djjaku Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 sorki troche nie wyrazilem sie precyzyjnie, chodzi mi o to ze w takim temacie mozna napisac pokrotce historie polski, ze mamy bogate dziedzictwo kulturowe, a z tego co pamietam to medaliony nawiazuja do dzialan w obozach podzczas wojny wiec mysle ze o tym tez nalezalo by wspomniec ?? jesli sie myle, popraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Mozna podciagnac pod literature wyzwolencza =] Droge Polski do Uni :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djjaku Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 nie no, ale nie sadzicie ze cos takiego by pasowalo ?? swoja droga polecam www.gacek.prv.pl tam jest pare ciekawych rzeczy, w kazdym razie mam nadzieje ze jakos to bedzie TRZYMAJCIE SIE (ale i tak licze na taki temat :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Mozna podciagnac pod literature wyzwolencza =] Droge Polski do Uni :P ?????????????? jak?? zdolny jestes !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djjaku Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 jakby nie patrzec to Unia to taka 4 rzesza :D (jak kogos obrazilem to sorki - no offence) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 brakuje cesarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djjaku Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 nie martw sie, jak trzeba bedzie to sie znajdzie :D moze nawet ktos z tweaka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Mozna podciagnac pod literature wyzwolencza =] Droge Polski do Uni :P ?????????????? jak?? zdolny jestes !!! Dzienki =] BTW fajna strona ten gacek =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djjaku Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 no :) zawsze sie cos ciekawego znajdzie na maturke, ale ja i tak nie bede scigal bo mi mam nie pozwolila :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Nie sugerujcie się tymi różnymi pewniakami, na pewno żaden z nich nie będzie. Za darmo nikt wam prawdziwych tematów nie udostępni. Nigdy także nie ma tematów związanych z rocznicą jakichś wydarzeń. W większości województw m.in. małopolskim co rok jest jakiś temat na który można pisać używając "uniwersalnych" lektur typu: Antygona, Lord Jim, Proces, Inny świat, Zbrodnia i Kara, Juma, Kordian, Konrad Wallenrod, Dziady. Najlepiej przygotować tak z 6-8 takich lektur i można być w 98% pewnym że się zda:) Mature pisałem rok temu, z polaka miałem 3, jedyna lekturą jaką przeczytałem była Antygona. :D Powodzenia maturzyści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 ten gacek to wspaniala strona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 tak, wspaniala ale uswiadomila mi jak malo wiem >:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Ja ostatnio czytalem ze temat moze podchodzic pod tematyke Holocaustu, ale jak bedzie to zobaczymy juz za: 5 dni :D UPDATE: http://info.onet.pl/913472,11,item.html 8O prze<span style="color:red;">[ciach!]</span>e :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 nie no super strona, przygotuje sobie motywy, bo tego mi zabraklo na probnej. Jutro mnie czeka siedzenie nad książkami z 10 godzinek, żeby sobie wszystko przypomnieć i poukładać w główce w jakąś sensowną całość. Myśle, że pisemne zdamy tylko Sajgon dopiero będzie na ustnych, tu jednak przy nie których pytaniach trzeba się wykazać wiedzą. Na zlocie wypijemy za to nie jedną butelczyne bo będzie co oblewać Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Chcialem cos od siebie dodac. Matura to sciema. Dziekuje :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 TEMATY MATURY2004 POLSKI(pewniaki): macie trzeba sie w koncu dzielic :twisted: :arrow: 1.Andrzej Lepper-romantyk czy pozytywista? Uzasadnij swój wybór z wykorzystaniem"Chłopów"Reymonta. 2."Wszystkie dzieci nasze są"-Majka Jezowska.Twój pogląd na sprawy antykoncepcji i demograficznego boom´u. 3."Mydło lubi zabawę..." Twoje przemyślenia na temat homoseksualizmu w literaturze polskiej i światowej. 4.Zinterpretuj wiersz Jerzego Ushatego-"Kwiaty kurna dla ciebie mom". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Muehehehehhehehe :plum:, dobre, dobre :mrgreen: A tak na serio, maturzysci nie przejmujta sie, piszecie jeszcze stara mature - uwierzcie mi - to jest oszustwo grubymi nicmi szyte ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 troszke OT:Pytanie mam, jak w wordzie ustawić żeby piszącsciagmi można było tak je "grupować". Niewiem jak to nazważ ale jak ja pisze to ustawiam margines i duza część kartki jest wolna.Chodzi mi o zrobienie tego tak jak to robią na allegro czyli gotowe do wycięcia i linia odziela poszczegulny tekst.Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Format -> kolumny -> 6 + rozdzielaj kolumny linia (a instrukcje poczytac nie laska ? :mrgreen: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Dzieki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucha18 Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 dzisiaj w Dzienniku Bałtyckim było propozycje dawane przez nauczycieli z okregu trójmiasta :) jakby ktos chcial to moge wieczorem przepisac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 chcemy :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 http://gdansk.naszemiasto.pl/maturzysci/ i DO NAUKI !!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 Nie wierzcie w pewniaki, ale jak naprawde nic nie umiecie to porobic sciagi, zabrac streszczenia i na mature hej! powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 oj bedzie ciezko... ja juz z pola powtarzam XX lecie, ale juz nie mam sily, to jest tak porypane... Lechonie, Tuwimy, wszystko taka kicha, ze az strach :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 http://gdansk.naszemiasto.pl/maturzysci/ i DO NAUKI !!! :DAle bzdurne tematy, mam nadzieje, ze zaden z nich nie bedzie na maturze - do czego tu sie odwolywac do cholery !? Ja wlasnie koncze barok :) tzn. dzisiaj mialem plan zakonczyc spisywanie wszystkich wazniejszych utworow od antyku po wspolczesnosc (krotko sobie streszczalem ich tresc), a nastepnie to czytac :) Bo wiekszosc ksiazek przeczytalem, wiec jedyny problem zapamietac wnioski i te utwory :) Ale cos leniwy cholernie jestem, ale jak widze inni juz sa daleko - czas sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> do roboty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 a wiersze tez czytacie do matury pisemnej? tzn. opracowania np. "Herostratesa" Lechonia? hm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 ja wierszy nie czytam Wiersze zostawiam na ustna, zebym mial sie czego uczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 czyli co? tylko proza? :o to w sumie sie ilosc utworow zmniejsza do minimum :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 7 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2004 ja tylko proze - tytuly wierszy i tak dla mnie nie do zapamietania, nie mowiac o ich tresci. No pomijam tutaj Pana Tadeusza i inne wiersze na cala ksiazke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...