baca_18 Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Tak jak wyżej, chodzi mi dokładnie o to żeby był wyświetlony czas dokładnie dzień, miesiąc, rok i ewentualnie godzina ale to ostatnie nie koniecznie do daty np. 1 września 2004. Za pomoc z góry dzięki. Aha strone robię w notatniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 w php: $dzien = date("d");$miesiac = date("m");$rok = date("Y");print $dzien." ".$miesiac." ".$rok;mozesz jeszcze uzyc tablicy asocjacyjnej i zamiast liczb miesiecy podawac nazwy polskie. w js: today = new Date()document.write(today.getMonth()+1," ",today.getDate()," ",today.getYear()); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_18 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Nie zrozumielismy sie, dales mi kod do zwyklej daty, A chodzi mi o to zeby odliczal mi czas (ile zostalo): do 1 wrzesnia 2004 np. Do 1 wrzesnia zostalo: X dni, X miesiecy, X lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 w takim razie uzyj funkcji mktime (w php). podajesz jej dowolna date, a ona zwraca liczbe sekund od 1.1.1970 do podanej przez ciebie daty. na podstawie tej liczby obliczysz ile jeszcze dni zostalo. w js nie mam pojecia jak to zrobic, zakladam ze istnieje tam podobna funkcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_18 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 w takim razie uzyj funkcji mktime (w php). podajesz jej dowolna date, a ona zwraca liczbe sekund od 1.1.1970 do podanej przez ciebie daty. na podstawie tej liczby obliczysz ile jeszcze dni zostalo. w js nie mam pojecia jak to zrobic, zakladam ze istnieje tam podobna funkcja. hmmm nie mam pojecia jak to zrobic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 http://webmaster.helion.pl/kurshtml/skrypt...pt/zostalo4.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 pshem: sa taki [ php ] [ /php ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_18 Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Wielkie dzieki sgj ale mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie jak ustawic tam dana godzine chodzi mi dokladnie o 8:00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 pshem: sa taki [ php ] [ /php ]:lol: :lol: :lol: noose, chyba za duzo sie na forum.php.pl nasiedziales :D BBCode [ php] jest dodany przez kilka osob z php.pl i nie ma go w standardzie, jest tylko na php.pl i chyba jeszcze jakims jednym forum o php, gdzie jest taka potrzeba. baca_18: zamien "BigDay = new Date(2001,0,1);" na "BigDay = new Date(2001,0,1,8,0,0);" (oczywiscie date tez zmien na jaka tam sobie chcesz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_18 Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 Wielkie dzięki FiDO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 [php:1:59d1269733]<? echo "No patrz jest taki tag :]"; ?> [/php:1:59d1269733] :lol: chyba jednak ParanoiK dodal to razem z tagiem google :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 [php:1:b760995847]<?php echo "Faktycznie :)"; ?>[/php:1:b760995847] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...