Kasek21 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Cze!! Witam wszystkich!!~ Mam problem z MoBo, a dokladniej z biosem!! Włączam dzisjaj kompa, a tu czarny ekran i napis Bios Checsum Error! Ok! do kumpla, biosik z netu i flash!! - pierwsze 8 komórek przy fleszowaniu - zwalone!! Komp sie zrestartowal i Ok, wszystko chodzi:)) 5-6 godzinek później, przy restarcir kompa - zwis, nie ma obrazu:(((( pomaga tylko wylaczenie i wlaczenie zasilania!! Później jeszcze gorzej komp pokazuje tylko nazwe procka i zwis!! Ok, otwieram bude - clear CMOS!! - dobra chodzi wszystko OK!! Dlatego mam pytanie: Co może byc z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e?? bios, płyta, a może coś innego?? Co można z tym zrobić?? (oczywiscie bez wymiany MoBo) Moj komp Celek 600@855 Procomp Bvc3-a (VIA 963) Dzięki za sugestie!! (mam nadzieje ze do tego czasu komp nie odejdzie w kraine wiecznych łowów)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 bateryjka mogla sie obrazic ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasek21 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Cze!! Rano odwiedzilem sklepik, kupilem bateryjke i jak dotad wszystko ok!! (ok. 20-30 wlaczen kompa)! Zobaczymy co dalej!! Jezeli sie sie problem powtórzy to bedzie mnie czekala pewnie zmiana MoBo?? Jak myslicie?? GNZ - dzieki za zainteresowanie i pomoc!! Pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Nio jest serwis przeciez chyba, oni Ci za darmola naprawia lub wymienia Mobo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasek21 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Stary ta płyta jest strasznie wiekowa (Via693)!! poza tym to została kupina na giełdzie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...