DirectC Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Cóż dzisiaj zacząłem się bawić w o/c i jak pojawił się ekran o nie restartowaniu kompa, coś mi jebneło do głowy i bach restart i komp już nie wstaje, inserty, wyjmowani baterii, restart biosu nic nie dają, poprostu denat... Macie jakąś radę na to czy pozostał mi serwis? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 pewnie padl ci bios... poszukaj o flashowaniu na goraco ( hot flash ) albo idz do znajomego ktory ma programator i wgraj bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirectC Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Takie było też moje przypuszczenie, czyli do serwisu poszła... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 eee tam, kombinejszon ta płyta lubi udawać, że padła wyłącz ją z sieci i prześpij się z tym, jutro rano pewnie wstanie poczytaj sobie temat o tej płycie to zobaczysz jakie jajca są :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 eee tam, kombinejszon ta płyta lubi udawać, że padła wyłącz ją z sieci i prześpij się z tym, jutro rano pewnie wstanie poczytaj sobie temat o tej płycie to zobaczysz jakie jajca są :lol: jajca to są z wszystkimi płytami na NF2 :lol: Kucyk ma racje, prześpij sie z tym.Odłaćz z prądu, wyjmij baterie, rano pewnie wstanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kij Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=306...asc&&start=1890 Na tej stronie watku o soltku jest kilka skarg co do poziomu aktorstwa tej plyty. Ja to mialem, poprzedni wlasciciel mojego egzemplaza tez mial i ostrzegal mnie. Rozne sekwencje pozbawiania plyty zasilania wszelkiego i powinna sie zbudzic. "Czas wyleczy rany, a sen wyleczy mnie" PZDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swuj Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Nie wiecie jak z płytami msi mi właśnie tez padł BIOS mam kt4 ale tam BIOS jest wlutowany więc hot flash odpada czy da rade wylutować BIOS w domu czy trzeba do jakiegoś serwisu zawieść Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 hehe... odlutowac to sie zawsze da... Bierzesz opalarke i jedziesz :twisted: .... tyle ze nie radze ci tego robic ;) ... niestety zostal ci tylko serwis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kij Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Nie wiecie jak z płytami msi mi właśnie tez padł BIOS mam kt4 ale tam BIOS jest wlutowany więc hot flash odpada czy da rade wylutować BIOS w domu czy trzeba do jakiegoś serwisu zawieść Gwarancji rozumim nie masz juz? W Krakowie w serwisach (porzadnych) za flaszowanie na programatorze spiewaja ok 30zl, z wylutowywaniem kosci z 50 spokojnie pewnie. PZDR P.S. Jak flashowalem ECSa N2U400-A to mialem pelne portki. Kosc wlutowana tam jest, ale wszystko sie udalo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swuj Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Niestety płyta na gwarancji już nie jest więc nie wiem czy opłaca się to naprawiać A sam wylutowywałeś i powrotem wlutowywałeś BIOS I czy były problemy z wlutowaniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirectC Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 eee tam, kombinejszon ta płyta lubi udawać, że padła wyłącz ją z sieci i prześpij się z tym, jutro rano pewnie wstanie poczytaj sobie temat o tej płycie to zobaczysz jakie jajca są :lol: jajca to są z wszystkimi płytami na NF2 :lol: Kucyk ma racje, prześpij sie z tym.Odłaćz z prądu, wyjmij baterie, rano pewnie wstanie właśnie podobnie na samym poczatku mialem problem z odpaleniem gnidy, coz mam nadzieje ze i tym razem sie dobrze skonczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirri Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Cóż dzisiaj zacząłem się bawić w o/c i jak pojawił się ekran o nie restartowaniu kompa, coś mi [ciach]ło do głowy i bach restart i komp już nie wstaje, inserty, wyjmowani baterii, restart biosu nic nie dają, poprostu denat... Macie jakąś radę na to czy pozostał mi serwis? U mnie na nf7 takie coś jest dość często, trzeba wyjąć bateryjke, przestawić zworke i odłączyć go z prądu i zawsze działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 to normalka na nforce jest kilka zasad najważniejsza jest taka żeby NIGDY NIGDY PRZENIGDY nie robić clear Cmos podczas gdy płyta jest podłączona do prądu i obracają sie wentyle bo można ją nprawdę zjarać, odpalenie, ja tam mam wcisnięty INSERT cały czas po clar Cmos i naciskam restartu nawet 20 razy i czekam wkąńcu się zawsze budzi !!!!! :lol: poczytaj jeszcze to http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=306...asc&&start=1800 i 60 stronę też warto!!!! :wink: :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirectC Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Niestety [gluteus maximus] blada przy ustawieniach szyny na zworce 166/200 pali sie non stop lampka pracujacego dysku, nie chce sie restartowac, trzeba albo dlugo przytrzymac powera albo wylaczyc zasilacz, mysle ze zwalilem biosik w niej, a tak dobrze pracowala skubana :( Przy 133 nie pali sie juz wskazana lampka ale takze nie wstaje, polezala przez noc bez baterii i nic nie pomoglo, odpalalem ja dziesiatki razy i nic, coz pozostalo mi jedynie miec nadzieje ze nic sie nie spalilo, kurde proca mam ze stanow sprowadzanego. aby to nie on!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Masz ABSII to raczej nieda się proca zjarać, a jeżeli wentyle się obracałyt to powinien wstać nieraz trzebaw wszysko wyjmować i odpalać bez grafy czy pamiątek i jak zapiszczy to się potem odpali!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...