Skocz do zawartości
zene

Wyzsze FSB po drut modzie i problem z HDD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wykonalem wkoncu drut moda na moim GA-VT600 i bylem zadowolony dopoki nie restartowalem kompa.Otoz dysk przy zwyklym resecie nie wstaje,natomiast strzelenie power off i nastepnie power on przywraca wszytko do porzadku i wykrywa dysk..

Czy ktos ma pomysl dlaczego tak sie dzieje?

Dodam jeszcze,ze przed drut modem dysk pracowal przy FSB kolo 145..a dawno dawno temu,na poprzednim mobo pracowal przy FSB 166 bez najmniejszego problemu..

Prosze o rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie,na 200 pamiatki by mi nie wytrzymaly,zreszta taki hardcorowiec nie jestem..

Taktowanie mam nastepujace:

FSB166--->33/66 (PCI/AGP)

FSB174--->34/78

Jesli podnosze FSB nadal ten sam problem,wiec jesli nic sie nie zrobi to go wyzyluje troche tym FSB..

Szkoda,ze jeszcze przy okazji drut moda na mnoznik nie zrobilem,bo oczywiscie plyta nie umozliwia tej zmiany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie,na 200 pamiatki by mi nie wytrzymaly,zreszta taki hardcorowiec nie jestem..

Taktowanie mam nastepujace:

FSB166--->33/66  (PCI/AGP)

FSB174--->34/78

Jesli podnosze FSB nadal ten sam problem,wiec jesli nic sie nie zrobi to go wyzyluje troche tym FSB..

Szkoda,ze jeszcze przy okazji drut moda na mnoznik nie zrobilem,bo oczywiscie plyta nie umozliwia tej zmiany...

:lol:

Nie rozumiem, dziwisz sie ze PCI ci sie podnosi :?: przecież niemasz płyty na nf2 zeby były stałe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi