Skocz do zawartości
Gość SamoDobro

R9200 spalony?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SamoDobro

witam.

podkręciłem trochę Radeona 9200 firmy Sapphire. zero problemów, zero artefaktów w czasie grania w CS - CZ, Pro Evolution Soccer, Colina...

to było w nocy

następnego dnia, po pracy, wróciłem do domu. odpalam demko Soldier of Fortune 2 i zaczynają się problemy: jakieś przekłamania (zielone kreski) na łączeniach trójkątów - grało się tak, jakbym był w Matrixie jakimś.

wyłączyłem SOFa, troszkę odkręciłem kartę, zmniejszyłem jej zegary i zaczęły się szopki.

obecnie karta w ogóle nie wstaje: już w BIOSie są przekłamania, jakieś syfy wyskakują, nie można nawet przeczytać czcionki w BIOSie...

wygląda na to, że ją spaliłem - ale jeśli tak, to czy ją reklamować? chyba nie mam za bardzo wyjścia, ale czy ktoś już reklamował kartę z podobnymi objawami? proszę o jak najszybszą odpowiedź z opisem tego, jak taka reklamacja przebiega.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec z tego co psizesz to ewidetnie siadla pamiec mialem a w zasadzie mam w domu g force z takimi samymi objawami i jest przetaktowany a co do gwary to ciezko ci bedzie nie oddawalem tej karty co mam bo juz bylo po gwarancji a pozatym to nei moja karta ale wiem ze z reguly nie wymieniaja bo latwo zczaic co jest grane a teraz jeszcze (przynajmniej u mnei w miescie) wszyscy sprzedawcy sa wyczuleni na podkrecanie i nawet jesli nic nie bylo podkrecane to sugeruje ze bylo :] - a to jzu wiem z wlasnego doswiadczenia :) ale proboj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

upssss...

i nie ma szans, żeby cokolwiek z tym zrobić? :-/

łane lipa

zobaczymy, jak z tą reklamacją wyjdzie... karta ma miesiąc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pier***... Nic nie wiesz o podkrecaniu wogóle jesteś "lama" itp. nawet nie wiesz co to znaczy a karta siadła Ci podczas pisania w WORDzie... Przyjmij taką postawe i nie ma bata żeby udowodnili Ci że karta była kręcona :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

hehe

no i prawie jest to prawdą :D

karta oficjalnie jest własnością mojego szefa, który kupił komputer dla córki, która z kolei ma 8 lat i gra jedynie w SIMSy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

dopiero dziś sprawa została domknięta

dostałem NOWĄ kartę - Radeona 9200 64 MB 128 bit - ale inny model trochę, poznaję po pamięciach - są to Hyniksy, a tam były jakieś inne, dziwne. mniej się teraz kręci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi