Spentany Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 hejka folks! mam taki problem siedze sobie na win2k na pokladzie voodoo3 2000 nomalnie mam ustawiona czestotliwosc odswierzania na 85Hz ale jak wlaczam quake'a to zmniejsza sie do 60 :[ czy da sie cos na to poradzic ? [rozdzielczosc w q3@promode 640x480 - detali praktycznie 0, praktycznie brak textur ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 pyt. niemasz czasem takich "strzalow" monitora jak wlacza sie inne odswiezanie w grach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 w voodoo refresh dla gier ustawia sie w panelu sterowania -> ekran masz tam osobne odswiezanie dla kazdej rozdzialki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 jak wlaczam kłeja :] to slycachac taki pstr yk ... a co do rozdzialki to nawet jak w systemie ustawie na 640x480 @85Hz to w grze mam 60Hz [przy tej samej rozdzialce...] i za kazdym razem jak zmieniam rozdzialke to ustawia sie domyslna wartosc odswierzania.... czy nie mozna jakos np. w rejestrze wymazac taka wartosc jak 60 i 70 Hz ? czy raczej nie bylo by to wskazane bo w grze i tak sie wiecej nie wyciagnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 jak wlaczam kłeja :] to slycachac taki pstr yk ... a co do rozdzialki to nawet jak w systemie ustawie na 640x480 @85Hz to w grze mam 60Hz [przy tej samej rozdzialce...] i za kazdym razem jak zmieniam rozdzialke to ustawia sie domyslna wartosc odswierzania.... czy nie mozna jakos np. w rejestrze wymazac taka wartosc jak 60 i 70 Hz ? czy raczej nie bylo by to wskazane bo w grze i tak sie wiecej nie wyciagnie? Odpal DXDIAG (C:windowssystem32)-tam jest. Następnie jak wyskoczy okienko, to daj "więcej pomocy", a następnie "zastąp", póżniej "wartość zastępcza" i wpisz ilość Hz jaką tam potrzebujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 odpalilem wpisalem 85Hz i... za kazdym razem jak zmieniam rozdzialke na pulpice to mi sie na nowo ustawia minimalna wartosc [tzn. przy 640x 480 jest 72, przy 1024x76860Hz wtedy musze zmieniac ... czyli praktycznie nic mi to nie dalo... a w kłeju nadal jest 60Hz] moze to wina wina2000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 odpalilem wpisalem 85Hz i... za kazdym razem jak zmieniam rozdzialke na pulpice to mi sie na nowo ustawia minimalna wartosc [tzn. przy 640x 480 jest 72, przy 1024x76860Hz wtedy musze zmieniac ... czyli praktycznie nic mi to nie dalo... a w kłeju nadal jest 60Hz] moze to wina wina2000? Więc spróbuj program NVRefreshTool 1.0 - ustawia on odswieżanie jakie chcesz dla każdej rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 http://www.nvrt.net tam znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Sorki!!! Ale ten NVRT chodzi chyba tylko pod nvidia.Jeszcze raz sorki za zmyłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 spoko kazdemu moze sie zdarzyc.... czy zna ktos programik taki jak NVRT np. pod voodoo ? kurcze nie chce sobie galek zrypac przy treningach w q3 :[:::.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 spoko kazdemu moze sie zdarzyc.... czy zna ktos programik taki jak NVRT np. pod voodoo ? kurcze nie chce sobie galek zrypac przy treningach w q3 :[:::.... Powinno byc standardowo w ustawieniach ekranu. Ja bynajmniej mialem przy Voodoo2... Jak nie masz to sprobuj PowerStrip lub HZTool, zreszta google Twoim przyjacielem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 kurcze czy to nie jest dla was jasne ze TYLKO w grach mi sie rozdzialka zmienia i nie moge jej zmienic jak pracuje w win to moge ustawiac dowolnie a jak wlaczam gre to trach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Jest pewnie coś takiego jak Vsync w ustawieniach sterownika karty, dla uzyskania wyższej wydajności daje sie na off. (Gra wyświetlana jest z mniejszym odświeżaniem ekranu) Vsync ustaw na on. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 kurcze czy to nie jest dla was jasne ze TYLKO w grach mi sie rozdzialka zmienia i nie moge jej zmienic jak pracuje w win to moge ustawiac dowolnie a jak wlaczam gre to trach...a ja to niby o czym mowie?? w panelu sterowania jest cos tam o D3D i OpenGL i tam jest taki suwak do zmiany odswiezania i rozdzialki do wyboru, i to wlasnie ustawia odswiezanie w grach (D3D i OGL), w razie czego poszukaj programiku VControl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 co jak co ale odswierzanie moge ustawic tylko w wlasciwosciach ekranu... a o tym juz mowilem ze gry nie reaguja na te zmiane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 ok dalem vsync'a na enable i doopa :[ sproboje tym Vcontrol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...