MeHow Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 z pola 3 to pelna duma i najlepsi kolesie takie dostaja :> :> :> PS:. na probnej z pola mialem 3 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 ja tez :P ja chce 3/4 z matury i bedzie git :) pol/mat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucha18 Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 ja chce zdac wogole ;-) a tak na serio to 3/3 (pol/biol) by stykło w zupełnosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 z pola o ile wiem, nie ma punktowania żadnego. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 z pola o ile wiem, nie ma punktowania żadnego. pozdr mylisz sie - jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 z pola o ile wiem, nie ma punktowania żadnego. pozdr "Aby zdać maturę, musisz wykazać się: - zrozumieniem tematu, - znajomością i rozumieniem wybranych utworów literackich i innych tekstów kultury, - umiejętnością odwoływania się do tekstów przy formułowaniu sądów, - umiejętnością interpretowania utworów literackich, - umiejętnością formułowania i uzasadniania opinii i sądów, - odwoływaniem się do kontekstów kulturowych, - umiejętnością ujmowania zadania w logiczny wywód, - umiejętnością komponowania spójnej wypowiedzi, - umiejętnościami stylistyczno - językowymi, - zastosowaniem zasad gramatycznych, ortograficznych i interpunkcyjnych." (źródło - matura.interia.pl) Każdy z tych jest punktowany przez nauczyciela zgodnie z "kliszą" którą posiada za które z poszczególnych zagadnień ile może przyznać punktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 ooo to dobrze wiedziec :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 TEMATY MATURY 2004 POLSKI (pewniaki): 1. "Jestem za a nawet przeciw" - zinterpretuj słowa znanego Polaka Lecha Wałęsy w odniesieniu do znanych Ci utworów literackich. 2. Andrzej Lepper - romantyk czy pozytywista? Uzasadnij swój wybór z wykorzystaniem "Chłopów" Reymonta. 3. Pudzianowski- Herkules naszych czasów. Odnieś jego osiągniecia (dźwiganie ciężarówki na barana, podnoszenie walizek wypełnionych bardzo ciężką kupą, rzut fortepianem na odległość) do osiagniec mitycznego Herkulesa. 4. "Mydło lubi zabawę..." Twoje przemyślenia na temat homoseksualizmu w literaturze polskiej i światowej. 5. " A ona na<span style="color:red;">[ciach!]</span>a tańczyła na stole a my na<span style="color:red;">[ciach!]</span>leni o żesz qrwa ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le" - wykorzystując ten znany cytat opisz bogactwo języka polskiego w całej swojej okazałości. Przedstaw także inne znane cytaty popierające tezę. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 juz wiecie czemu chcialby bana dla takiego kolesia ? O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCoTe Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 MOJA SCIAGA moze sie komus przyda macie jakiegos stresa na kilkadziesiąd godzin przed egzaminkiem? A jak bedziesz korzystal z tej sciagi? Bo ja mam podobna z tymi motywami tylko ze chyba nie wyjme takiego pliku sciag na lawke (posortowane alfabetycznie) i nie bede przegladal? ;p Trzeba chyba bedzie wyjsc do kibla i tam odpowiedni przygotowac material :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucha18 Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 ja mam 45 posortowane alfabetycznie :) w marynarce dodatkowe 16 kieszonek bo tyle liter rozpoczynajacych motywy :) np motyw buntu 2 kieszonka od góry po lewej stronie 8) kurcze wczoraj od 12 do 20 powtórzyłem cały polski.. dzisiaj od 10 juz sie ucze tak do 16 powtórka epok(ksiazki, filozofie, zalozenia) a pozniej motywy do wieczora...jak wroce z polaka to sie bioli poucze ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 MOJA SCIAGA moze sie komus przyda macie jakiegos stresa na kilkadziesiąd godzin przed egzaminkiem? A jak bedziesz korzystal z tej sciagi? Bo ja mam podobna z tymi motywami tylko ze chyba nie wyjme takiego pliku sciag na lawke (posortowane alfabetycznie) i nie bede przegladal? ;p Trzeba chyba bedzie wyjsc do kibla i tam odpowiedni przygotowac material :) mam spis tresci do sciag, kazda pasek ma swoj numerek ogladam na spisie ktory numerek