ilości gotówki też złożyłbym coś innego niż mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Tak sie sklada, ze wzmacniacz stereo za 2k PLN zagra w stereo podobnie lub nawet lepiej niz amplituner za 6k PLN. Powiedz konkretnie o jakie parametry Ci chodzi i podaj konkretny przyklad porownujac konkretny amplituner do konkretnego wzmacniacza. Pomysl sobie, ze taki amplituner ma w sobie 5 kanalow, przetwornik C/A itd itp. A wzmavniacz tylko wzmacnia i ma 2 kanaly. Wiec w urzadzenniu za ta sama cene mozna zastosowac o wiele lepsze komponenty. Sprzet 5.1 za 2000 to bedzie sprzet bardzo niskiej klasy (myslac Twoimi kategoriami). Jezeli gosc chce sluchac muzyki (a wiec bedzie to robil w stereo), to niech kupi sprzet sstereo do muzyki, a nie sprzet 5.1 do kina domowego przeczytaj uwaznie ta wypowiedz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Nie widzę :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Podany przezemnie przykładowy amplituner Yamahy ,jest raczej trochę lepszy parametrami do tanich wzmacniaczy stereo do 1300pln (trzeba doliczyć koszt tunera). Chcesz poskładać zestaw za 2000 pln stereo ? Ok. ale będzie to sprzęt niskiej klasy. Co z tego że kupisz potem głośniki B&W czy JBL ,filtry itp. skoro reszta licha ? W temacie założenie było takie żeby było tanio. A jeżeli chcesz poskładać coś porządnego ,to potrzeba naprawdę spoooro więcej kasy. Nie ma co się bawić półśrodkami. buahahahahah aaaaaaaaaa normalnie wiekszej glupoty nie slyszalem :lol: uwazasz ze ta yamaha 5.1 gra lepiej jak wzmacniacze stereo za 1300zl... np taki rotel ra-931 albo cambridge a300... ta yamahe to amc 300 pobije (800zl) , czlowiek.. co ty pleciesz... obywatel niedoinformowany upierajacy sie przy swoich pogladach i wprowadzajacy ludzi w blad jest zlem publicznym :arrow: |Dalton| dla ciebie: Paradigm Titan + Rotel Ra-921 ---- sprzecik miodzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Rotel RA-921 i 931 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Marcin X skąd ty się urwałeś? Wróciłeś z wycieczki do Azerbejdżanu. ? Większych głupot nie słyszałem w życiu. I skąd pomysł że do 2 tys. sie nie kupi dobrego amplitunera. Wiesz chociaż do jakiego sprzętu to ma być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Dalton 1.Ile masz szmalu do wydania teraz 2.ile chcesz wydać w sumie 3. czy nie masz czegoś co można by na początek wykorzystać (odtwarzacz, stare pierdziawki na tył) 4. rozmiar pomieszczenia 5.http://audio.lukar.net/forum. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 ja mialem amplituner firmy harman-kardon ( high endowa firma). sprzedalem go za 2300 zeta. powiem wam ze gralo to fajnie tylko bylo ciezkie jak nie wiem co :/ aha mialo to po 80 wat na kanał czystej mocy. ale osobiscie nie lubie 5.1 w domu... uwazam ze lepiej sobie qpic dobre altusy 120 i do tego jakas diore np. ws 754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 altusy 120?!!?!?!?!?!?!?!?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 co cie tak dziwi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 altusy, hmmmmm czym Ci zawinil ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 czy mi sie wydaje . czy wy nie lubicie altusów ?? to super kolumny!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Altusy to super kolumny ? rozlazly bas + swiszczace wysokie ... hmmm nie nazwalbym tego "super kolumnami" jest wiele lepszych kolumn w podobnym przedziale cenowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 maja za malo - dobrych wysokich tonow :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 wunat dobrze to ujoles :] a ty pit nie odzywaj sie , popatrz jaki sprzet mialem kiedys , wiec nie mow ze sie nie zetknolem z dobrym sprzetem hihi :twisted: ale sie smialem jak sprzedawwca w markecie powiedzial takie cos o glosnikach 5.1 firmy manta (jakies za 180 zeta) cytuje... '' one mają 1400 wat , ale grają jak 2800!!!!!!!'' jak to uslyszalem to myslalem ze mój stary bedzie mnie wióz do domu w koszyku na zakupy :lol: :lol: a tobiasz ty to masz racje.... techno to nie muzyka... to łomot który ja koham :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 wunat dobrze to ujoles :] a ty pit nie odzywaj sie , popatrz jaki sprzet mialem kiedys , wiec nie mow ze sie nie zetknolem z dobrym sprzetem hihi :twisted: ale sie smialem jak sprzedawwca w markecie powiedzial takie cos o glosnikach 5.1 firmy manta (jakies za 180 zeta) cytuje... '' one mają 1400 wat , ale grają jak 2800!!!!!!!'' jak to uslyszalem to myslalem ze mój stary bedzie mnie wióz do domu w koszyku na zakupy :lol: :lol: a tobiasz ty to masz racje.... techno to nie muzyka... to łomot który ja koham :lol: Ojej - co Ty nie powiesz. Hmm - żebym tylko się w sobie nie zamknął :P A tak przy okazji - kultura osobista nakazuje nie przekręcanie nicków drugiej osoby, a i słownik ortograficzny by się przydał. Chyba ten łomocik na dłuższą metę jest niewskazany :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 haha=] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...