tomasir Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Sytuacja tak - wierce w aluminiowym radiatorze dziurę na ok. 8 mm (na wylot) wiertłem 5 . Pierwsza wiertarka to jakiś topx więc wcale mnie to jakoś nie zdziwiło. Po prostu w pewnym momencie usłyszałem lekko zgrzyt i teraz niby wiertarka działa, ale jak docisnę wiercą do przodu słychać głośne racie i wiertarka wyraźnie traci moc. Później dostałem nową Black & Decker i dokładnie taka sama sytuacja. Przy drugiej dziurze (:( ) znów lekki zgrzyt i objawy dokładnie takie same. Użycie zbyt dużej siły nie wchodzi w grę bo specjalnie już na to uważałem. Wiertarka napewno się nie przegrzała bo wierciłem raptem od kilkudziesięciu (ok. 30) sekund. Drugą będę mógł jeszcze reklamować, ale tego topexa już nie. Zatem może pomożecie w naprawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 W naprawie nie, ale jak wiercisz w aluminium, to na niskich obrotach, bo się łatwo kleszczy (wiertła, nożyki od wyrzynarek i tak dalej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 tomasir -> rozkrec wiertarke i powiedz co jest uszkodzone wtedy bedzie nam latwiej pomoc ci w naprawie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbounce Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 nie wiem czy to nie zbyt banalne ;), ale moze masz udar wlaczony (jesli jest)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 nie wiem czy to nie zbyt banalne ;), ale moze masz udar wlaczony (jesli jest)?heh chyba by zauwazyl ze jest wlaczony, co do naprawy to jak nie rozkrecisz jej to nikt raczej nie pomoze w naprawie ( chyba ze jakas wrozka sie znajdzie na forum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 Rozkręcić - Topoxa już 2 dni temu rozkręciłem i najgorsze jest to że na pierwszy rzuc oka nic nie widzę uszkodzone. Dziś obadam wiertarkę ponownie - alę wątpię bym do czekoś sam z siebie doszedł :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...