Skocz do zawartości
Rendar

Ti4200 padaka?

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu podczas przeglądania stron internetowych następuje coś takiego:

1. zwis i cały ekran to malutkie różnokolorowe kwadraciki, wszystko staje i trzeba wyłączyć kompa, aby wszystko wóciło do normy, reset nic nie daje, bo startuje z kolorowymi kwadratami.

2. niebieski ekran i też tylko reset.

Czyżby pamięci padały w karcie?

Nie kręcona, ma prawie 2 lata, Gainward 4200

Wie ktoś co może padać, nadszedł czas na zmianę karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie pamięć, miałem tak kiedyś na swoim 4200. Najpierw zwiększyłem napięcie AGP na max i pomogło, a potem.... Rozgrzewałem całą karte suszarką!! I to skutkowało, musiałem tak robić ze 2 razy w tygodniu, potem ją sprzedałem.

Jaką masz zasiłke??

Próbowałeś karte uruchomić na innym kompie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, dzięki,

pozostałe podzespoły są w porządku, zasiłka Chieftec 360, w budzie mam przewiew i takie zwisy są nie podczas grania, tylko podczas przeglądania stron, zdjęć, czyli przy tempie w budzie ok 32-35C

karta działała dobrze prawie 2 lata, no nic w takim razie trzeba rozstać się z NVidią i na najbliższej giełdzie zakupić Radeona 9800Pro, chyba jedyny słuszny wybór w tej chwili.

Dzięki wszystkim.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi