(D)jur(on) Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Ktoś o tymkiedyś wspominał o puszczeniu 486SX25Mhz na 250Mhz. Na jakiejś polibudzie to robiono. Moze ma ktos namiary na temu podobne experymenty jakies moze inne pomysly dotyczace 486 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Jeszcze o podkrecaniu 1000% nie slyszalem. Chetnie bym poczytal, poogladal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 mam w hausie 486DX100 jako trzci komp jakbym zalozyl na niego Wc to by moze 1ghz byl :-)))) (zaruje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 A ja wam mowie ze cos takiego slyszalemtylko ze na starym forum. Moze w koncu ktos sie zjawi i powie jak i co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Skoro czytałeś o tym na starym forum, to dlaczego nie zadasz tego pytania na tamtym forum, jeśli była taka wypowiedź to napewno dostaniesz linka do tego postu.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Skoro czytałeś o tym na starym forum, to dlaczego nie zadasz tego pytania na tamtym forum, jeśli była taka wypowiedź to napewno dostaniesz linka do tego postu..Dlatego ze po zmianie serwera dyskusje.pl nie moge sie zalogowac a administratorzy pomomo moich blagan nie pomagaja mi :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 jeśli masz zapisany link z twoim loginem to tak możesz wejść . Bo faktycznie normalnie przez www.dyskusje.pl i próbując się logowac jest problem wielki. Niektórzy wchodż przez ip. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 a co za problem :wink: napięcie 220 z gniazdka + płyta pod P IIII i jazda :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Slyszalem ze juz parenascie ladnych lat temu na uniwerku gdzies w stanach wysisnieto z DX-a 486 1GHz oczywiscie na cieklym azocie ale nie wiem jak to bylo mozliwe i jakie tam bylo fsb :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 niewiecie czy sa moze jakies przejsciowki z SLOT1 na to pod 486 i czy 486 ma zablokowany mnoznik jak sa pzejsciowki to sie pobawie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 nie mialy na pewno, jak pamietacie 486dx4-100 dawalo sie ustawiac albo 2x50 albo 3x33 (mialem oba amd sv8b(16kb cache L1) nv8t (8kb cache L1)) --------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Nooo...to by były najtańsze jednogigowe procki na rynku ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 na gieldzie sprzedawcy oddaja je gratis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 mam u siebie dx 66 i 33 - tylko nie mam zielonego pojęcia jak tam się wszystko ustawia - radzieckie płyty. A co do najtańszego proca na rynku - do tego karty graficzne jak mają 1mb pamięci to cud i kurka boże narodzenie na cholere mi taki proc, dysku pod to nie podepne po mi nawet gigabajta toto nie wykryje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Procek dziewoca niekrecony czlowiek na co czekasz chcesz zostac w tyle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 jak nie podepniesz, pierwszy dysk < 512 (zeby bez LBA byl) a nastepny do bolu, windows powinien dac rade i wykryc -------------------------------------------------------------------------------------- moj vx wykrywal do 8GB a dzialala 40GB bez problemow, mam gdzies 486sx25 wiec moge sprawdzic :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelos Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 jak nie podepniesz, pierwszy dysk < 512 (zeby bez LBA byl) a nastepny do bolu, windows powinien dac rade i wykryc -------------------------------------------------------------------------------------- moj vx wykrywal do 8GB a dzialala 40GB bez problemow, mam gdzies 486sx25 wiec moge sprawdzic :lol: No to pomalu sie cofamy 486,386,286,186,086 (widzial ktos ten ostatni w akcji?)... Ps. niesamowite przezycie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 nie ale ja w Amidze 600 miałem procek motoroli coś koło 7 Mhz nie pamiętam już dokładnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 nie ale ja w Amidze 600 miałem procek motoroli coś koło 7 Mhz nie pamiętam już dokładniePodkręcałeś go :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 gdybym tylko wiedział jak :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 cofnijmy sie jeszcze wczesniej "86 :D mój atariXL 800 chodził 1.7mh :lol: z i mial całe 64kb pamieci i twarde kasety nawet mozna bylo nimi zucać CO ZA TECHNOLOGIA :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 jak nie podepniesz, pierwszy dysk < 512 (zeby bez LBA byl) a nastepny do bolu, windows powinien dac rade i wykryc -------------------------------------------------------------------------------------- moj vx wykrywal do 8GB a dzialala 40GB bez problemow, mam gdzies 486sx25 wiec moge sprawdzic :lol: No to pomalu sie cofamy 486,386,286,186,086 (widzial ktos ten ostatni w akcji?)... Ps. niesamowite przezycie :lol: ja widziałem :) a nawet jego lekko zutowane wersje sprzedawane jako zilog z80 / do dziś w coniektórych kontrolerach CNC się je montuje :)/ pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 zilogi z tego co wiem sa montowane w kalkulatorach (takie same jak w Spectrum :!: )maja jakies 3MHz btw wie ktos moze czy zwiekszenie napiecia na procu przyspieszy go w kalkulatze mam tylko proc plytke ze stykami od guzikow wyswietlacz oprnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 niewiecie co by sie stalo gdyby do takiej plyt z procem 486 wlozyc chip BIOS'u z mojej co ma zakres magistrali 66-133 a monoznika niepamietam chyba 3-8 czy ta stara plyta dostala by "kopa" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 niewiecie co by sie stalo gdyby do takiej plyt z procem 486 wlozyc chip BIOS'u z mojej co ma zakres magistrali 66-133 a monoznika niepamietam chyba 3-8 czy ta stara plyta dostala by "kopa"Oj mam wielkie wątpliwości czy ta płyta by ruszyła ... ale nie ma rzeczy niemożliwych :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 hi hi a ostatnio (wczoraj) miałem robic inwentarkę kompow (na których) niektórzy pracuja i były to m.in. 386sx/25 MHz :D :D wiecie jak to śmiga .................... w DOSie :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 wracajac do przeszlosci: a widzieliscie 8088 (nazywany rowniez mazowia) ? ZX81 rulez :lol: :lol: :lol: -------------------------------------------------------------------------------------- pierwszy komp ZX Spectrum 48kb pozniej + 2xfdd 3'' 360kb (40kb system) dwustronna +GP500 (drukarka) +AY +JOY ps: widzieliscie jak AMSTRAD 1512 smida w dosie na swoich 512 kb ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Kiedys dorwałem i "bawiłem się" zx 81, śmigalem w gierki na commodore 16, a mój wujas projektował ELWRO :D (ale jazda)... a jeśli chodzi o Amige to z tego co pamietam jej zegar to 7,14 Mhz a śmigało to tak że hey wtedy kolesie co mieli PC z zazdrością patrzyli na moja Amisie i to co na niej wyprawiałem, (animacje, prezentacje, czołówki do kaset VHS) ( o kurde ile ja lat wtedy miałem :D , kolesie do mnie przychodzili (jak na wyklady) z zeszytami i tlumaczyełm im jak robic czołówki a oni notowali w zeszytach :D ) To były czasy... Atari 800 xl( z pieknymi niklowanymi przyciskami :D , tylko w porównaniu z spectrumem to wgrywanie gier i programów na Atari to była zgroza. Na spectrusiu jak wywaliło to się cofało wpisywało continue i dalejszło i do tego tylko 30 obrotów licznika a na Atari 200 ( chyba że ktos mial turbo) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 taa Amisia to były piękne czasy no i Cywilizacja która do tej pory jest dla mnie najlepsza 8) pamiętacie może taki język programowania Amos :?: mam nawet książke jak ktoś by sie chciał poduczyć :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 jak myslicie czy moj 486 pojdzie na samym radiatorku czysie zjara? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...