szulima Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 :? mam płytę Gigabyte GA-7N400 Pro2 z Bartonem 2500+ wczoraj dla sportu sprawdzałam czy wszystko jest dobrze i NIE jest AIDA: Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 1.71 V +2.5 V 2.62 V +3.3 V 3.38 V +5 V 4.27 V :!: +12 V 12.16 V +5 V podczas wstrzymania pracy 4.68 V VBAT baterii CMOS 2.03 V :?: (whaza?) zasilacz mam niestary (z lutego), to Chieftec 360W Dual Fan ale to jest jeszcze NIC odczyty z MBM: (dałabym obrazek, gdybym miała go gdzie wrzucić) Core 1,66-1,67 V DDR 2,62 V +3,3 3,38 V +5,00 2,03 V :!: +12,00 11,55 :roll: przed aktualizacją BIOSU (z F3 na F5) odczyty w AIDA były takie same praktycznie, w MBM też oprócz tego nieszczesnego +5 V, które wtedy również było nieszczęśliwe, ale mniej, bo wynosiło 4,08 przyprowadziłam woltomierz, odczyty 5V -> 5,15-5,16 V 12V -> trochę skacze, od 11,88 do 11,97 ..... po dłuższej zabawie (w międzyczasie leciał prime) było znowu 12 V 8O co jest? komputer pracuje stabilnie, zasilacz (przy otwartej obudowie) jest zimny, napięcia mimo godzinnego torture testu i przekodowywania filmu nie ruszają sie bardziej jak 0,02 w każdą stronę ... tyle że ja niezbardzo wiem, co jeszcze mogę zrobić, a te liczby wyglądają ... źle :? walnięty czujnik na płycie? jakaś powazniejsza awaria? :? help jutro jadę z płytą do serwisu, więc żebym chociaż wiedziała, co im mogę doradzić, żeby naprawili :D (znalazłam takiego posta, człowiek też ma Gigabyte'a i równie kosmiczne odczyty -> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=69883 może to choroba zawodowa?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 :lol: :lol: :lol: :lol: taaaa udanej wizyty w serwisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Gigabyte cos szaleje.. zmierz ręcznie voltomierzem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 zmierzyłam woltomierzem - napisałam wyżej - z woltomierza wyniki w normie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnc Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Czyli napiecia masz dobre , zanies do serwisu i powiedz , zeby Ci czujniki sprawdzili :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Czyli napiecia masz dobre , zanies do serwisu i powiedz , zeby Ci czujniki sprawdzili :):lol: Skoro napiecia zmierzyłeś miernikiem i są ok to czym sie przejmujesz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 zdarza sie, ze niestety czujniki adokladnie pomiary z nich sa zle interpretowane przez soft. Nieraz to sie dzieje na poziomie softu (speedfan mi fajne bzdurki wypisywal a bios i miernik OK) albo na poziomie biosu. Wskazniki napiecia nalezy traktowac bardziej jako podpowiedz niz wyrocznie. Niestety (a moze na szczescie) nic nie zastapi recznego pomiaru napiecia miernikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...