Gość Kyniek Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Barodzo proszę o poradę - zbieram się na zakup nowej pasty termoprzewodzącej... narazie mam OCZ Ultra 2 no i nie jest zbyt powalająca... :| Miałem wcześniej Arctic Ceramique i bardzo mnie cieszyła jej wydajność - ponoć jedynie Arctic Silver 5 jest lepsza.... Co myślicie o OCZ Ultra 5? Ponoć to jest to samo co Arctic Silver 5 Chce kupić najwydajniejszą możliwą - cena mało ważna bo i tak pasta starczy do końca świata :P P.S. Jeśli w złym dziale umieściłem posta to przepraszam :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 moim zdaniem pasta ci za duzo nie da jak nie odprowadzisz z radiatora tego ciebpla efektownie(efektywnie:P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Niezupełnie - różnica po między Titanem Silver a Arctic Silver u mnie to 6C :| a o odprowadzanie ciepła się martwić nie muszę bo mam WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 ten ocz 5+ wyglada jak as3. osobiscie uzywam as3 i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Ja używam arctic silver 5 i po 2-3 tygodniach temperatura rośnie o kilka stopni... Czego to może być przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 hmmm to w takim razie mnie też dotyczy ten problem - OCZ U5+ to nic innego jak AS5 :/ szczerze mówiąc to nie wiem czy to wina pasty bo zmieniłem blok z takiego własnej konstrukcji na Uriela ale wątpię by Uriel był gorszy.... więc zostaje pasta.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 ja mam AS3 i nie zauwazylem wzrostu temp. jedynie wzrost notuje jak sie radiator kurzy a na WC temp po 3 dniach spadla o 1-2st i tak sie trzymala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkia Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 "Kyniek" Ciekawą masz wersje GF 3 Ti 500 Albo oszukujesz, albo ktoś cię w jajo zrobił (zerknij na komunikat przy ładowaniu windy- naciśnij pauze, jeśli masz display 201 to masz Ti 200 a nie Ti 500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 GF 3 Ti500 nie moze to byc w zaden sposob bo ma wyzsze taktowanie ja mysle ze on to rozumie przez GF3Ti200@500 z tym ze nie powinno sie tak robic bo wprowadza w blad np ludzi ktorzy sie zastanawiaja jak sie kreci 500tka. Odnosnie past cos mi sie wydaje ze nie ma miedzy nimi (OCZ Ultra 5+ a Arctic Silver 5) roznic, a Ultra 2 to slabsza pasta od Ultra5+ czy Silver 5. Generalnie obie beda identyczne - maja chyba nawet identyczny sklad wiec to tylko inny producent, ale ze Arctic Silver jest 3,5g a nie 3g jak OCZ to bierz Artctica :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...