Skocz do zawartości
samarskun

amd 2000 fsb 170 kt266a

Rekomendowane odpowiedzi

cześc mam xp2000 thoughbred i takie następujące pytanko. Płyta to kt266a asrock i dlaczego jak ustawiam 12.5xfsb 166(wiem że nie mam dzielnika) to wyświetla się 2100 mhz ale athlon 2400 i nie chce skurczybyk pokazać 2600+. Płyta obsługuje do 2600xp więc ocb. Jak ustawiam fsb 170 nie odpala komp czy to wina płyty czy proca bo mam zamiar kupić lepszą płytę głowną ale jak to wina proca to nie kupie. tak sobioe mysle że to pewnie płya skoro obsługuje tylko xp2600 pewnie nie daje rady ale wy się lepiej znacie więc pomóżcie. Korzystając z wątku chciałbym również zapytać czy te kt400 i wyższe to są dużo wydajniejsze od kt266a oczywiście nie licząc szybszej obsługi pamięci. I jesze pytanko na zakończenie jak się ma athlon 2000/2600xp do bartona. Dziękuje z góry nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może bios Twojej mobo jest z czasów gdy najwyższym modelem był xp2400- dlatego tak pokazuje. Zrób update biosu.

To że nie osiągasz 170FSB to wina raczej płyty- przy dzielniku 1/4 PCI i AGP jest zbyt wysoko taktowane. Łatwo to sprawdzić- zmniejsz mnożnik na niższy i ciągnij magistralę- jeśli zwiechy- wina płyty/dzielnika. Jeśli płyta nie posiada możliwości zmiany mnożnika zrób drut-moda na konkretny- niższy mnożnik.

Jeśli zaś planujesz zakup nowej płyty to nie ładuj się w nic innego jak tylko nforce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...