jest mi potrzebny, i w kieszeni odliczam i wysiągam, zginam na maly format, daje pod kartke albo pod reke i jechane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Macie jakis taki spis motywow i lektur ? (ja mam jedynie to co bylo na torrencie) Nie chodzi mi o cale wypracowania dla kazdego motywu tylko krotko napisane motyw wsi: Chlopi Reymont Pan Tadeusz Slowacki Dopisze sobie do tego bohaterow, krotko dla przypomnienia cos i wszystko sobie bede przypominal juz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Macie jakis taki spis motywow i lektur ? (ja mam jedynie to co bylo na torrencie) Nie chodzi mi o cale wypracowania dla kazdego motywu tylko krotko napisane motyw wsi: Chlopi Reymont Pan Tadeusz Slowacki Dopisze sobie do tego bohaterow, krotko dla przypomnienia cos i wszystko sobie bede przypominal juz. :lol: :lol: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Pan Tadeus Mickiewicz No widzicie ? bez tego sie nie obejde :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 1. Polskość i Europejskość w literarurze Jakie lekturki ? 2. Tolerancja i wybaczenie w literaturze Jakie lekturki ? 3. Udziwnienia w literaturze hehe lol Jkaie lekturki ? Macie jakies pomyslu ? BO ja sie zastanawiam :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 do udziwnien ferdydurke pasuej jak znalazl :D zreszta cala pozeja futurystow sie nadaje ;) ps. to juz jutro !! aaaaaaaa !!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Ja wpadlem na kilka lekturek na 1 temat: Nowy Testament i Jezus :> wybaczanie Jacek Soplica :> wybaczanie Mendel Gdański - wybaczanie i nietolerancja cos o zydach w gettcie itp to rozpatrzenie tolerancji z dwoch stron :> moze Giaur :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Poniuchajcie wokol "Pasji". Generalnie nie polecam przezynac slowo w slowo ze sciagi - widac od razu, ze to nie wasze. Sporo nauczycieli puktuje na maturach MYSLENIE - ja jestem tego przykladem - nie majac pojecia o temacie ktory sobie wybralem (co decyduje o losie czlowieka ?) sciemnialem o Stroppie z rozmow z katem (jedyna lektura jaka przeczytalem ;) ) i o "Celi" z Jennifer Lopez (POWAZNIE! :mrgreen:). I dostalem 5 ;] A o "Celi" dlatego, ze nie chcialo mi sie uczyc do matury i zamiast tego gapilem rozne filmy - m.in. ten ;] Tak dla odstresowania. Lepiej byc spokojnym i niekumatym, niz obrytym i osranym. Polski to jest wodolejstwo pospolite - zawsze sie cos zmysli ;] Polamania pior maturzysci, pojutrze posmiejemy, ze jednak TO BYLA sciema :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Mam taka nadzieje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 no tak, sciagi wydrukowane, powycinane... :> jutro masakra :> . Trzeba sie lapac fujar panowie, bo inaczej odlecimy hehe. W srode ostro chleje, a wy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 W srode czwartek piatek :D I potem bede 2 dni wypoczywal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Byle do czwartku i " nastanie światłość " tzn. będe balował conajmniej do soboty a wy? powodzenia na maturce czego sobie i wam życze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Ja chleje jak zdam =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Ja chleje jak zdam =]ja też :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Motyw Murzyna w literaturze staropolskiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Ja chleje jak zdam =] A ja nawet jak nie zdam :lol: :lol: :lol: OT. Dobra nutka na poprawienie humoru http://mp3.wp.pl/p/strefa/sciagnij/26939.mp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigabajt Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 rastablasta napisał: MOJA SCIAGA moze sie komus przyda troche krótkie twoje sciagi rastablasta : a taka wogóle to na ile stron podaniowych powinna być praca z polaka, bo z histy min 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 No z tego co sie orientuje 4 strony to jest minimum. Ja planuje napisac od 4-5 chyba ze naprawde cos mi przypasuje. Zreszta zobaczymy... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Jeżeli jest ktoś z Łodzi to niech zagada do mnie na gg: 1483021 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...